Armada Markets - Nowa jakość na rynku forex.

Oferta brokererów rynku walutowego Forex oraz opinie użytkowników na ich temat.
Awatar użytkownika
silveRbull
Pasjonat
Pasjonat

Armada Markets - Nowa jakość na rynku forex.

Nieprzeczytany post autor: silveRbull »

Witam

Raposo a jeżeli cena przekroczyła TP o 60 punktów i następnie zawróciła po czym stuknęła w SL-a to jak to rozumieć...? Czy to jest poślizg...? Gdyby TP został aktywowany jak należy to nie miałbym straty. Niestety takie rzeczy dzieją się w Armadzie. Ani SL ani TP nie jest gwarantowany. Raz miałem nawet taka sytułację że cena przeleciała przez SL-a jak przez sito i poleciała daleko w dół a zlecenie zabezpieczające dalej sobie wisiało. Co o tym myśleć...?

Pozdrawiam

Awatar użytkownika
Microbi
Pasjonat
Pasjonat

Re: Armada Markets - Nowa jakość na rynku forex.

Nieprzeczytany post autor: Microbi »

silveRbull pisze:Witam

Raposo a jeżeli cena przekroczyła TP o 60 punktów i następnie zawróciła po czym stuknęła w SL-a to jak to rozumieć...? Czy to jest poślizg...? Gdyby TP został aktywowany jak należy to nie miałbym straty. Niestety takie rzeczy dzieją się w Armadzie. Ani SL ani TP nie jest gwarantowany. Raz miałem nawet taka sytułację że cena przeleciała przez SL-a jak przez sito i poleciała daleko w dół a zlecenie zabezpieczające dalej sobie wisiało. Co o tym myśleć...?

Pozdrawiam
Pomijając kwestie brokera jakiegokolwiek taka sytuacja może mieć miejsce. Sam miałem przeskok SL na Armadzie o 30 pips na SL, w Admiralu konto Pro zdarzyło się o 50 pips , wszystko oczywiście w czasie danych. Natomiast taka sytuacja podczas normalnego handlu na popularnych parach raczej nie powinna mieć miejsca. SL i TP nie jest nigdy gwarantowany przy modelu STP/ECN. To jest cena po jakiej chcemy kupić bądź sprzedać.

Awatar użytkownika
lolek
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: lolek »

Ja tylko dodam że Margin Call też nie jest gwarantowany i zerowy depozyt też nie jest gwarantowany i w najgorszym razie pozycja zostanie zamknięta po przeskoczeniu tych poziomów na danych albo na luce i powstaje ujemny depozyt a właściciel rachunku jest zobowiązany go wyrównać. Na luce weekendowej albo na danych cena może skoczyć i wszystko przeskoczyć. Wiem to z własnego doświadczenia i dlatego drażni mnie jak ktoś pisze że można stracić tylko 100 % bo wiem że można stracić więcej :)
Twierdzenie że można stracić tylko 100 % jest nieprawdziwe i nie powinno być powielane.

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

Nieprzeczytany post autor: raposo »

Dokładnie, jest tak jak piszą koledzy. Dodatkowo, mogło być tak, że grałeś shorty i nie uwzględniłeś spreadu, który też mógł chwilowo się rozszerzyć.
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)

Zapraszamy do kontaktu

ADASKO2012
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: ADASKO2012 »

Microbi pisze:
silveRbull pisze:Witam

Pozdrawiam
Pomijając kwestie brokera jakiegokolwiek taka sytuacja może mieć miejsce. Sam miałem przeskok SL na Armadzie o 30 pips na SL, w Admiralu konto Pro zdarzyło się o 50 pips , wszystko oczywiście w czasie danych. Natomiast taka sytuacja podczas normalnego handlu na popularnych parach raczej nie powinna mieć miejsca. SL i TP nie jest nigdy gwarantowany przy modelu STP/ECN. To jest cena po jakiej chcemy kupić bądź sprzedać.
A ja gram na Trading212 Broker MM model STP bez dd I zawsze sl mam po cenie jaka wpisałem nawet podczas mocnych ruchów.Broker gwarantuje sl.

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

Ponieważ to broker MM i Twoje zlecenie nie jest przekazywane dalej, czyli grasz z brokerem. Kto co lubi, wolny rynek ;).

P.S. nie ma czegoś takiego jak broker MM w modelu STP. Albo rybka, albo akwarium.
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)

Zapraszamy do kontaktu

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

Nikogo w tym momencie nie chwalę ale jeśli broker jest MM i przekazuje zlecenia do innego brokera to pytanie brzmi kto i dlaczego gwarantuje SL? Bo na pewno nie broker STP i chyba nie muszę tłumaczyć dlaczego... ;)

Radzę chwilę podumać nad tym dlaczego jest tak, a nie inaczej, zamiast zadzierać nosa...
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI

Zapraszamy do kontaktu

ADASKO2012
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: ADASKO2012 »

Teraz nie chwalisz ale wcześniej wynosiłeś Armade pod niebiosy chodź nie posiadała żadnej licencji w Polsce.Czyli sugerujesz,ze ktoś kto gwarantuje sl kosztem troche większego spreadu jest nieuczciwy a ten co nie gwarantuje zamyka z poślizgiem kilku pipsow jest uczciwy?

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

Nie sugeruję, że jest nieuczciwy. Może właśnie pokrywa różnicę z większego spreadu, może nie zabezpiecza wcale transakcji, może bierze to ryzyko na siebie, a może jeszcze coś innego. Opcji jest wiele. Tak czy inaczej, łatwo tu o konflikt interesów. Jak pisałem, wolny rynek. Każdy gra tam, gdzie mu odpowiada.
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI

Zapraszamy do kontaktu

Lexie9
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: Lexie9 »

Konto powitalne.
Proszę o poprawienie mnie jeśli źle myślę. Po założeniu tego konta gram normalnie na serwerze realnym z depozytem 15 EUR jeżeli ugram X EUR o równo wartości 50zł to mogę je przenieść na konto realne otwarte u Armady, ale muszę najpierw mieć wpłacone u nich 300zł z własnej kieszeni?
Dobrze wszystko rozkminiłem?

ODPOWIEDZ