Wstępne założenie jest, żeby to była bardzo prosta aplikacja na której:
- Przed transakcją ustawia się:
- wielkość ryzyka dziennego (appka ma na tej podstawie sama liczyć wielkość pozycji z VAR'a)
- czas wykonywania transakcji
- Następnie przedstawiać wykres w wersji pionowej (dla zmylenia przeciwnika

- Po zrobieniu 2-3 transakcji na zdefiniowanych parach dostajemy potwierdzenie, klikamy dalej i...
- Aplikacja blokuje nas na wcześniej zdefiniowany okres (np. jeżeli wybraliśmy, że transakcja ma być co 2 godz., to aplikacja przez te 2 godziny nas nie wpuści do środka (ostatni screan)
Long term utrzymując taką samą wielkość pozycji i częstotliwość teoretycznie powinniśmy być na 0 minus spread rynkowy, który na EURUSD, czy EURJPY przy małych pozycjach to bardzo mały koszt a ILE ZABAWY

Chcąc ryzykować dziennie np. 5 EUR dziennie wielkość pozycji przy 3 transakcjach wychodzi mi w okolicach 350-450 EUR.
Jak się pobawiłem utrzymując reżim: transakcja 500 EUR na EURUSD co 2 godziny (zamykam starą i otwieram nową), 6 transakcji dziennie, to obecnie jestem 15 EUR do przodu po 2 tygodniach, więc może też da się coś zarobić a przynajmniej nie za dużo stracić, jak to miało miejsce, gdy pozycja miała 10 000 EUR...
Na oanda da się robić transakcje o takiej wielkości, a appkę dałoby się podłączyć do realnego konta przez ich darmowe API.
Jeszcze nie wiem jak twórca tej aplikacji miałby coś zarobić, ale to może przyjdzie później

Jak to widzicie? Co zrobilibyście inaczej?
Czy to wydaje Wam się bezsensu, czy jest tu ktoś, kto chciałby taką/podobną appkę używać?