Dziennik absolwenta HQTRADER
- jamesfisher
- Pasjonat
Re: Dziennik absolwenta HQTRADER
Z tego co zauważyłem po dzienniku:
#1 EUR/USD
pozycja nie powinna zostać otwarta, ponieważ grałeś przeciwko trendowi (chyba, że używasz niestandardowych wielkości korekt bazowych)
#4 AUD/USD
pozycja nie powinna zostać otwarta, ponieważ nie nie ma minimalnego zasięgu korekta/impuls.
#1 EUR/USD

#4 AUD/USD

Tak jak pisałem już wcześniej, nie stosuję się do wszystkich zasad.
Zapraszam na mój FX BLOG- LINK W PROFILU
Pozycja na audi zamknięta na BE.
Ledwo rynek zamknął moją poprzednią pozycje na audi i już muszę otwierać nową długą. Zapraszam:
http://www.michalkobelak.pl
http://www.michalkobelak.pl
3-5% miesięcznie ? z 1000 zl ? będziesz gral cale zycie
Jeżeli będę regularnie wyrabiał 3-5% miesięcznie i będę przekonany w 101% do systemu do oczywiście będę stopniowo zwiększał wielkość kapitału. Rzucanie się od razu na głęboką wodę to samobójstwo, należy z czasem przyzwyczajać się do coraz większych strat i zyskówbenio pisze:3-5% miesięcznie ? z 1000 zl ? będziesz gral cale zycie

Pozycja na audi zamknięta na SL (-1%)
Ryzykujesz 1-2% i zarabiasz 3-5% miesięcznie? Nie rozumiem... przecież wystarczą 2 dobre trejdy i masz 3% prawda?KMichal pisze:Jeżeli będę regularnie wyrabiał 3-5% miesięcznie i będę przekonany w 101% do systemu do oczywiście będę stopniowo zwiększał wielkość kapitału. Rzucanie się od razu na głęboką wodę to samobójstwo, należy z czasem przyzwyczajać się do coraz większych strat i zyskówbenio pisze:3-5% miesięcznie ? z 1000 zl ? będziesz gral cale zycie
Ostatnio zmieniony 14 maja 2014, 00:12 przez lucek, łącznie zmieniany 1 raz.
No pain, no gain
-
- Stały bywalec
Hmmm... Jeżeli interesuje Cię 3-5% miesięcznie, to nie lepiej na akcjach się pobawić? Zdecydowanie mniejsze ryzyko