DayTrading: Środa 07.05.2014

Dyskusje na temat aktualnej sesji: komentarze, analizy, opinie.

Prognoza EURUSD na dzisiaj

Czas głosowania minął 08 maja 2014, 00:00

Wzrost
10
34%
Bez zmian
2
7%
Spadek
17
59%

Liczba głosów: 29

bideks123
Stały bywalec
Stały bywalec

Re: DayTrading: Środa 07.05.2014

Nieprzeczytany post autor: bideks123 »

Kusus pisze:Myślę, że czekają nas powolne wymęczające ruchy w konsolidacji jako trend boczny na crossach dolarowych przynajmniej do jutra. Dynamika spadła tak drastycznie, że mam wrażenie jakby było święto w USA.

edek i kabel wyrysowal flagi ksiazkowe a cos z realizacja tych formacji szalu nie ma. a powinni wystrzelic jak z procy :mrgreen:

faktycznie moze wjechalismy w trend boczny i bedziemy pelzac

Awatar użytkownika
spekulant_fx
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: spekulant_fx »

zastanawia mnie czy to okazja na gold do zakupu czy tylko podpucha?? :roll:

Awatar użytkownika
P3rkoz
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: P3rkoz »

Nie jestem daytraderem, ale gold mam S już od dłuższego czasu. Ostatnie windowanie dla mnie było efektem Ukrainy. Dzisiejszy spadek jest podyktowany słowami Putina. Możliwe że jak kryzys się skończy to pojedziemy do 1200$, gdzie mam cel.

Jeśli konflikt się zaogni, i będzie perspektywa na dłuższy okres niepokoju, to wtedy możliwe że powstanie nowy trend wzrostowy. Teraz formuje się coś w rodzaju ORGR na tygodniowym, gdzie jak dojedzie do okolic 1200$ i się cofnie to będzie właśnie 2 ramię.

GawronB
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: GawronB »

bideks123 pisze:jak obstawiacie ujka?

mnie jednak skusiła lka.

ktos jest na sell?
Ujek, scenario możliwe do wykonania to L ,zostaje tylko pytanie z jakiego poziomu te L pójdzie.
według mnie to max obsuwa do dołu to poziom 101,190 (na foto biała linia) ale.... po drodze ma fibo na 101,3 jak na razie walczy na 200sesyjnej linii i nie może sobie poradzić z trwałym przebiciem ( zielona krecha), a do tego wszystkiego jeszcze LT, więc żeby dołem wyszedł pod 101,190 to Putin musiałby zawitać w Kijowie lub na granicy z PL :D
Ja powoli na każdym dołku pakuje L ( ale nie za całe depo bo się boje :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: )
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Awatar użytkownika
highend
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: highend »

GawronB pisze: Ja powoli na każdym dołku pakuje L ( ale nie za całe depo bo się boje :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: )
na demo się boisz? (pytam bo wkleiłeś wykres z demo ;))

kto gra na surowcach? Copper (miedź) wg mnie dobry czas na eLkę nadszedł.
Dałem dwie, jedna już zarabia (pokonała spread), druga na minusie (dałem za wcześnie).
FB: highendforex - Tańczący z Wykresami

GawronB
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: GawronB »

highend pisze:
GawronB pisze: Ja powoli na każdym dołku pakuje L ( ale nie za całe depo bo się boje :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: )
na demo się boisz? (pytam bo wkleiłeś wykres z demo ;))

kto gra na surowcach? Copper (miedź) wg mnie dobry czas na eLkę nadszedł.
Dałem dwie, jedna już zarabia (pokonała spread), druga na minusie (dałem za wcześnie).
Na demo robię analki , bo teoria spiskowa mówi że brok czuwa i kosi SLe :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Awatar użytkownika
spekulant_fx
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: spekulant_fx »

P3rkoz pisze:Nie jestem daytraderem, ale gold mam S już od dłuższego czasu. Ostatnie windowanie dla mnie było efektem Ukrainy. Dzisiejszy spadek jest podyktowany słowami Putina. Możliwe że jak kryzys się skończy to pojedziemy do 1200$, gdzie mam cel.

Jeśli konflikt się zaogni, i będzie perspektywa na dłuższy okres niepokoju, to wtedy możliwe że powstanie nowy trend wzrostowy. Teraz formuje się coś w rodzaju ORGR na tygodniowym, gdzie jak dojedzie do okolic 1200$ i się cofnie to będzie właśnie 2 ramię.

Dzięki za Twoje spojrzenie choć ja osobiście nie lubię grać surowców na krótko,korci mnie L ale mocny ten ruch spadkowy i trzeba poczekać na jakieś potwierdzenie...

Awatar użytkownika
P3rkoz
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: P3rkoz »

Jeśli Ci to pomoże, to mam bo na lekko ponad 1.330$. Jak wyjdzie nad ten poziom to moim zdaniem będzie to oznaczało dalsze wzrosty. Jeśli w najbliższym czasie nie wybijemy nowego dołka, to również będzie to raczej sygnał że warto zamknąć część Ski. a resztę pozwolić rozegrać rynkowi.

Awatar użytkownika
Marcin30
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Marcin30 »

Przyczyny słabego dolara:
- obligacje US na rekordowo niskich poziomach
- mała zmienność na rynkach
- słaby wzrost w US w porównaniu z Europą i UK

http://www.forex.com/uk/post?SDN=96c6ec ... e29261d638

pr7emo