Re: Zakładanie konta na platformie Oanda
Zdarzyło się komuś z was coś takiego z wykresem, że w pewnym momencie się on "zawiesza". Chodzi mi o to, że staje się on płaski jak weekend, kiedy nie ma notowań. Muszę wtedy zamknąć platformę i otworzyć ponowenie. Jeszcze jedno: dzieje się to na wykresie czasowym, który aktóalnie uzywam, np.; jeżeli pracuje na godzinowym to zawiesza mi się godzinowy tylko, pozostałe działają. Zdarzyło mi się dwa razy tylko, jednak zdezorientowło mnie to trochę. Dobrze, że mam mt4 otwartą cały czas.
Pozdrawiam
Pozdrawiam
- jasonbourne
- Pasjonat
Jak chcesz otworzyć shorta to wystarczy, że będziesz miał zaznaczone Sell. W Oandzie nie ma rozróżnienia na Sell Limit i Sell Stop, tak jak to jest w MT4. Tutaj jest po prostu zlecenie oczekujące sprzedaży. Cenę, po jakiej chcesz otworzyć pozycję, ustawiasz w polu Quote, niezależnie od tego, czy jest ona powyżej czy poniżej ceny aktualnej.Snajperek pisze:Czy jak kurs idzie w gore i chce zrobić shorta w zleceniu oczekujacym to mam wybrać upper czy lower bound?
A co do Upper/Lower Bound to są to ustawienia opcjonalne, pozwalające określić jakie maksymalnej odchylenie powyżej/poniżej ustalonej przez Ciebie ceny jesteś w stanie zaakceptować.
93% ludzi uwierzy w każde zdanie, które zawiera dane statystyczne.
Mógłby mi ktoś krótko pojaśnić:
Wchodzę na stronkę FX Registration:
https://fxtrade.oanda.com/your_account/ ... ount.shtml
daję Open a Personal Account
i teraz nie wiem co zaznaczyć w 6 zakładce (Step 6):
Enable FXGlobalTransfer? YES/NO
Co to wogóle jest to FXGlobalTransfer? Jest mi to do czegoś potrzebne później? Czy raczej moge z czystym sumieniem dać NO?
Wchodzę na stronkę FX Registration:
https://fxtrade.oanda.com/your_account/ ... ount.shtml
daję Open a Personal Account
i teraz nie wiem co zaznaczyć w 6 zakładce (Step 6):
Enable FXGlobalTransfer? YES/NO
Co to wogóle jest to FXGlobalTransfer? Jest mi to do czegoś potrzebne później? Czy raczej moge z czystym sumieniem dać NO?