DayTrading: Wtorek 06.05.2014

Dyskusje na temat aktualnej sesji: komentarze, analizy, opinie.

Prognoza EURUSD na dzisiaj

Czas głosowania minął 07 maja 2014, 00:00

Wzrost
19
58%
Bez zmian
5
15%
Spadek
9
27%

Liczba głosów: 33

Awatar użytkownika
ZielonaMgielka
Maniak
Maniak

Re: DayTrading: Wtorek 06.05.2014

Nieprzeczytany post autor: ZielonaMgielka »

Nowy12345 pisze:
ZielonaMgielka pisze:
ZielonaMgielka pisze:GU dotarl do obszaru gdzie z duzym prawdopodobienstwem rezyduja zlecenia obronne opcji 1.7.
Przy tak duzym wykupieniu prawdopodobienstwo penetracji bariery 1.7 jest juz duzo mniejsze....
dlatego short ze stopem @ 1.7010 moze byc tutaj dobra opcja.

https://www.tradingview.com/x/caWT7wNi/
Zlecenia obronne ktore bardzo cesto rezyduja w obrebie 5 pipsow od bariery skonsumowaly dostepny popyt.
Kiedy popyt nie mogl doprowadzic do przebicia spadki sa jedyna mozliwoscia.

https://www.tradingview.com/x/EJX6tFWY/

Stary sposob na tego typu bariery wiecznie zywy. (Niemiaszek dobrze wie o czym pisze) :) order-flow rules :p
To najzwyklejsza w swiecie korekta ktora musiala w koncu nastapic i tyle, niepotrzebnie komplikujesz.
Mysle ze 20 pips zjazdu to max i wracamy do wzrostow lub trend boczny (flaga)
Zajrzyj czasami na drabinke rynkow scentralizowanych i zobaczysz jak bardzo mijasz sie z prawda :)
Grajac przez dluzszy czas w oparciu o ksiazke zlecen nabiera sie pewnych nawykow i zaczyna sie patrzec troche inaczej na rynek ktory jest tylko kolektywem mniejszych i wiekszych graczy akumulujacych/dystrybujacych pozycje.
Nie ma w tym nic skomplikowanego.
Ostatnio zmieniony 06 maja 2014, 17:20 przez ZielonaMgielka, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Nowy123
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: Nowy123 »

danbo86 pisze:
Nowy123 pisze:to zaczynamy chyba korekte na USD INDEX :)

-- Dodano: wt 06-05-2014, 17:06 --
danbo86 pisze:ZWAŁA !!!??? :lol: :d
gdzie :?:
tutaj:
Obrazek
mysle ze jeszcze potrwają jakies przygotowania do "zwaly" i jeszcze jakies mieszanie zrobia zanim zacznie sie korekta o ktore pisalem kilka tygodni temu z poziomow ale juz blizej niz dalej :)
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Ostatnio zmieniony 06 maja 2014, 17:26 przez Nowy123, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
ZielonaMgielka
Maniak
Maniak

Prawdopodobny obszar w obrebie ktorego nastapi silniejsza reakcja kupujacych to 1.6970.

Kabel m5
https://www.tradingview.com/x/f2km5n3e/

Awatar użytkownika
Nowy123
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: Nowy123 »

zwala na KAblu to by byla jak by wywineli w strone 16900 -16850 ;)

Awatar użytkownika
Loose_wawa
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Loose_wawa »

Panowie wiszę z longiem na EURJPY i nie mam serca zamykać ze stratą. Widzicie jakiekolwiek przesłanki że będzie ok i kurs ruszy na północ?

Awatar użytkownika
ZielonaMgielka
Maniak
Maniak

Loose_wawa pisze:Panowie wiszę z longiem na EURJPY i nie mam serca zamykać ze stratą. Widzicie jakiekolwiek przesłanki że będzie ok i kurs ruszy na północ?
Jesli bylbys bez pozycji to bralbys teraz longa?

Jesli nie to po co zostawac z pozycja ktora jest tylko hazardem?

Nie graj sercem tylko glowa (ale kiczowato to zabrzmialo) :p

Awatar użytkownika
freakout
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: freakout »

Loose_wawa pisze:Panowie wiszę z longiem na EURJPY i nie mam serca zamykać ze stratą. Widzicie jakiekolwiek przesłanki że będzie ok i kurs ruszy na północ?
po jakiej cenie brałeś tego longa?

Awatar użytkownika
lukpiasek
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: lukpiasek »

grasz zgodnie z trendem więc cierpliwości jak tylko u/j ruszy na północ e/j będzie kosił ostro w góre gdyż edek ciągle rośnie , potencjał wzrostowy jest duży
Nigdy nie kłóć się z idiotami bo najpierw spróbują cie sprowadzić do swojego poziomu a później spróbują pokonać doświadczeniem ;)

bideks123
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: bideks123 »

lukpiasek pisze:
grasz zgodnie z trendem więc cierpliwości jak tylko u/j ruszy na północ e/j będzie kosił ostro w góre gdyż edek ciągle rośnie , potencjał wzrostowy jest duży
dokladnie, sam siedze w lce od 30pipow, jak spadnie jeszcze troche to i tak dokupie, trend jest wzrostowy, jak na daytrading szanse 50/50.

Awatar użytkownika
lukpiasek
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: lukpiasek »

bideks123 pisze:
lukpiasek pisze:
dokladnie, sam siedze w lce od 30pipow, jak spadnie jeszcze troche to i tak dokupie, trend jest wzrostowy, jak na daytrading szanse 50/50.

oczywiscie istnieje zawsze ryzyko że wyjscie bedzie dołem wiec trzeba byc -przygotowanym z sl albo poczekac i zobaczyc w ktorą strone pojdzie wybicie ja stawiam UP

Obrazek
Nigdy nie kłóć się z idiotami bo najpierw spróbują cie sprowadzić do swojego poziomu a później spróbują pokonać doświadczeniem ;)

Zablokowany