DayTrading: Piątek 02.05.2014
Re: DayTrading: Piątek 02.05.2014
pln dziś słaby, raczej dyskontuje już możliwą w weekend eskalację konfliktu we wschodniej ukrainie.. musiałby grozić nam naprawdę groźny konflikt w rejonie , aby to mogło negatywnie wpłynąć na kurs złotego - a to przy obecnej polityce UE raczej nie jest możliwe do zrealizowania w 48 godzin.
nie otwieram pozycji przeciw pln , nie gram "na lukę" jak na początku marca.
jeżeli edward pozostanie na obecnym poziomie to świeca naprawdę będzie piękna dla shortów.
powodzenia, miłego weekendu !
nie otwieram pozycji przeciw pln , nie gram "na lukę" jak na początku marca.
jeżeli edward pozostanie na obecnym poziomie to świeca naprawdę będzie piękna dla shortów.
powodzenia, miłego weekendu !
Swing
jeżeli edek ma w przyszłym tygodniu zawędrować w okolice 1.3930 to tak jak mówię - retest okolic 1.3840 przed tym rajdem jest konieczny
w tych okolicach na pewno jest teraz masa zleceń oczekujących i na pewno będzie miało z czego rosnąć 

-
- Gaduła
Mi nadal wychodzi minimum 1,3800 ze musi spaść. Zobaczymy jeszcze co w weekend Ukraina pokaże
Ja - niestety - zostałam z eSką na edku i choć optowałabym krótkoterminowo za dalszymi spadkami, to jednak trochę boję się tej Ukrainy. Eskalacja będzie działać dla $ osłabiająco; chyba zamknę dzisiaj tę pozycję - niezależnie od tego, czy będzie zyskowna, czy stratna.wariatgdynia pisze:Mi nadal wychodzi minimum 1,3800 ze musi spaść. Zobaczymy jeszcze co w weekend Ukraina pokaże
Dla $ slabnaco? Z jakiej paki?melpomena pisze:Ja - niestety - zostałam z eSką na edku i choć optowałabym krótkoterminowo za dalszymi spadkami, to jednak trochę boję się tej Ukrainy. Eskalacja będzie działać dla $ osłabiająco; chyba zamknę dzisiaj tę pozycję - niezależnie od tego, czy będzie zyskowna, czy stratna.wariatgdynia pisze:Mi nadal wychodzi minimum 1,3800 ze musi spaść. Zobaczymy jeszcze co w weekend Ukraina pokaże
- Matthew414
- Pasjonat
Glupi fx. Kto mnie do tego namówił 

pozostało mi 4291 godzin praktyk z 10 000 

Nie wiem, ale tak do tej pory zachowywał się rynek.psxor pisze:Dla $ slabnaco? Z jakiej paki?

Konflikt może być też postrzegany jako mocowanie RU-USA, a Unia siedzi cicho (bo tak de facto jest).
jeżeli jest kryzys to edek tracimelpomena pisze:Nie wiem, ale tak do tej pory zachowywał się rynek.psxor pisze:Dla $ slabnaco? Z jakiej paki?Być może inwestorzy postrzegają to tak: mocniejsza Rosja - to słabsze Stany. Nie rozumiem tego, bo przecież to Unia smaży na rosyjskim gazie, a nie Stany.
Konflikt może być też postrzegany jako mocowanie RU-USA, a Unia siedzi cicho (bo tak de facto jest).

Według mojej opinij jest na odwrót. Czyli dolar będzie sie umacniał, a euro tracić, bo to przeciesz w europie konflikt, a $ i złoto to bezpieczna przystań wtedymelpomena pisze:Nie wiem, ale tak do tej pory zachowywał się rynek.psxor pisze:Dla $ slabnaco? Z jakiej paki?Być może inwestorzy postrzegają to tak: mocniejsza Rosja - to słabsze Stany. Nie rozumiem tego, bo przecież to Unia smaży na rosyjskim gazie, a nie Stany.

ja pierd!@#$%^ jakieś grubasy wchodziły teraz w eSke na usdjpy dziś po danych hahaha