DAX - gdzie najniższe opłaty?
-
- Stały bywalec
DAX - gdzie najniższe opłaty?
Witam,
Mam pytanie, może wiecie u jakiego brokera są najniższe opłaty na kontraktach (CFD) na DAX'a. Spread zwykle 1pkt.
Z góry dzięki.
Mam pytanie, może wiecie u jakiego brokera są najniższe opłaty na kontraktach (CFD) na DAX'a. Spread zwykle 1pkt.
Z góry dzięki.
- SuperFOREX
- Gaduła
Re: DAX - gdzie najniższe opłaty?
W FXCM spread wynosi 1(2) pipsy - zależnie od godziny. Prowizji brak.
Z tego co pamiętam to ABN Amro (obecnie RBS) oferowało certyfikat strukturyzowany na DAX-a bez spreadu - taki trochę chwyt marketingowy, bo liczyli na handel na innych instrumentach. Niestety produkt ten nie oferuje dźwigni, więc nie wiem czy Cię to interesuje.
Z tego co pamiętam to ABN Amro (obecnie RBS) oferowało certyfikat strukturyzowany na DAX-a bez spreadu - taki trochę chwyt marketingowy, bo liczyli na handel na innych instrumentach. Niestety produkt ten nie oferuje dźwigni, więc nie wiem czy Cię to interesuje.
Pewny jesteś?SuperFOREX pisze: ABN Amro (obecnie RBS) .
Pzdr.
“Look deep into nature, and then you will understand everything better.” A. Einstein
- SuperFOREX
- Gaduła
Tak:bbq pisze:Pewny jesteś?SuperFOREX pisze: ABN Amro (obecnie RBS) .
Pzdr.
http://www.forbes.pl/artykuly/sekcje/Wy ... dia,9069,1
BTW:
Spread na Dax-a mają 1 punkt:
http://markets.rbs.de/DE/Showpage.aspx? ... tptype%3d8
Nie żebym się czepiał,trochę się zdziwiłem bo mam w kieszeni kartę ABN. Oczywiście przejęcie/rozpad, nie zawsze prowadzi do zmiany nazwy.SuperFOREX pisze:Tak:bbq pisze:Pewny jesteś?SuperFOREX pisze: ABN Amro (obecnie RBS) .
Pzdr.
http://www.forbes.pl/artykuly/sekcje/Wy ... dia,9069,1
Napisałeś tak, a linkiem zaprzeczasz.
Po tym całym zamieszaniu z RBS B.V., pomimo iż ma statut Naamloze vennootschap to i tak ABN AMRO Bank N.V. is a Dutch state-owned bank
............collapse of Fortis, who acquired the Dutch business, it was nationalized by the Dutch government along with Fortis Bank Nederland.
Chociaż możliwe, że ja się mylę.
http://www.telegraph.co.uk/finance/news ... -Amro.html
Pzdr.
“Look deep into nature, and then you will understand everything better.” A. Einstein
- SuperFOREX
- Gaduła
Ok, przyznaję, że użyłem pewnego skrótu myślowego: RBS na 100% przejął część ABN AMRO zajmującą się certyfikatami strukturyzowanymi, a o nich chciałem napisać jako o instrumentach,gdzie był dostępny DAX bez spreadu.bbq pisze: Nie żebym się czepiał,trochę się zdziwiłem bo mam w kieszeni kartę ABN.
Co do pozostałych przejęć, spin-offów i innych operacji związanych z ABN nie będe sie wypowiadał, bo tego nie śledzę na bieżąco

Również pozdrawiam!
Hmm chyba za słabo zaakcentowałem "?"
Mam konto w ABN, a tylko tak chciałem Cie "pociągnąć delikatnie za język"
Wiesz jak to w życiu, przypadkowa rozmowa z babka w supermarkecie na mlecznym, może o 180 stopni zmienić życie.
Tu już chyba nie chodzi oo kasę.
Ciekawe jaką "przysługę" otrzymała "druga strona"?
Pzdr.
Mam konto w ABN, a tylko tak chciałem Cie "pociągnąć delikatnie za język"

Wiesz jak to w życiu, przypadkowa rozmowa z babka w supermarkecie na mlecznym, może o 180 stopni zmienić życie.
To tak jakby świadomie kupić zepsutą rybę, a już na tamte czasy hm....SuperFOREX pisze: RBS na 100% przejął część ABN AMRO zajmującą się certyfikatami strukturyzowanymi
Tu już chyba nie chodzi oo kasę.
Ciekawe jaką "przysługę" otrzymała "druga strona"?
Pzdr.
- SuperFOREX
- Gaduła
No cóż, chyba wiele w kwestii "?" nie pomogę 
Kulisy tamtej transakcji, ani sytuacja obecna tych banków nie jest mi znana.
Co do samej idei certyfikatów strukturyzowanych emitowanych przez ABN/RBS to jest to bardzo fajne i relatywnie tanie rozwiązanie pozwalające budowac różne, nawet bardzo zaawansowane strategie inwestycyjne.
Oczywiście największym problemem jest fakt, ze po drugiej stronie trnasakcji stoi bank, którego kondycji finansowej nie mozemy byc pewni.
No ale jesteśmy na forum, gdzie 90% osób zawiera transakcje z duzo mniej wiarygodnymi kontrpartnerami lub pośrednikami ;-), więc to chyba nie jest "deal breaker".

Kulisy tamtej transakcji, ani sytuacja obecna tych banków nie jest mi znana.
Co do samej idei certyfikatów strukturyzowanych emitowanych przez ABN/RBS to jest to bardzo fajne i relatywnie tanie rozwiązanie pozwalające budowac różne, nawet bardzo zaawansowane strategie inwestycyjne.
Oczywiście największym problemem jest fakt, ze po drugiej stronie trnasakcji stoi bank, którego kondycji finansowej nie mozemy byc pewni.
No ale jesteśmy na forum, gdzie 90% osób zawiera transakcje z duzo mniej wiarygodnymi kontrpartnerami lub pośrednikami ;-), więc to chyba nie jest "deal breaker".

-
- Stały bywalec
Czyli gdzie są najniższe opłaty?
- SuperFOREX
- Gaduła
Jak pisałem, w FXCM spread w normalnych godzinach to 1 pips i zero dodatkowych opłat.
Oznacza to, że u innych brokrerów możesz szukać co najwyżej mniejszego spreadu, bo prowizji ujemnej raczej nikt nie oferuje ;-)
Oznacza to, że u innych brokrerów możesz szukać co najwyżej mniejszego spreadu, bo prowizji ujemnej raczej nikt nie oferuje ;-)