Ciekawe wskaźniki do MT4 [cz. 2]

Jeżeli masz pomysł lub używasz ciekawego systemu albo strategii gry, opisz ja tutaj.
Awatar użytkownika
PipsKong
Maniak
Maniak

Re: Ciekawe wskaźniki do MT4 [cz. 2]

Nieprzeczytany post autor: PipsKong »

Cześć

szukam czegoś co mi pokaże w MT4 ile dana pozycja wykorzystuje marginu, bo jest ile wykorzystują wszystkie, a pojedyncza nie ;]
Gdyby jakiś Broker zaproponowałby mi swapy na L i S o podobnej wartości ... Zarobiłbym miliony...
..." Tylko zdechłe ryby płyną z prądem "...
Forex Ty stara ..... !!!!

Awatar użytkownika
Eko
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Eko »

Hejka, jak ktoś ma coś fajnego do mierzenia dziennej zmienności, tygodniowej miesięcznej oraz półrocznej - średniej tych okresów - po formacie mi mój wyparował a nazwy zapomniałem bo tempki wczytywałem ;/
_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _
Nigdy nie prowadź dyskusji z debilem - najpierw sprowadzi Cię na swój poziom, następnie pokona doświadczeniem.

Dadas

Nieprzeczytany post autor: Dadas »

Eko pisze:Hejka, jak ktoś ma coś fajnego do mierzenia dziennej zmienności, tygodniowej miesięcznej oraz półrocznej - średniej tych okresów - po formacie mi mój wyparował a nazwy zapomniałem bo tempki wczytywałem ;/
W MT4 są następujące Tf-y:
MN1 = 43200;
W1 = 10080;
D1 = 1440;
H4 = 240;
H1 = 60;
M30 = 30;
M15 = 15;
M5 = 5;
M1 = 1;
Dadas_Custom_Range_Stats.mq4

-- Dodano: wt 29-04-2014, 10:45 --
PipsKong pisze:Cześć

szukam czegoś co mi pokaże w MT4 ile dana pozycja wykorzystuje marginu, bo jest ile wykorzystują wszystkie, a pojedyncza nie ;]
Lot Size / Leverage = Margin Required
Przykład: 2 loty przy lewarze 400:1

200,000 / 400 = $500 Margin Required

PS.:
W obecnej wersji MT4 jest taki dynks, że jeżeli będziesz otwierał kilka pozycji równocześnie,
przez np. jakiegoś EA, to system będzie badał czy każda pojedyncza transakcja jest Ok
pod względem Margin Required, a nie wszystkie, i przepuści wszystkie, które spełnią warunek.
Wtedy, możesz od razu zaliczyć Stop Out, jeżeli w sumie się okaże, że Marginu jest zbyt mało!
Dlatego, potrzebujesz zawsze wiedzieć ile Marginu zabierze ci cała transakcja kolektywna.
To trzeba obliczyć zanim klikniesz lub wciśniesz Enter.
Gdy już Orders będą na serwerze brokera, to jest po ptakach.
Dlatego taki wskaźnik nie jest potrzebny i jest nielogiczny.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Ostatnio zmieniony 29 kwie 2014, 12:10 przez Dadas, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
ZielonaMgielka
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: ZielonaMgielka »

Eko pisze:Hejka, jak ktoś ma coś fajnego do mierzenia dziennej zmienności, tygodniowej miesięcznej oraz półrocznej - średniej tych okresów - po formacie mi mój wyparował a nazwy zapomniałem bo tempki wczytywałem ;/
Wstega bollinger jest oparta na wzkazniku ATR.

Dadas

ZielonaMgielka pisze:
Wstęga Bollinger'a jest oparta na wskaźniku ATR.
Żeby prawidłowo i skutecznie trejdować Bollinger Bands,
potrzeba znać algorytm obliczeń tego wskaźnika,
wiedzieć sporo o sposobie działania całej platformy MT4, i
umieć ustawić parametry wskaźnika pod swój styl trejdowania.
To nie jest zadanie dla początkujących, czy nawet średniozaawansowanych.
Nie wystarczy wrzucić wskaźnik na wykres i już.

Awatar użytkownika
ZielonaMgielka
Maniak
Maniak

Dadas pisze:
ZielonaMgielka pisze:
Wstęga Bollinger'a jest oparta na wskaźniku ATR.
Żeby prawidłowo i skutecznie trejdować Bollinger Bands,
potrzeba znać algorytm obliczeń tego wskaźnika,
wiedzieć sporo o sposobie działania całej platformy MT4, i
umieć ustawić parametry wskaźnika pod swój styl trejdowania.
To nie jest zadanie dla początkujących, czy nawet średniozaawansowanych.
Nie wystarczy wrzucić wskaźnik na wykres i już.
A wiec tak:

Bollinger bands to zwykly kanal oparty na sredniej kroczacej o szerokosci 2 x ATR (zmienna stddev sluzy do ustawienia szerokosci kanalu).
ATR to nic innego jak srednia (high-low) z okreslonego okresu z poprawka na ewentualne luki.

Kolega nie pyta o recepte na sukces tylko o zwykle narzedzie do zwizualizowania zmiennosci a ten podstawowy wzkaznik spelnia to zadanie.

https://www.tradingview.com/x/RI4t8a4i/

Dadas

ZielonaMgielka pisze: Kolega nie pyta o receptą na sukces, tylko o zwykłe narzędzie do zwizualizowania zmienności, a ten podstawowy wskaźnik spełnia to zadanie.
Aha, znaczy kolega chce sobie popatrzeć z ciekawości, a nie zbudować strategię z udziałem średnich zasięgów???
Ciekawa sprawa, znaczy ci wszyscy tutaj zapytujący nie szukają recepty na zyskowne trejdowanie, tylko
tak dla checy sobie zapytują na niepoważnym forum służącym jedynie do zabawy z rynkiem o wartości bilionów dollarów?
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Awatar użytkownika
ZielonaMgielka
Maniak
Maniak

Dadas pisze:
ZielonaMgielka pisze: Kolega nie pyta o receptą na sukces, tylko o zwykłe narzędzie do zwizualizowania zmienności, a ten podstawowy wskaźnik spełnia to zadanie.
Aha, znaczy kolega chce sobie popatrzeć z ciekawości, a nie zbudować strategię z udziałem średnich zasięgów???
Ciekawa sprawa, znaczy ci wszyscy tutaj zapytujący nie szukają recepty na zyskowne trejdowanie, tylko
tak dla checy sobie zapytują na niepoważnym forum służącym jedynie do zabawy z rynkiem o wartości bilionów dollarów?
Cieplo na dworze. Zalecam przewietrzyc glowe.

Dadas

ZielonaMgielka pisze:
Dadas pisze:
Cieplo na dworze. Zalecam przewietrzyc glowe.
Ciepło, zielono, długi weekend - Zapraszam w góry!

Awatar użytkownika
Eko
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Eko »

dzięki za odpowiedzi, nie uściśliłem , że chodzi mi o coś w rodzaju pipsometru ... np. usd/jpy dziś 80 pisów , wczoraj 450 pipsów, a srednio rocznie / dzień zrobił 112 pipsów ... coś w ten deseń szukam :)
dadas Twoje coś mi nie chodzi w indykach nie wykrywa :/
_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _
Nigdy nie prowadź dyskusji z debilem - najpierw sprowadzi Cię na swój poziom, następnie pokona doświadczeniem.

ODPOWIEDZ