Jesteś pewien, że jest to skierowane do mnie ?luxtorpeda pisze:Proponuje Tymek trochę pokory. Dopiero wchodzisz w temat (co pokazuje to, co piszesz i jak o tym piszesz) a Twoje posty są przepełnione stanowczymi twierdzeniami. Szanuj rozmówców i nie traktuje ich jako głupszych/gorzej poinformowanych - nigdy nie wiesz, kto jest po drugiej stronie.
Oprawienie wiedzy w książkę w żaden sposób jej nie uwiarygodnia, także w tej materii życzę Ci więcej krytycznego podejścia.
Wykorzystanie Sztucznych Sieci Neuronowych na FX - zmienne
Re: Wykorzystanie Sztucznych Sieci Neuronowych na FX - zmien
Każdy chce mieć pieniądze, ale pieniądze nie zawsze chcą każdego 

Przecież post został wyraźnie do Ciebie zaadresowany:
Nie rozumiem, skąd Twoje pytanie.luxtorpeda pisze:Proponuje Tymek trochę pokory.
Zdziwiło mnie to bo ja wiedzą książkową się nie zasłaniałem i takowych nie przedstawiałem jak to robił oponent 
I stąd było moje pytanie.
Do tego pokora nie służy rozwojowi. Gdyby wszyscy byli pokorni to nadal byśmy siedzieli w jaskiniach.
A pokora znika gdy ktoś przedstawia nieprawidłowe podejście do tematu.

I stąd było moje pytanie.
Do tego pokora nie służy rozwojowi. Gdyby wszyscy byli pokorni to nadal byśmy siedzieli w jaskiniach.
A pokora znika gdy ktoś przedstawia nieprawidłowe podejście do tematu.

Jest dokładnie na odwrót - gdybyśmy wszyscy uważali, że wiemy wystarczająco (brak pokory), nie byłoby postępu.Tymek pisze:Do tego pokora nie służy rozwojowi. Gdyby wszyscy byli pokorni to nadal byśmy siedzieli w jaskiniach.
Ja nie będę punktował Twojego punktu widzenia, jednak pamiętaj że czasem teorię od praktyki dzieli przepaść. Masz niewątpliwe jakąś wiedzę, ale dużo w niej jeszcze zasłyszanych plotek czy cudzych opinii.Tymek pisze:A pokora znika gdy ktoś przedstawia nieprawidłowe podejście do tematu.
He heluxtorpeda pisze: Masz niewątpliwe jakąś wiedzę, ale dużo w niej jeszcze zasłyszanych plotek czy cudzych opinii.

Jak bym rozmawiaj z wojtexem pod innym nickiem

Masz rację niech wszyscy słuchają jego teorii, rynek będzie łatwiejszy

Nigdzie tego nie napisałem, widocznie masz jakiś kompleks z tym związany.Tymek pisze: Masz rację niech wszyscy słuchają jego teorii, rynek będzie łatwiejszy
Skoro moje posty wykazały tak marną wiedzę
to oznacza że teorie Wojtexa były dobre.
A co za tym idzie trzeba przestawić całą dotychczasową wiedzę i podążać trendem Wojtexa.
Tak to wynika z twojego postu. I nie mam kompleksów
I nie muszę kontynuować rozmowy pod innym nickiem 

A co za tym idzie trzeba przestawić całą dotychczasową wiedzę i podążać trendem Wojtexa.
Tak to wynika z twojego postu. I nie mam kompleksów

Wytłumaczysz mi, jaką logiką się kierujesz? Bo według mnie nie jesteście jedynymi alternatywami, jeśli chodzi o tę wiedzę.Tymek pisze:Skoro moje posty wykazały tak marną wiedzę to oznacza że teorie Wojtexa były dobre.
Zarówno to:
jak i to:Tymek pisze:Tak to wynika z twojego postu.
są Twoimi fantazjami, a wynikają prawdopodobnie z tego:Tymek pisze:I nie muszę kontynuować rozmowy pod innym nickiem
Tymek pisze:kompleksów
Ten sam styl wypowiedzi
2 osoby nie będą pisały podobnie 
I właśnie ostatni post to udowodnił.
Do tego przejrzałem twoje posty w twoim profilu i styl wypowiedzi jest ten sam.

I właśnie ostatni post to udowodnił.
Do tego przejrzałem twoje posty w twoim profilu i styl wypowiedzi jest ten sam.

Jeśli nie umiesz się skonfrontować z tym, co napisałem to nie zmieniaj tematu na bezsensowny obszar tylko po prostu przestań pisać. Lepiej być tchórzem niż tchórzem i głupcem.