DayTrading: Czwartek 24.04.2014

Dyskusje na temat aktualnej sesji: komentarze, analizy, opinie.

Prognoza EURUSD na dzisiaj

Czas głosowania minął 25 kwie 2014, 00:00

Wzrost
13
42%
Bez zmian
5
16%
Spadek
13
42%

Liczba głosów: 31

Awatar użytkownika
pedro
Maniak
Maniak

Re: DayTrading: Czwartek 24.04.2014

Nieprzeczytany post autor: pedro »

atlanticos pisze:
Nowy123 pisze:
o to jednak 1 ,40

:))) to przed TOPEREM jeszcze :?:

tak wygląda u mnie d1 pokazywany juz kilka razy.... jakoś nie wyobrażam sobie przed Fedem wyjścia dołem, wręcz przeciwnie - wg mnie aż się proszą te górne cienie o wycięcie tego co jest powyżej nich... a że do górnej bandy spory kawałem to może byc ciekawie... w przypadku wyjscia potwierdzonego dolem z tego potencjalnego klina ładuje całe depo w S i nic się nie boję :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

https://www.tradingview.com/x/H3uYDD6o/
po same kule wtedy ; )

też już tu wklejałem... https://www.tradingview.com/v/RA1ZEvdY/ ...

mam L od 1.3798 ... SL 1.3750 TP 1.4050 : )

mała pozycja, mikro/nano hugo wie, nie mniej, dla siebie ją trzymam -> cwiczy mi psyche ;) ... dodam, że wisi umnie od 15 kwietnia ;) ...
Jutro też jest dzień.
Trend is Your Friend... a setup Twoja stara!

Witam wszystkich serdecznie. Prawda jest taka, że trzeba być nieźle ukierunkowanym debilem, żeby zarobić milion dolarów. - A. Ostrowski

jasiek13n
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: jasiek13n »

polecam obserwować dolca z frankiem, na h1-h4 rgr

Awatar użytkownika
Nowy123
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: Nowy123 »

ZielonaMgielka pisze:
Nowy123 pisze:ZielonaMgielka

co caly swiat ma zyc APL i FACE wynikami

widac gdzie AZJA TO MA :)

czekam na otwarcie kasowego i ta sile i dynamika jaka znowu pokażą na SP500
Szczerze mowiac nie obchodzi mnie to. Jesli chcesz byc madrzejszy od rynku to prosze bardzo ale nie smiej sie kiedy indeksy rosna na barkach sektora tech kiedy to ty piszesz o gospodarczym zalamaniu od 10 tys postow.
ja nie pisze ze jestem mądrzejszy ale podaje przyklad kiedy strefa UE byla w klopotach juz o rozpadzie sie mowilo nie bylo dodruku a teraz przy deflacj mial by byc i mowa o silnym EUR a pozniej ze deflacja i dodruk to troche sie gryzie

nie raz sie zarobilo na spadkach i to pokazywałem i zarobic sie drugi raz ostanio tez jak i na wzrostach na DAx pod domykanie luki

tak jak to dla czego na S najszybciej sie zarabia bo to co zrobia w ciagu miesaca oddaja czasem w 2- 3 dni czy tydzen :)
wczoraj pisale ze oddam z zyskiem Esy zbierane oddalem jedna na strace resza z zyskiem i od nowa przy zniakajacej dynamice na SP500 bede zbieral S od 1892 1895 1900 na futach

-- Dodano: czw 24-04-2014, 12:24 --
highend pisze:
Nowy123 pisze:dax znowu 9710 i 9730 sl 750

S czeka
może na chwilę tak, ale potem byczki ustanowią nowe szczyty
możliwe, że już dziś.
co będzie jak się giełda usa otworzy? Apple, Google, Tesla - otworzą się z lukami up.

9800 byly maksy na dax daleko do tego

luki sa po to by je domknac spokojnie APL czy FACE

przeanalizuj raport FAC :)

-- Dodano: czw 24-04-2014, 12:27 --
atlanticos pisze:
Nowy123 pisze:
o to jednak 1 ,40

:))) to przed TOPEREM jeszcze :?:

tak wygląda u mnie d1 pokazywany juz kilka razy.... jakoś nie wyobrażam sobie przed Fedem wyjścia dołem, wręcz przeciwnie - wg mnie aż się proszą te górne cienie o wycięcie tego co jest powyżej nich... a że do górnej bandy spory kawałem to może byc ciekawie... w przypadku wyjscia potwierdzonego dolem z tego potencjalnego klina ładuje całe depo w S i nic się nie boję :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

https://www.tradingview.com/x/H3uYDD6o/

to czemu miala by byc inna reakcja pod zacienianie jak nie umocnienie USD :) :?:

dzs USD umocnienie idzie na calej lini jak narazie do wiekszosci par

Awatar użytkownika
atlanticos
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: atlanticos »

jasiek13n pisze:polecam obserwować dolca z frankiem, na h1-h4 rgr

wygląda to ciekawie ale nie wiadomo czy rgr czy trójkąt... fioletowe zasięgi dla rgr'a, zielone dla trójkąta... :564:
znaczenia nie ma w którą pójdą... ważne żeby pipsy wpadły...

https://www.tradingview.com/x/7bq8CHg0/
"Audaces fortuna iuvat" - Wergiliusz
Poprowadzę Twój rachunek. Szczegóły na priv

Awatar użytkownika
ZielonaMgielka
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: ZielonaMgielka »

Nowy123 pisze:tak jak to dla czego na S najszybciej sie zarabia bo to co zrobia w ciagu miesaca oddaja czasem w 2- 3 dni czy tydzen :)
wczoraj pisale ze oddam z zyskiem Esy zbierane oddalem jedna na strace resza z zyskiem i od nowa przy zniakajacej dynamice na SP500 bede zbieral S od 1892 1895 1900 na futach
Jasne.
Pisales ze jest tylko kwestia czasu 1860 a pozniej spanikowales i zaczales sie tlumaczyc. Pisales tez o shortach z 1870 ktorych juz pozniej nie miales.

Skoro najszybciej zarabia sie na shortach to dlaczego przetrzymujesz spadki i zamykasz w okolicach ENTRY?

Awatar użytkownika
cajto
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: cajto »

Nowy123 pisze: tak jak to dla czego na S najszybciej sie zarabia bo to co zrobia w ciagu miesaca oddaja czasem w 2- 3 dni czy tydzen :)
Nie bardzo rozumiem - wczoraj brałeś S i zamknąłeś z zyskiem (ile pkt tego było?). Wyżej piszesz że S oddają w kilka dni wzrosty z kilku tygodni, ja się z tym zgodzę, ale pod jednym warunkiem - nie zamykamy S na kilku punktowym zysku, bo potem co z tego że spada, skoro bez nas?
Jak Cię czytam, to kiedy rośnie zamykasz z delikatnym plusem, kiedy spada trzymasz do bólu... co za timing :roll:

edit: widzę, nie tylko mnie to nurtuje :wink:

Awatar użytkownika
MasterFx
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: MasterFx »

ZielonaMgielka pisze:
Nowy123 pisze:tak jak to dla czego na S najszybciej sie zarabia bo to co zrobia w ciagu miesaca oddaja czasem w 2- 3 dni czy tydzen :)
Jasne.
Pisales ze jest tylko kwestia czasu 1860 a pozniej spanikowales i zaczales sie tlumaczyc. Pisales tez o shortach z 1870 ktorych juz pozniej nie miales.

Skoro najszybciej zarabia sie na shortach to dlaczego przetrzymujesz spadki i zamykasz w okolicach ENTRY?
Nie wspominajac o tych z okolic 1500 i nizej :roll:
Moge sie załozyc ze koles ma "zahedgowane" shorty grubo na stracie.

Awatar użytkownika
niemiaszek
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Nieprzeczytany post autor: niemiaszek »

Forex MNI News Story hitting the wires: according to "ECB sources", there is no consensus on need for May policy action and no unanimity on any specific non-standard policy tool. Additionally, "possibility that inflation has hit bottom" and that low inflation readings are only relevant if they lead to a forecast revision. EURUSD ticks up on this.
... zbieraj pips do pipa bo jak nie to z depo będzie lipa... G."niemiaszek"

Awatar użytkownika
Kusus
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: Kusus »

MasterFx pisze:
ZielonaMgielka pisze:
Jasne.

Nie wspominajac o tych z okolic 1500 i nizej :roll:
Moge sie załozyc ze koles ma "zahedgowane" shorty grubo na stracie.
Z tego co pamietam to Nowy wali juz shorty od 1300 :D
I tak to trwa do dzisiaj... :)

Awatar użytkownika
cajto
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: cajto »

Kusus pisze: Z tego co pamietam to Nowy wali juz shorty od 1300 :D
I tak to trwa do dzisiaj... :)
Mając na uwadze wiszący w powietrzu kolejny kryzys, wobec którego ten z 2008 to małe piwo, jest to inwestycja długoterminowa - SP jak nic zwali sie na 1000pkt i zarobek jak Jackpot.

Zablokowany