DayTrading: Czwartek 17.04.2014

Dyskusje na temat aktualnej sesji: komentarze, analizy, opinie.

Prognoza EURUSD na dzisiaj

Czas głosowania minął 18 kwie 2014, 00:00

Wzrost
18
58%
Bez zmian
2
6%
Spadek
11
35%

Liczba głosów: 31

forexnawigator
Stały bywalec
Stały bywalec

Re: DayTrading: Czwartek 17.04.2014

Nieprzeczytany post autor: forexnawigator »

leenin pisze: Najlepiej to robić z poziomu mt4 w meta edytorze, wczoraj to robiłem i wszystko chodzi...
Spróbowałem Twojej rady i coś nie poszło, dopiero za drugim razem się udało.

Dzięki za radę.

Kiedyś było łatwiej, kopiowało się pliki a teraz metaeditorem trzeba się bawić, no ale nic, ważne że działa.

marekdt
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: marekdt »

BOCZEK pisze:słyszeliście coś o tym wskażniku ryzyka XIV ??? gdzie można podejrzeć jego wykres?

wiem ze d1 sie nie zamkła, ale jak się zamknie niżej, to z wcześniejszymie d1 nie bede widział wzrostów
Masakra... VIX :wpale:
http://www.bloomberg.com/quote/VIX:IND
Quo Vadis? Już wiesz ?
"Rynek nagradza cierpliwych"
↱↴↱↴ więc siedź na dupie i czekaj↱↴↱↴↴↴

forexnawigator
Stały bywalec
Stały bywalec

Pośpieszyłem się z radością. Przez metaeditora wskaźnik się rozwalił hehehe :)

Boże... Kiedyś było dobrze to komuś to przeszkadzało... :563:

Awatar użytkownika
<°)))))><
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: <°)))))>< »

BOCZEK pisze:słyszeliście coś o tym wskażniku ryzyka XIV ??? gdzie można podejrzeć jego wykres?

wiem ze d1 sie nie zamkła, ale jak się zamknie niżej, to z wcześniejszymie d1 nie bede widział wzrostów
może o to ci chodziło http://seekingalpha.com/symbol/XIV
wpisałem w wujka google risk index XIV i to wyskoczyło ! :shock: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Risks

XIV is a risky product by design. It is very volatile, termination events are defined since inception, and as an ETN it incurs an additional counterpart risk. Moreover, it is one of the most "derived" of derivatives. It is an ETP, which is inverse, derived from futures, derived from the VIX index, which is an abstract aggregate calculation on options, derived from stocks of the S&P 500 index. It means that the links with the usual market laws are indirect. As a consequence, usual analysis techniques might not work exactly the same way. Moreover, historical data on VIX derivatives are available on quite a short period. VIX futures started in 2004, VIX ETNs in 2009, and XIV on 11/29/2010. Since October 2011, there is an ETF equivalent to XIV: SVXY. It removes a counterpart risk and adds the possibility to trade options.
Ostatnio zmieniony 17 kwie 2014, 18:30 przez <°)))))><, łącznie zmieniany 1 raz.
W tradingu jak w życiu NIC NIE MUSI :!:

forexnawigator
Stały bywalec
Stały bywalec

ajot pisze:
forexnawigator pisze:Ktoś wie może dlaczego w platformach bossafx i fxpro mt4 nie widać wgranych
....
Tak robiłem i nic. Nie widać ich na liście.
to zrob tak napewno zadziala:
w mt4 menu: Plik/Otwórz folder danych

otworzy ci sie katalog gdzie to jest wejdz w katalog MQL4/Indicators i tam wrzucaj

ten katalog otworz z poziomu MT4 nie przez explorera windows (czy jak sie to tam nazywa)
Tym sposobem udało się wgrać inny wskaźnik ale z poziomu platformy jest na szaro i nie można go uruchomić :/

leenin
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: leenin »

forexnawigator pisze:
ajot pisze:
forexnawigator pisze:Ktoś wie może dlaczego w platformach bossafx i fxpro mt4 nie widać wgranych
....
Tak robiłem i nic. Nie widać ich na liście.
to zrob tak napewno zadziala:
w mt4 menu: Plik/Otwórz folder danych

otworzy ci sie katalog gdzie to jest wejdz w katalog MQL4/Indicators i tam wrzucaj

ten katalog otworz z poziomu MT4 nie przez explorera windows (czy jak sie to tam nazywa)
Tym sposobem udało się wgrać inny wskaźnik ale z poziomu platformy jest na szaro i nie można go uruchomić :/
bo to na 99% wina starego wskaźnika, na tej nowej mt4 mi też niektóre nie chodzą

Awatar użytkownika
Bemowo1
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: Bemowo1 »

marekdt pisze:Bemowo1

Nie liczyłem na tak głęboką korektę...
Bardziej coś płaskiego... - płaska 3, płaska 4 płaska 5

I później dość płaska 1 wybijająca ponad wcześniejsze konsolidacje - i kolejna konsola fala 2 i bardzo szybka 3fala do 0.95 i 0.9520 fala nr 5...

To musi się rozegrać na świeczkach dziennych i tygodniowych... bo w końcu może chodzić odwrócenie trendu w długim interwale...

Goldman rzucił analize kilka miesięcy temu - ze AUDUSD spadnie do 0.80 - a teraz wyczytałem gdzieś o nowych szacunkach - 0.76...
Miejcie to na oku...
Z wyższej perspektywy nie można wykluczyć zakończenia dużej korekty ABC - wstążkę dość ciężko jest pokonać za jednym zamachem
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Awatar użytkownika
lukpiasek
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: lukpiasek »

<°)))))>< pisze:

może o to ci chodziło http://seekingalpha.com/symbol/XIV
wpisałem w wujka google risk index XIV i to wyskoczyło ! :shock: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

odwrotność vixa :shock: :shock:

jak w górę to risk on jak w dół risk off na vix odwrotnie :564: :564: :564: :564:
Nigdy nie kłóć się z idiotami bo najpierw spróbują cie sprowadzić do swojego poziomu a później spróbują pokonać doświadczeniem ;)

83luk
Uczestnik
Uczestnik

Nieprzeczytany post autor: 83luk »

Bez kitu...Forum DT powinno sie nazywac anty DT. Ogromna wiekszosc spekulacji zab ,srebrnych motorow, tygrysow i innych flag amerykanski to dokladne przeciwienstwo ruchow na rynku.Wiec albo celowo ze zwykklej narodowej zawisci wprowadzacie ludzi w blad albo zeczywiscie wszyscy cisniecie demo....Antywskazniki...

forexnawigator
Stały bywalec
Stały bywalec

leenin pisze: bo to na 99% wina starego wskaźnika, na tej nowej mt4 mi też niektóre nie chodzą
Kurcze szkoda, na programowaniu się nie znam. Po co oni ciągle coś zmieniają w mt4 - wszystko już tam jest po co to było ruszać ehh :cry:

Zablokowany