Dzięki!Piszę na prawdę, za 2012r. tracilem 5 tysięcy, a za 2013r. miałem zysk 50 tysięcy. a w tym roku (do tej pory 17.04.2014r) traciłem wszystko. jesli tak jak piszesz, to musię zapłac do końca kwietnia: (50000-5000) * 19% ? czy jak? bo nie znam .Nowy123 pisze:MIMI pisze:Dzień dobry!
proszę o radę do wszystkich, mam taką sytuację, że: do końca 2013r. wygrywałem ponad 50000 zł. ale w tym roku traciłem wszystko (50000zysk i 40000 moje). teraz co mam zrobić z podatkiem? a do końca kwietnia musimy podatek zapłacić. Dziękuję!
nie wiem czy piszesz prawde ale w takim ukladzie z 2013 musis zaplacic podatek jesli nie miales wczeniej strat ktorych mozesz odpisac z ubieglych lat a dopiero jak bedziesz placil podatek w 2015 i mial zysk to bedziesz mogl odpisac ta strate z 2014 a w 2014 jak bedziesz mial strate to wiadome podatku ne zaplacisz
DayTrading: Czwartek 17.04.2014
Re: DayTrading: Czwartek 17.04.2014
marekdt pisze:Mam dopracowaną strategię, mam dopracowaną wizję - a Ty nie?cajto pisze:Trochę mi to przypomina Nowego123 i jego odwieczne S na indeksach. Dwa dni temu, kiedy E/J był na poziomie 140.50 pisałeś że zanurkuje co najmniej 150P, tymczasem odbił ponad 100 w górę...marekdt pisze:...na dax - liczę na kolejne spadki - wraz z nurkującym EURJPY....
Myślę, że masz bardzo dopracowana wizję scenariuszy na rynkach, tylko rynki jakoś nie bardzo się do niej garną.
Sorry, ale dla mnie jesteś zbyt pewny swego.
Nie garną się zawsze w DT, ale garną się w scenariuszach kilku-kilkunastodniowych...
Bywam pewny siebie, bez tego ani rusz na forex...
Co do tego powiedzenia o pewności siebie, którym chcesz mi zapewne pocisnąć... dopisałbym inne zakończenie
Pozdrawiam
widze ze do mnie tez sie czepil

to musze go wyprowadzic z bledu ze ze sie gra na dluzej i zbiera pozycje i czeka gdy sie widzi dywery czy slabnace byki zy niedziwdzie itp itd a na DT to jedynie na jakies ruchy spekulacyjne czy pod dane lub próbuje lapac opor lub wspracie i zagrac na szybko na jakies odbcie od nich na pare ptk np SP500 a na paredziesiac na DAX

co on mysli ze sie bedzie podawalo doklanie wejsci i wyjsci kazdy by chcila miec na tacy dokladnie i by sie wszystko idalenie sprawdzilo ale nikt nie ma 100 % racji i nie jest wrozka NOPOMINE LONDYN i gra na FUNCIE pod dane hihih
jak sie pisalo o S 1890 na DAx o S 8700 8730 i pisalo o 3 szczycie a wczeniej sie pisalo o L by pod to grac szkoda nerow inaczej sie gra na indeksach inaczej na walutach to terz trzeba pojac
swieta ida nie maco sie szarpać dla tego koncze ten watek i go nie mam zamiaru rozwijac
Mam, ale jeśli rynek mówi co innego, to się nie upieram przy swoim.marekdt pisze: Mam dopracowaną strategię, mam dopracowaną wizję - a Ty nie?
Nie chcę Ci "cisnąć", zwracam uwagę na dość spore, jak dla mnie, rozbieżności w tym co piszesz, a tym co pokazuje wykres.marekdt pisze: Co do tego powiedzenia o pewności siebie, którym chcesz mi zapewne pocisnąć... dopisałbym inne zakończenie![]()
Przestrzały o kilkadziesiąt P to całkiem sporo.
Nowy123 - ON myśli, że mu indeksy zwisają, bo na nich nie gra, a Twoją osobę traktuje humorystycznie, choć wiedzy na pewno Ci nie odmawia

Ostatnio zmieniony 17 kwie 2014, 11:57 przez cajto, łącznie zmieniany 1 raz.
- atlanticos
- Maniak
tak... jak jest propozycja trójkąta to nie odmawiam tylko chętnie się podłączamniemiaszek pisze:
zbereźnik...![]()
jakieś własne przemyślenia, dodatkowe doświadczenia w związku z tym![]()

satysfakcja gwarantowana

"Audaces fortuna iuvat" - Wergiliusz
Poprowadzę Twój rachunek. Szczegóły na priv
Poprowadzę Twój rachunek. Szczegóły na priv
jak masz strate w 2012 to mozesz odpisac 50 % sobie z zyski w 2013MIMI pisze:Dzięki!Piszę na prawdę, za 2012r. tracilem 5 tysięcy, a za 2013r. miałem zysk 50 tysięcy. a w tym roku (do tej pory 17.04.2014r) traciłem wszystko. jesli tak jak piszesz, to musię zapłac do końca kwietnia: (50000-5000) * 19% ? czy jak? bo nie znam .Nowy123 pisze:MIMI pisze:Dzień dobry!
proszę o radę do wszystkich, mam taką sytuację, że: do końca 2013r. wygrywałem ponad 50000 zł. ale w tym roku traciłem wszystko (50000zysk i 40000 moje). teraz co mam zrobić z podatkiem? a do końca kwietnia musimy podatek zapłacić. Dziękuję!
nie wiem czy piszesz prawde ale w takim ukladzie z 2013 musis zaplacic podatek jesli nie miales wczeniej strat ktorych mozesz odpisac z ubieglych lat a dopiero jak bedziesz placil podatek w 2015 i mial zysk to bedziesz mogl odpisac ta strate z 2014 a w 2014 jak bedziesz mial strate to wiadome podatku ne zaplacisz
-- Dodano: czw 17-04-2014, 12:00 --
a teraz KABEL cos mi negatywne dywery na 1 h pokazuje czy juz sie narosli hmm ma kts pomysl na kabla ... przed FEDM i toperem to na DIP S szukam gdzie se da

H1 dwa ciemne Piny, jeden słabszy od drugiego, może uskutecznia jakąś korektę po nowym High...Nowy123 pisze:
a teraz KABEL cos mi negatywne dywery na 1 h pokazuje czy juz sie narosli hmm ma kts pomysl na kabla ... przed FEDM i toperem to na DIP S szukam gdzie se da
cajto pisze:H1 dwa ciemne Piny, jeden słabszy od drugiego, może uskutecznia jakąś korektę po nowym High...Nowy123 pisze:
na h4 tez hmm choc liczelm na wiekszdozynki eskowiczo po przebici szczytow ale chyba trzeb zamkna na long weekend elki z wczoraj bo cofka do 16800 6790
-- Dodano: czw 17-04-2014, 12:12 --
tak liczylem na minim 870 maks 920
E/A na oporach w walce o nowe High, przegrana raczej definitywnie zepchnie walor w czeluść.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
atlanticos pisze:odkąd pierwszy raz spróbowałem - polubiłem trójkąty
edek h1 pokazywany kilka stron temu![]()
https://www.tradingview.com/x/7wd1aLsT/
Tylko ten zasięg troszkę duży

apropo - kiedy jest FED?
"DOŚWIADCZENIE - nazwa jaką nadajemy naszym błędom" 

30 tego w srode