DayTrading: Czwartek 17.04.2014
Re: DayTrading: Czwartek 17.04.2014
Co myślicie o sp500 na dzień dzisiejszy
odliczyc straty a raczej - 50 % ich, mozesz przez 5 lat
- atlanticos
- Maniak
odkąd pierwszy raz spróbowałem - polubiłem trójkąty 
edek h1 pokazywany kilka stron temu
https://www.tradingview.com/x/7wd1aLsT/

edek h1 pokazywany kilka stron temu

"Audaces fortuna iuvat" - Wergiliusz
Poprowadzę Twój rachunek. Szczegóły na priv
Poprowadzę Twój rachunek. Szczegóły na priv
Mam dopracowaną strategię, mam dopracowaną wizję - a Ty nie?cajto pisze:Trochę mi to przypomina Nowego123 i jego odwieczne S na indeksach. Dwa dni temu, kiedy E/J był na poziomie 140.50 pisałeś że zanurkuje co najmniej 150P, tymczasem odbił ponad 100 w górę...marekdt pisze:...na dax - liczę na kolejne spadki - wraz z nurkującym EURJPY....
Myślę, że masz bardzo dopracowana wizję scenariuszy na rynkach, tylko rynki jakoś nie bardzo się do niej garną.
Sorry, ale dla mnie jesteś zbyt pewny swego.
Nie garną się zawsze w DT, ale garną się w scenariuszach kilku-kilkunastodniowych...
Bywam pewny siebie, bez tego ani rusz na forex...
Co do tego powiedzenia o pewności siebie, którym chcesz mi zapewne pocisnąć... dopisałbym inne zakończenie

Pozdrawiam
Quo Vadis? Już wiesz ?
"Rynek nagradza cierpliwych"
↱↴↱↴ więc siedź na dupie i czekaj↱↴↱↴↴↴
"Rynek nagradza cierpliwych"
↱↴↱↴ więc siedź na dupie i czekaj↱↴↱↴↴↴
Marek. pisze:Co myślicie o sp500 na dzień dzisiejszy
brak qe z JAPAN
slabe wynik duzych spolek
bondy
long week
wiec dzs wisielec jakies odchorowanie po wczorajszych zabawach na malych volumenie

Ja w tym tygodniu zagrałem bardzo pasywnie 
Tylko dwa wejścia w L na Kangurze i ciągle trzymam ;]
Aktualnie ślizgamy się po LT (rysunek żaby) i realizujemy flagę (rysunek żaby) a następnie widziałbym retest maximów i wyżej jako fala 5 całości.
Pozdro ;]
-- Dodano: czw 17-04-2014, 11:45 --

Tylko dwa wejścia w L na Kangurze i ciągle trzymam ;]
Aktualnie ślizgamy się po LT (rysunek żaby) i realizujemy flagę (rysunek żaby) a następnie widziałbym retest maximów i wyżej jako fala 5 całości.
Pozdro ;]
-- Dodano: czw 17-04-2014, 11:45 --
Co do pewności siebie... dalej trzymam tą L na Kangurze już 5 dzieńmarekdt pisze:Mam dopracowaną strategię, mam dopracowaną wizję - a Ty nie?cajto pisze:Trochę mi to przypomina Nowego123 i jego odwieczne S na indeksach. Dwa dni temu, kiedy E/J był na poziomie 140.50 pisałeś że zanurkuje co najmniej 150P, tymczasem odbił ponad 100 w górę...marekdt pisze:...na dax - liczę na kolejne spadki - wraz z nurkującym EURJPY....
Myślę, że masz bardzo dopracowana wizję scenariuszy na rynkach, tylko rynki jakoś nie bardzo się do niej garną.
Sorry, ale dla mnie jesteś zbyt pewny swego.
Nie garną się zawsze w DT, ale garną się w scenariuszach kilku-kilkunastodniowych...
Bywam pewny siebie, bez tego ani rusz na forex...
Co do tego powiedzenia o pewności siebie, którym chcesz mi zapewne pocisnąć... dopisałbym inne zakończenie
Pozdrawiam

edek po domknięciu luki 1.3882 u mnie - odbije się w dół? 

FB: highendforex - Tańczący z Wykresami
wyglada na to ze to LTRO to broń obsieczna, kiedys oslabialo ojro, teraz jego splata winduje cene. To co ujemne stopy w ue, czy jednak euqe, w skrocie qeu
Przeczytanie powyższej wypowiedz może doprowadzić do błędnej oceny sytuacji, spowodować przecenienie własnych możliwości, czego konsekwencją mogą być błędnie podjęte decyzje. Ofiarami mogą paść początkujący jak i doświadczeni inwestorzy.
Tak myślę!
Tak myślę!
- niemiaszek
- Przyjaciel Forum
zbereźnik...atlanticos pisze:odkąd pierwszy raz spróbowałem - polubiłem trójkąty![]()

jakieś własne przemyślenia, dodatkowe doświadczenia w związku z tym

... zbieraj pips do pipa bo jak nie to z depo będzie lipa... G."niemiaszek"
Ja tez lubie twoje trojkąciki i jak mam jeszcze potwierdzenie wolumenu to wchodzę w ciemno.atlanticos pisze:odkąd pierwszy raz spróbowałem - polubiłem trójkąty
edek h1 pokazywany kilka stron temu![]()