DayTrading: Wtorek 15.04.2014

Dyskusje na temat aktualnej sesji: komentarze, analizy, opinie.

Prognoza EURUSD na dzisiaj

Czas głosowania minął 16 kwie 2014, 00:00

Wzrost
13
37%
Bez zmian
1
3%
Spadek
21
60%

Liczba głosów: 35

Awatar użytkownika
highend
Fanatyk
Fanatyk

Re: DayTrading: Wtorek 15.04.2014

Nieprzeczytany post autor: highend »

as28 pisze:dla każdego coś dobrego,
dax zakończył proskadkowo,
jones byczo
sugerujesz zatem teraz stawiać eSkę na daxa?...
może znowu doleci do okolic 9100 punktów (robiąc podwójne denko) i jazda up?
FB: highendforex - Tańczący z Wykresami

Awatar użytkownika
Kusus
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: Kusus »

Nowy123 pisze:
highend pisze:a ogólnie to jak jesteście nastawienie do indeksów? bykowo czy niedźwiedziowo?
bo ta cała jazda na sp500 i dax dziś to bajka dla handlu na DT jak ktoś używa obu półkul mózgu (jednej na wzrost, drugiej na spadek jak ktoś to pięknie napisał :D :)

Nowy i MarekDT - niedźwiedzie
ja, hary, lukpiasek - byki.... dobrze myślę?
sorry jak kogoś pominąłem ;)

na bujanie dzis dobry dzien a bedzie ich coraz wiecej i coraz nerwowiej :) ja niedzwiedz dopiero ruszy 2015 konkretny teraz tylko zarobkowo bo sie najlepiej i najszybciej zarabia oddajac to co robia byki w 2 3 tygodnie oddaja 3- 4 dni :)

coz nadzieje nastepna po CHINSKICH symylusach http://www.zerohedge.com/news/2014-04-1 ... pan-easing i zabawa trwa dalej

szukoda ze USD JPY - JPY tego jakos nie podziela :) ale trzeb byc czujnym
Tak z ciekawości - tylko nie obrażaj się bo to zwykłe nieofensywne pytanie.
Ty piszesz do nas z jakiegoś telefonu, że sadzisz takie byki w składni, jesteś jakimś dyslektykiem czy po prostu nonszalancja ?:)
Pytam bo nigdy nie widziałem takiego braku składu w wypowiedziach u nikogo na żadnym forum :)

Awatar użytkownika
highend
Fanatyk
Fanatyk

Nowy123 pisze: szukoda ze USD JPY - JPY tego jakos nie podziela :) ale trzeb byc czujnym
zatem mówisz, żeby lawirować....2 tygodnie ciężkiej pracy na wzrost i 2-3 dni na spadek... dobre....
mnie ciekawi czemu ujek się zepsuł i nie bardzo reaguje na sp500....
dla mnie dobrze bo mam eLki na rzeźniku... :mrgreen: myślę, że najniższy punkt rzeźnika obecnie czyli 169.6xx wynika z AT i mocnego kabla co pisał też Żaba (o kablu).

Awatar użytkownika
ZielonaMgielka
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: ZielonaMgielka »

Jesli ktos twierdzi ze latwe pieniadze sa w shortach na indeksach to naprawde powinien gleboko sie nad tym zastanowic.

https://www.tradingview.com/x/6WgaisIP/
Ostatnio zmieniony 15 kwie 2014, 22:20 przez ZielonaMgielka, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
atlanticos
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: atlanticos »

ZielonaMgielka pisze:Rynek wyczyscil czesc stopow ponizej ostatniego dolka na NASDAQ.

https://www.tradingview.com/x/b4p4bshi/
Hej Mgielka...wrzuciłbyś swój punkt widzenia edka i kabla w średnim terminie? Dzięki :564:
"Audaces fortuna iuvat" - Wergiliusz
Poprowadzę Twój rachunek. Szczegóły na priv

Awatar użytkownika
highend
Fanatyk
Fanatyk

ZielonaMgielka pisze:Jesli ktos twierdzi ze latwe pieniadze sa w shortach na indeksach to naprawde powinien gleboko sie nad tym zastanowic.

https://www.tradingview.com/x/6WgaisIP/

patrząc na ten wykres nasuwa mi się jedno: wielkie RGR na szczycie. Mamy lewe ramię i głowę. Czas na prawe ramię i to o czym pisze Nowy123 - jazdę w dół.... Chyba skoryguję mój TP na daxie z 10.000 punktów na nieco niżej :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Tomasz196407
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: Tomasz196407 »

[quote="marekdt"]@ GOLD
ostatnie kreski

cześć marek,
mozesz zamiesic rozliczenie z przed tego okresu co przedstawiłes( mam na mysli od 1180 do 1390,)
dzięki

Awatar użytkownika
Nowy123
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: Nowy123 »

Kusus pisze:
Nowy123 pisze:
highend pisze:a ogólnie to jak jesteście nastawienie do indeksów? bykowo czy niedźwiedziowo?
bo ta cała jazda na sp500 i dax dziś to bajka dla handlu na DT jak ktoś używa obu półkul mózgu (jednej na wzrost, drugiej na spadek jak ktoś to pięknie napisał :D :)

Nowy i MarekDT - niedźwiedzie
ja, hary, lukpiasek - byki.... dobrze myślę?
sorry jak kogoś pominąłem ;)

na bujanie dzis dobry dzien a bedzie ich coraz wiecej i coraz nerwowiej :) ja niedzwiedz dopiero ruszy 2015 konkretny teraz tylko zarobkowo bo sie najlepiej i najszybciej zarabia oddajac to co robia byki w 2 3 tygodnie oddaja 3- 4 dni :)

coz nadzieje nastepna po CHINSKICH symylusach http://www.zerohedge.com/news/2014-04-1 ... pan-easing i zabawa trwa dalej

szukoda ze USD JPY - JPY tego jakos nie podziela :) ale trzeb byc czujnym
Tak z ciekawości - tylko nie obrażaj się bo to zwykłe nieofensywne pytanie.
Ty piszesz do nas z jakiegoś telefonu, że sadzisz takie byki w składni, jesteś jakimś dyslektykiem czy po prostu nonszalancja ?:)
Pytam bo nigdy nie widziałem takiego braku składu w wypowiedziach u nikogo na żadnym forum :)
spoko pisze szybko, nie raz litery uciekna i brak , , plus me rostrzepanie cos zobacze zle ne raz napisane zmienie na szybko i wyslylam a nie przeczytam calego zdania ja sie nie obrazam postaram sie o lepszy przekaz mych mysli szybko biegnacych :)

Awatar użytkownika
highend
Fanatyk
Fanatyk

Nowy123 pisze: spoko pisze szybko, nie raz litery uciekna i brak , , plus me rostrzepanie cos zobacze zle ne raz napisane zmienie na szybko i wyslylam a nie przeczytam calego zdania ja sie nie obrazam postaram sie o lepszy przekaz mych mysli szybko biegnacych :)
ja tak miałem w liceum - za szybko mówiłem i niewyraźnie.... i dostałem ksywę: Szybki Lopez ;) hahaa ;)
Nowy co myślisz o RGR na wykresie Nasdaq dziennym.... zrobimy prawe ramię i jazda w dół bez trzymanki? ;)
czy tak pewnie wszyscy pomyślą (jeśli się prawe ramię wyrysuje) i będzie psikus i UP ;)
Ostatnio zmieniony 15 kwie 2014, 22:29 przez highend, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
ZielonaMgielka
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: ZielonaMgielka »

atlanticos pisze:
ZielonaMgielka pisze:Rynek wyczyscil czesc stopow ponizej ostatniego dolka na NASDAQ.

https://www.tradingview.com/x/b4p4bshi/
Hej Mgielka...wrzuciłbyś swój punkt widzenia edka i kabla w średnim terminie? Dzięki :564:
Hej Atlanticos,

Aktualnie nie wiem co w trawie piszczy na tych dwoch parach. Czekam na bardziej klarowne czasy :)

:564:

Zablokowany