DayTrading: Wtorek 15.04.2014

Dyskusje na temat aktualnej sesji: komentarze, analizy, opinie.

Prognoza EURUSD na dzisiaj

Czas głosowania minął 16 kwie 2014, 00:00

Wzrost
13
37%
Bez zmian
1
3%
Spadek
21
60%

Liczba głosów: 35

Awatar użytkownika
Nowy123
Fanatyk
Fanatyk

Re: DayTrading: Wtorek 15.04.2014

Nieprzeczytany post autor: Nowy123 »

ZbychuM pisze:
Nowy123 pisze:spoko 1890 S mam wiec zysk juz spory zabezpieczony wiec niech robia co chca czekam cierpliwie :) pisalem tak samo po FOMC ze odchoruja to na drugi dziene :) bo nic sie nie zmienilo :) moze tym raze mbedzie inaczej nie jestem nieomylny wiec sie nie upieram wczorja pisalem ze od dolu widzialbym jeszcze test 1840 50 kociak i zabek by zwracac na volumeny jakie sa na swiecajc wzrostowych a spadkowych tak ze nie jestem nieomylny moze tym razem bedze inaczej

tak samo jak pokazywalem ten wykres na 2014/2015 http://media.peakprosperity.com/images/ ... -25-14.jpg

tak jak analogie z 2011 do 2014 to moje spostrzezenia pod cos grac trzeba i obserwacje zachowania voalumenow i dywerygencji
Spoko, pejsy wejdą to się przekonamy co dalej.

spoko ja sie nie upieram ale staram sie wyłapywać jakieś dywery itp itd pod na walutach FOMC gralem podobnie jak pod FED ale jedno zdanie o stopach a toper bez zmian i reakcja byla tak a nia inna i trzeba bylo zamykac a raczej SL zamykaly pozycje a pozniej bylo co bylo gdyby przetrzymać to na drugi dzien odchorowanie bylo ale na walutkach mam zasade SL jest swiete bo sie wchodzi i ma pare pozycji wiekszych jak jeszcze jest maly zysk lub na edku byla strata a akcja spekulacyjna sie nie udala nic nie zmieniam zamyka pozycje i szukam następnego wejścia pod "odchorowanie" kazdy ma jakas tam strategie :)

Awatar użytkownika
jen-yy
Pasjonat
Pasjonat

Re: G/U H1

Nieprzeczytany post autor: jen-yy »

niemiaszek pisze:
Ciapul pisze:górna banda kanału spadkowego do obserwacji pod S

https://www.tradingview.com/x/mrvAi8S2/
grałem szybkie S na pierwszym jej teście, ale jak narazie tylko do D_Pivota 1.6723 mieli siłę i nadal w miejscu, totalna kiszka :roll:

aktualnie na H4 wygląda to na wybicie i retest od góry tej spadkowej...popatrz dobrze :roll:

po mojemu to się wszycho zaczyna układać na wybicie tej spadkowej LT i zabawa z wyższymi poziomami, ale przy obecnym zakresie rychu i świeczkach na M5 to chyba trzeba czekać na pejsów i konkretne rozdania... :wink:

duch richarda jak Lenin - wiecznie żywy :d :p
"Myśl przez 364 dni w roku, a jeden dzień pracuj, będziesz miał więcej kasy niż ten, który pracuje przez 364 dni a jeden dzień myśli"

Awatar użytkownika
Kusus
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: Kusus »

Ok, odstawiamy at, odstawiamy fundamenty.

Nie macie wrazenia ze kangur na h1 szykuje sie do czegos:-) ?

Tomasz196407
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: Tomasz196407 »

atlanticos pisze:edek h4 na obecna chwile - nie mam pewności czy już zakończyliśmy czerwona "b", ale retest TL i zniesienie 50% wzrostów jest faktem... nie wykluczam zejście chwilowego jedno fibo niżej ale i tak widzę UP

https://www.tradingview.com/x/Www2ngZ0/

na h1 wygląda to tak - nawet dwa retesty się skumulowały

https://www.tradingview.com/x/zwQWb5Z3/

i na przykladzie powyższych wykresów zastanawiam sie jaki jest sens wstawiania własnych pozycji, TP i SL... jeden zagra po setupie na m5 i SL20 pipsow, inny zagra to w średnim terminie i SL 100 pipsow, a jeszcze inny to zahedguje... Na wykresach jest moj punkt widzenia rynku... a to jaką pozycję i czy wogóle ktoś zajmie pozycję z wykorzystaniem tego to indywidualna sprawa każdego... A jak zaczniemy tu wrzucać sygnały to cytując zaginionego klasyka forum "każda forexowa miernota" to zobaczy i bez zaangażowania własnego mózgu wykorzysta nie wnosząc do forum nic nowego. Nawet jak pojawia sie tu ktos nowy to chwała mu za to, ale nie można podawac wszystkiego na tacy... Każdy musi na forexie pracowac nad soba caly czas żeby coś osiągnąc i wtajemniczeni wiedzą o czym piszę....
Marek pomysł podawania wejścia z sl i tp razem z analizą swoją (nie dawania sygnałów!- o tym nie mówiłem) tylko poddałem to pod dyskusje, ocena bedzie napewno subiektywna, jeden widzi w tym to drugi tamto, od innej strony jaki jest sens dawania wykresów które same sobie przeczą w ciagu jednego dnia ?, albo dawania wykresu np 1h który nie uwzglednia to z wyzszych interwałów?
sam nie wstawiam tu wykresów choc kiedyś wstawiałem, tylko dlatego że nie jest to rzetelnie robione i oceniane przez innych,
kłotnie, spory są tu jedną dziesiata czescią postów które sa zamieszczane, czy nie uwazacie że to dziecinada?
jezeli kogos obraziłem to bardzo przepraszam i wszystkich serdecznie pozdrawiam

Awatar użytkownika
Nowy123
Fanatyk
Fanatyk

atlanticos pisze:edek h4 na obecna chwile - nie mam pewności czy już zakończyliśmy czerwona "b", ale retest TL i zniesienie 50% wzrostów jest faktem... nie wykluczam zejście chwilowego jedno fibo niżej ale i tak widzę UP

https://www.tradingview.com/x/Www2ngZ0/

na h1 wygląda to tak - nawet dwa retesty się skumulowały

https://www.tradingview.com/x/zwQWb5Z3/

i na przykladzie powyższych wykresów zastanawiam sie jaki jest sens wstawiania własnych pozycji, TP i SL... jeden zagra po setupie na m5 i SL20 pipsow, inny zagra to w średnim terminie i SL 100 pipsow, a jeszcze inny to zahedguje... Na wykresach jest moj punkt widzenia rynku... a to jaką pozycję i czy wogóle ktoś zajmie pozycję z wykorzystaniem tego to indywidualna sprawa każdego... A jak zaczniemy tu wrzucać sygnały to cytując zaginionego klasyka forum "każda forexowa miernota" to zobaczy i bez zaangażowania własnego mózgu wykorzysta nie wnosząc do forum nic nowego. Nawet jak pojawia sie tu ktos nowy to chwała mu za to, ale nie można podawac wszystkiego na tacy... Każdy musi na forexie pracowac nad soba caly czas żeby coś osiągnąc i wtajemniczeni wiedzą o czym piszę....
teraz chyba na EDKU jakas V by byla pozniej jakas korekcna ??

Awatar użytkownika
cajto
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: cajto »

Kusus pisze:Ok, odstawiamy at, odstawiamy fundamenty.

Do zejścia poniżej TL?
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Awatar użytkownika
Ciapul
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: Ciapul »

niemiaszek pisze:takie coś mi wyszło w odniesieniu do wcześniejszego postu, bo tam tylko słowa a z obrazkiem zawsze lepiej :p wszystkie LT są z D :!:
IMO zdecyduje kierunek wyjścia z zaznaczonego miejsca

https://www.tradingview.com/x/ViTMVHIS/
Fakt, że meduza przeżyła 650 milionów lat bez mózgu daje nadzieję wielu ludziom...

Awatar użytkownika
atlanticos
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: atlanticos »

cajto pisze:
    Kusus pisze:Ok, odstawiamy at, odstawiamy fundamenty.

Do zejścia poniżej TL?
    tam jest triangle z którego rzeczywiście jak pisał wcześniej Kusus nadal nie wyszliśmy... czekamy na wybicie bo zasięg 100 pipsow pozwala na fajne podłączenie się... :564:
    "Audaces fortuna iuvat" - Wergiliusz
    Poprowadzę Twój rachunek. Szczegóły na priv

Awatar użytkownika
    Ciapul
    Maniak
    Maniak

Nieprzeczytany post autor: Ciapul »

jen-yy pisze:duch richarda jak Lenin - wiecznie żywy :d :p
    przecież Zeuss potwierdził że Rychu na pokładzie tego malezyjskiego samolotu był i do końca nic się nie bał... dobrze obstawił spadki :)
    Fakt, że meduza przeżyła 650 milionów lat bez mózgu daje nadzieję wielu ludziom...

Awatar użytkownika
    Nowy123
    Fanatyk
    Fanatyk

Zablokowany