DayTrading: Poniedziałek 14.04.2014

Dyskusje na temat aktualnej sesji: komentarze, analizy, opinie.

Prognoza EURUSD na dzisiaj

Czas głosowania minął 15 kwie 2014, 00:00

Wzrost
11
30%
Bez zmian
1
3%
Spadek
25
68%

Liczba głosów: 37

Awatar użytkownika
Kusus
Maniak
Maniak

Re: DayTrading: Poniedziałek 14.04.2014

Nieprzeczytany post autor: Kusus »

Cyb pisze:
cajto pisze:
Cyb pisze:Proszę nie stosować wulgaryzmów w wypowiedziach.
O "jebnie" chodzi? Proszę Cię... kilkadziesiąt postów dziennie wzajemnego obrzucania się łajnem jest OK, ale kilka razy "jebnie" w analizie już razi :roll:
Na władzę nie poradzę :lol:
Na forum istnieje magiczna opcja raportowania takich postów. Każdy post w którym znajdę wulgaryzmy będzie otrzymywał warna, zgodnie z obowiązującym od dawna regulaminem.

A mógłbyś robić to samo za OT?
Połowa postów z działu DT nadaje się na śmietnik bo jest nie na temat w ogóle.

AU - kontynuacja ekspansji zgodnie z porannym założeniem (sling slow shot pattern) :D:D
AU H1 - możliwa konsola i zjazd do okolic 0.9385 jednak nie zmienia to ogólnego zarysu sytuacji...
Ostatnio zmieniony 14 kwie 2014, 17:54 przez Kusus, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
BOCZEK
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: BOCZEK »

edek H4
Przeczytanie powyższej wypowiedz może doprowadzić do błędnej oceny sytuacji, spowodować przecenienie własnych możliwości, czego konsekwencją mogą być błędnie podjęte decyzje. Ofiarami mogą paść początkujący jak i doświadczeni inwestorzy.
Tak myślę!

Awatar użytkownika
yeahman
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: yeahman »

Boczek chyba załącznik się nie zalączył :)
U mnie na D1 edek wyglada tak.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Zamieszczane przeze mnie wykresy pokazują jedyne słuszne spojrzenie na rynek i stanowią jednoznaczną rekomendacje. Podejmowanie na ich podstawie decyzji inwestycyjnych jest świetnym pomysłem.

Awatar użytkownika
atlanticos
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: atlanticos »

Kusus pisze:

AU H1 - możliwa konsola i zjazd do okolic 0.9385 jednak nie zmienia to ogólnego zarysu sytuacji...
a jaki jest ogólny zarys sytuacji? :D
"Audaces fortuna iuvat" - Wergiliusz
Poprowadzę Twój rachunek. Szczegóły na priv

jacek3636
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: jacek3636 »

Proszę , powiedzcie co myślicie na temat kabel vs papier

Awatar użytkownika
Kusus
Maniak
Maniak

atlanticos pisze:
Kusus pisze:

a jaki jest ogólny zarys sytuacji? :D
Dla mnie poki co celem AU sa nowe topy. Pod koniec tygodnia myslalem oglebszej korekcie nawet do okolic 0.9310 ale ten scenariusz jest obecnie malo prawdopodobny patrzac na sile popytu. Nie bede sie tu rozwodzil nad analiza techniczna bo codziennie sa wrzucane z rana kreski zarowno przeze mnie jak i kilku inncyh tu obecnych. Warto tu spojzec na czysty wykres po prostu i zobaczyc jak ksztaltuja sie dolki i jak duze parcie jest na umacnianie auda. Imo przy odwroceniu trendu swieci h4 w postaci pin barow gralyby wieksza role a tutaj sa totalnie ignorowane.

Jesli chodzi o ta pare i grajacych shorty to aktualnie max co widze to gasnaca korekta prosta w formie flagi do najblizszej lt a potem kontynuacja ekspansji ktora zaczela sie miesiac temu.

Awatar użytkownika
atlanticos
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: atlanticos »

Kusus pisze:myslalem oglebszej korekcie nawet do okolic 0.9310 ale ten scenariusz jest obecnie malo prawdopodobny patrzac na sile popytu.
dziś w nocy jest protokół z zebrania Banku Australii wiec możesz być zaskoczony.... jak dla mnie idealny impuls na grubsza korektę... :564:
"Audaces fortuna iuvat" - Wergiliusz
Poprowadzę Twój rachunek. Szczegóły na priv

Awatar użytkownika
BOCZEK
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: BOCZEK »

Przeczytanie powyższej wypowiedz może doprowadzić do błędnej oceny sytuacji, spowodować przecenienie własnych możliwości, czego konsekwencją mogą być błędnie podjęte decyzje. Ofiarami mogą paść początkujący jak i doświadczeni inwestorzy.
Tak myślę!

Awatar użytkownika
Kusus
Maniak
Maniak

atlanticos pisze:
Kusus pisze:myslalem oglebszej korekcie nawet do okolic 0.9310 ale ten scenariusz jest obecnie malo prawdopodobny patrzac na sile popytu.
dziś w nocy jest protokół z zebrania Banku Australii wiec możesz być zaskoczony.... jak dla mnie idealny impuls na grubsza korektę... :564:
Nie wykluczam tego dlatego gram tylko w dzien jesli chodzi o ten tydzien. Zamykam wszystko na noc bo jestesmy w newralgicznym miejscu.
Chcialem przedstawic tylko swoj sentyment wynikajacy poniekad z at. Zmieni sie to jesli przetwstujemy jakas znaczaca lt od dolu ale musialoby sie to dzisiaj ladnie obsunac.... zobaczymy.

Awatar użytkownika
Nowy123
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: Nowy123 »

http://www.federalreserve.gov/monetaryp ... endars.htm

kazdy chyba wie pod co gramy pod nastepny FED :) czyli umocnienie USD pod nastepne ciecia 10 mld :wink:

Zablokowany