Armada Markets - Nowa jakość na rynku forex.
Re: Armada Markets - Nowa jakość na rynku forex.
Czy coś nie tak z Armadamarkets ???
Gram real, robię wpłaty i wypłaty, wszystko gra.
Więc o co chodzi?
A czy inny broker regulowany przez wszystkie instytucje na świecie nie może upaść ?
Gram real, robię wpłaty i wypłaty, wszystko gra.
Więc o co chodzi?
A czy inny broker regulowany przez wszystkie instytucje na świecie nie może upaść ?
Dlaczego LMAX oferuje dźwignie 1:100 a Armada która z niego korzysta 1:500? Kto bierze na siebie to ryzyko?ventor pisze:Gram real, robię wpłaty i wypłaty, wszystko gra.
Może, ale to ma różne prawdopodobieństwo.ventor pisze:A czy inny broker regulowany przez wszystkie instytucje na świecie nie może upaść ?
Ja wszystko rozumiem. Zastanawiam sie tylko dlaczego właśnie teraz Armada ma taki szary "pijar" ? Przez 1,5 roku nie było chyba podstaw do twierdzenia ,że może nagle zbankrutować.luxtorpeda pisze:Dlaczego LMAX oferuje dźwignie 1:100 a Armada która z niego korzysta 1:500? Kto bierze na siebie to ryzyko?ventor pisze:Gram real, robię wpłaty i wypłaty, wszystko gra.
Może, ale to ma różne prawdopodobieństwo.ventor pisze:A czy inny broker regulowany przez wszystkie instytucje na świecie nie może upaść ?
- uciekinier
- Pasjonat
Właśnie też się zastanawiam co takiego "nagle" się stało że Armada z dobrego broka zrobiła się "be". Zazwyczaj negatywne opinie pojawiają się w dni wolne, więc to chyba niektórzy się zwyczajnie nudzą a że mogą być z frustrowani bo "coś tam" im nie tak poszło .... to cóż najlepiej żal na broka wylać. Jakiegokolwiek , a że Armada ma od kilku stron powtarzające się negatywne wpisy to dawaj na Armade. Ze swojej strony moge tylko napisać że w Armadzie mam konto od ponad roku i praktycznie niezliczoną ilość wypłat ( średnio co tydzień więc około 50 ) i ani razu nie było nawet spóźnienia zawsze terminowo i na czas. Żadnego wieszania platformy, sztucznych wycinek SLi itp. Czasem są poslizgi w cenie ale zarówno przy SL jak i TP ale to jest wpisane w model działania Armady, wolę poślizg ceny niż polowanie na mojego SLa przez broka MM
Dla tych co się nudzą : Pies jak nie ma co robić to sobie jajka liże , może powinniście spróbować ?

Dla tych co się nudzą : Pies jak nie ma co robić to sobie jajka liże , może powinniście spróbować ?

"Fundamenty tworza trendy a cena porusza sie w techniczny sposob. Jedno drugiego nie wyklucza"
ZielonaMgiełka
ZielonaMgiełka
Ja nie wylewam żadnych "żali", zadałem proste (i według mnie uzasadnione) pytanie.
Nie rozumiem także, dlaczego Twoje subiektywne doświadczenia mają uwiarygodniać tego brokera?
Skąd pewność, że Armada nie jest MM? Ja jak na razie nie doszukałem się odpowiedzi, kto bierze na siebie ryzyko takiej dźwigni.uciekinier pisze:wolę poślizg ceny niż polowanie na mojego SLa przez broka MM
Nie rozumiem także, dlaczego Twoje subiektywne doświadczenia mają uwiarygodniać tego brokera?
Witam forumowiczów.
Gram u tego brokera w realu
w godz 21.00-2.00 naszego czasu, na razie 1 lotem.
Mam pytanie do praktyków rynku skalpujących w realu większymi lotami ::
Jaka ilość lotów
spowoduje opóźnienia (płynność rynku) w otwieraniu lub zamykaniu pozycji ?
Da się beztrosko
skalpować np. 30 lotami ?
Jakie są Wasze doświadczenia ?
Gram u tego brokera w realu
w godz 21.00-2.00 naszego czasu, na razie 1 lotem.
Mam pytanie do praktyków rynku skalpujących w realu większymi lotami ::
Jaka ilość lotów
spowoduje opóźnienia (płynność rynku) w otwieraniu lub zamykaniu pozycji ?
Da się beztrosko

Jakie są Wasze doświadczenia ?
Zależy od pary walutowej i dnia. Płynność w nocy dość mocno spada więc przy 30 lotach w godzinach nocnych mogą wystąpić jakieś poślizgi ale nie powinno być tragedii jeśli mówimy o majorsach. Najgorzej o 23-00, bo wtedy płynność jest zdecydowanie najmniejsza.
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)
Zapraszamy do kontaktu
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)
Zapraszamy do kontaktu
Dzięki. Za pierwszą odpowiedź.
Konkretnie chodzi mi o pary EUR/USD GBP/USD (majory)
) ?
Zakładam open po cenie market o 22:00
i close 23:00
Konkretnie chodzi mi o pary EUR/USD GBP/USD (majory)
Jeśli ktoś wie jak odpowiedzieć jakie poślizgi (rząd wielości milisekund 100ms 1000ms 10 000msraposo pisze:jakieś poślizgi ale nie powinno być tragedii jeśli mówimy o majorsach.

Zakładam open po cenie market o 22:00
i close 23:00
Czasowo transakcje powinny być wykonane w takim samym czasie. Mi chodziło o poślizg w realizacji zlecenia ale to możesz sprawdzić tylko zawierając konkretną transakcję i mało tego, jednego dnia może on wystąpić, a drugiego nie. W zależności od tego jaka będzie na rynku płynność.
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
Zapraszamy do kontaktu
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
Zapraszamy do kontaktu
jeśli ktoś nie widział:
"Najnowsze wiadomości
12 marca Armada Markets skompletowała dokumentację i złożyła wniosek o przyznanie europejskiej licencji zgodnej z MIFID i rozszerzy zakres świadczonych usług po jej otrzymaniu."
"Najnowsze wiadomości
12 marca Armada Markets skompletowała dokumentację i złożyła wniosek o przyznanie europejskiej licencji zgodnej z MIFID i rozszerzy zakres świadczonych usług po jej otrzymaniu."