DayTrading: Piątek 11.04.2014
Re: DayTrading: Piątek 11.04.2014
co myślicie dzisiaj gbpusd będzie spadać?
Wczoraj to byl kolejny dzień gdzie wszyscy analitycy mówili o spadkach na edku, tu na forum tak samo a edek cisnął bez korekty w ruchy 230 ppsow. Nie wiem co powoduje takie cos ale regularnie się to przytrafia. Myśle że banki się dogadują i robią zakupy.
Zamieszczane przeze mnie wykresy pokazują jedyne słuszne spojrzenie na rynek i stanowią jednoznaczną rekomendacje. Podejmowanie na ich podstawie decyzji inwestycyjnych jest świetnym pomysłem.
Analiza techniczna AUD/USD H1
Myślę, że rysunek nie wymaga komentarza.
Myślę, że rysunek nie wymaga komentarza.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Kusus pisze:W ten sposób grać nie można. Ale spoko, dojdziesz do tego.pkubiu pisze:a wiesz jak ja sie czuje z 15 S na edku bede musiała przełykać niedługo cos innego żeby zwiększyć depo bo mój mergin to 13970 ! narazie żarliwie modle sie do 8.00 w ogóle jak to jest możliwe tydzień temu bylam panią swojego szczęścia na 13670 a dzis będę znów niewolnicą
-- Dodano: 11 kwie 2014, 05:39 --
Jak się traci kasę to jest kilka etapów psychofizycznych z którymi należy nauczyć się walczyć zaczynając od złości, kończąc na smutku i przygnębieniu, podnieceniu.
Poczytaj wątek dla początkujących i zwróć uwagę na:
- zarządzanie pozycją / kapitałem
- weryfikacja planu i ruchu ceny
- czynnik, wpływ na psychikę
Tu musisz być jak terrorysta, psychopata - zarobiona albo stracona kasa nie może wpływać na Twój obiektywizm i psychikę jeśli chcesz cokolwiek tu zarabiać. Musisz być niewrażliwa na każdą stratę i zysk ;]
dzieki kroliczek mam słąba psychike ale strata takiej kasy mnie pograży nie podniosę sie a najgorsze jest to że jak mnie w...mają to sytuacja sie nagle odwroci
chciwość jest dobra
Pocieszę Cię - ja juz ze 4 lata nad tym siedzę i początki były takie, że 2 razy ogłaszałem bankructwo ;]pkubiu pisze:Kusus pisze:W ten sposób grać nie można. Ale spoko, dojdziesz do tego.pkubiu pisze:a wiesz jak ja sie czuje z 15 S na edku bede musiała przełykać niedługo cos innego żeby zwiększyć depo bo mój mergin to 13970 ! narazie żarliwie modle sie do 8.00 w ogóle jak to jest możliwe tydzień temu bylam panią swojego szczęścia na 13670 a dzis będę znów niewolnicą
-- Dodano: 11 kwie 2014, 05:39 --
Jak się traci kasę to jest kilka etapów psychofizycznych z którymi należy nauczyć się walczyć zaczynając od złości, kończąc na smutku i przygnębieniu, podnieceniu.
Poczytaj wątek dla początkujących i zwróć uwagę na:
- zarządzanie pozycją / kapitałem
- weryfikacja planu i ruchu ceny
- czynnik, wpływ na psychikę
Tu musisz być jak terrorysta, psychopata - zarobiona albo stracona kasa nie może wpływać na Twój obiektywizm i psychikę jeśli chcesz cokolwiek tu zarabiać. Musisz być niewrażliwa na każdą stratę i zysk ;]
dzieki kroliczek mam słąba psychike ale strata takiej kasy mnie pograży nie podniosę sie a najgorsze jest to że jak mnie w...mają to sytuacja sie nagle odwroci
Źle do tego podchodzisz ale z czasem to zrozumiesz, ta umiejętność jest nabywana wraz z doświadczeniem i nie przeczytasz tego w żadnej książce.
Podobnie złapałem kilka esek wczoraj na samej górze i trzymam. Dokąd? To zobaczę.Kusus pisze:Jeśli chodzi o Kangura to moje wczorajsze obawy okazały się niesłuszneWygląda na to, że złapałem początek korekty na samym Topie
Kolejna S dołożona. Pozycje zabezpieczone.
Zasięg całego ruchu przewiduję przy 0.9312, nic się nie zmieniło w tej kwestii od wczoraj.
Kusus o co chodzi z tym podejsciem?
Zamieszczane przeze mnie wykresy pokazują jedyne słuszne spojrzenie na rynek i stanowią jednoznaczną rekomendacje. Podejmowanie na ich podstawie decyzji inwestycyjnych jest świetnym pomysłem.
A ja zamknąłem eskii, ale w nocy otworzyłem nowe.zakopiec pisze:Podobnie złapałem kilka esek wczoraj na samej górze i trzymam. Dokąd? To zobaczę.Kusus pisze:Jeśli chodzi o Kangura to moje wczorajsze obawy okazały się niesłuszneWygląda na to, że złapałem początek korekty na samym Topie
Kolejna S dołożona. Pozycje zabezpieczone.
Zasięg całego ruchu przewiduję przy 0.9312, nic się nie zmieniło w tej kwestii od wczoraj.
Ponadto polecam USD/try. Long....
FB: highendforex - Tańczący z Wykresami
Traktowanie kasy włożonej w forex jak ostatnia deska ratunku, ostatnie pieniądze i nadzieja na szybki zarobek - to zawsze kończy się źle. Autopsja.yeahman pisze:Kusus o co chodzi z tym podejsciem?
NA ile to realne ze edek nie pociągnie wyżej niż 1,3900 ?