DayTrading: Czwartek 10.04.2014

Dyskusje na temat aktualnej sesji: komentarze, analizy, opinie.

Prognoza EURUSD na dzisiaj

Czas głosowania minął 11 kwie 2014, 00:00

Wzrost
21
55%
Bez zmian
3
8%
Spadek
14
37%

Liczba głosów: 38

Awatar użytkownika
highend
Fanatyk
Fanatyk

Re: DayTrading: Czwartek 10.04.2014

Nieprzeczytany post autor: highend »

cajto pisze:
highend pisze: co do rzeźnika jeszcze, widoczny drugi dołek na M1 jest ciut wyżej niż pierwszy. Podobna zależność widoczna jest na M15 - gdzie drugi dołek już idzie do góry i też jest wyżej od pierwszego.....
Zależność zaobserwowana od dawna już. Ciekawe czy to się zawsze sprawdza - zobaczymy.
Jakby się nie sprawdziło to nie bijcie - ja mam w każdym razie buy od 170.200
Czy Ty nie mówisz czasami o dwóch tych samych dołkach, tylko rozbitych na różne ramy czasowe? Jeśli tak, to jest to masło maślane - M15 zostało zapoczątkowane przez M1.
Jeśli nie, to sorry i proszę o rozpiskę tych dołków.
Nie no na m1 dwa dolki dzisiaj.
Na m15 dzisiejsze dolki widoczne jako jeden., a wczesniejszy z przeszłości.

Rzeznik teraz zlecial ale to normalne zachowanie. Sugeruje trzymac L i czekac.
FB: highendforex - Tańczący z Wykresami

Awatar użytkownika
MowmiSasiad
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: MowmiSasiad »

MGrzech pisze:Zloto, powrot do 1315 i odbitka w gore :D jasno czysto i klarownie :564:
Poki nie zjedzie w dol do tych okolic nie bralbym L bo moze nagle chciec mu sie zjechac na dol :wink:

Wczoraj ktos narzekal ze poziom 1301 byl zly do L, ale sa tacy co lubia kupowac drozej ;)

Nie podzielam zdania eskowiczow, jednak mozliwosc spadkow jest zawsze.
Ogladajac glupie tv widac co dzieje sie u banderowcow wiec to tez bedzie obrze wplywalo na zloto.

Jestem za L
Proste! Jak spadnie na 1315$ to biorę L w ciemno :) Będzie to cofka do poprzedniego oporu (ktory teraz jest wsparciem) a fundamenty z ostatnich 24h są jasno za wzrostem na złocie (bilans handlowy Chin czy minutki z FOMC)

MIMI
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: MIMI »

Co sie dzieje z DAXEM? gruba ryba poluje ? Czy co?

Awatar użytkownika
lukpiasek
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: lukpiasek »

pedro pisze:
lukpiasek pisze: większe szanse upatruję w powrocie do 1180 ale to moja subiektywna opinia i mój portfel wypakowany po brzegi eSkami na złocie :mrgreen:
ja się nie zamykam, ani nie upieram że tak będzie :) co więcej, wcale tak nie musi byc, a szanse że tak się stanie są zbliżone do wygranej w totka ; )... bo za dużo zmiennych ;)

tylko powiedz kolego, na jakiej podstawie? :) subiektywna opinia, to mało :)
podstawa: hossy ciąg dalszy i wszystko w temacie :wink: jest hossa złoto nie świeci :p :p
Nigdy nie kłóć się z idiotami bo najpierw spróbują cie sprowadzić do swojego poziomu a później spróbują pokonać doświadczeniem ;)

Awatar użytkownika
krinvest
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: krinvest »

lukpiasek pisze:
podstawa: hossy ciąg dalszy i wszystko w temacie :wink: jest hossa złoto nie świeci :p :p
Chyba , że ktoś od 6-10 lat ma plan rezygnacji z pieniądza opartego o dług i powrotu do tego opartego o złoto tworząc z niego walute rezerwową? dużo już nie brakuje , ale i tak trzeba jeszcze troche kupić bo zbyt wiele im przepadło złota.
wiec fakt , złoto nie świeci jak jest hossa,ale pod warunkiem , że wszyscy grają w ten sam sposób :564:
2019 złoty Yuan Come back , nie zapominajmy :D

Awatar użytkownika
MGrzech
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: MGrzech »

MowmiSasiad pisze:
MGrzech pisze:Zloto, powrot do 1315 i odbitka w gore :D jasno czysto i klarownie :564:
Poki nie zjedzie w dol do tych okolic nie bralbym L bo moze nagle chciec mu sie zjechac na dol :wink:

Wczoraj ktos narzekal ze poziom 1301 byl zly do L, ale sa tacy co lubia kupowac drozej ;)

Nie podzielam zdania eskowiczow, jednak mozliwosc spadkow jest zawsze.
Ogladajac glupie tv widac co dzieje sie u banderowcow wiec to tez bedzie obrze wplywalo na zloto.

Jestem za L
Proste! Jak spadnie na 1315$ to biorę L w ciemno :) Będzie to cofka do poprzedniego oporu (ktory teraz jest wsparciem) a fundamenty z ostatnich 24h są jasno za wzrostem na złocie (bilans handlowy Chin czy minutki z FOMC)
O to chodzi zeby bylo proste, skomplikowane rzeczy sa nieprzyjemne
Elka owszem, o ile cena tam powroci...
Nie bawie sie we wrozenie, trzeba grac to co jest

Awatar użytkownika
Nowy123
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: Nowy123 »

to jeszcze przed wejscie m USA szybkie UP co by banksteraz zaczel blisko zera hahah

Awatar użytkownika
ZielonaMgielka
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: ZielonaMgielka »

EAUD odbija sie jak pileczka od poziomow na D1. Powoli docieramy do silnego wsparcia gdzie moze sie pojawic okazja do kupna z atrakcyjnym ratio.

https://www.tradingview.com/x/VKHNA2et/

Awatar użytkownika
atlanticos
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: atlanticos »

edek h4 z mojego punktu widzenia na obecny moment... nie wiem jak można przy takim układzie jak na wykresie zejść do 3650 ale jeśli ktoś tam celuje to chętnie dowiem się jak inni to widzą i dlaczego miałoby spadać...

https://www.tradingview.com/x/KLXYYhHK/
"Audaces fortuna iuvat" - Wergiliusz
Poprowadzę Twój rachunek. Szczegóły na priv

Stragan
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Stragan »

na dax chyba dobra okazja do złapanie s

Zablokowany