DayTrading: Czwartek 10.04.2014

Dyskusje na temat aktualnej sesji: komentarze, analizy, opinie.

Prognoza EURUSD na dzisiaj

Czas głosowania minął 11 kwie 2014, 00:00

Wzrost
21
55%
Bez zmian
3
8%
Spadek
14
37%

Liczba głosów: 38

Awatar użytkownika
highend
Fanatyk
Fanatyk

Re: DayTrading: Czwartek 10.04.2014

Nieprzeczytany post autor: highend »

yeahman pisze:Ale mnie tyra ta eska na edku :(
ja swoją zamknąłem z małym zyskiem, ale teraz dałem kolejną S 1.38730

rzeźnik: charakterystyczne dwa dołki na wykresie minutowym zwiastują jak mniemam wzrost :D
cel na dziś: 171,60 osiągalny myślę? ;-)

zobaczymy czy się sprawdzi.
FB: highendforex - Tańczący z Wykresami

Awatar użytkownika
Kusus
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: Kusus »

highend pisze:
harymilloki pisze:Dobra dokłądam S na złocie...
Gold uważasz, że spadnie? ja bym upierał się na eLce.
a na DAXie nadal trzymasz eske?

co do kangura to tp 0.93 i eska ;) i nie ma zmiłuj ;)
Tak wychodzi mi z kresek - TP dokladnie przy 0.9312. Aktualnie mam juz 4-Ski :D 2 zarabiajace, 2 stratne.

Na EA jak sie stworzy dzienny pullback to tam bedzie mozna nawet 1.4950 oczekiwac no i kangur wtedy glebsza korekta ale... poki co trend sie jeszcze nie odwrocil i pamietajmy ze to tylko korekty.

Jak kangur sie jeszcze osunie troche to zabezpieczam Ski tak zeby sumarycznie wyjsc na BE bo w sumie trend to trend i nie wiadomo czy znowu nie strzeli do gory.

Kangur, pierwszy cel to 0.9395 - zobaczymy czy sie sprawdzi

Awatar użytkownika
yeahman
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: yeahman »

Chyba trzeba sobie odpuścić edka bo to co się tam dzieje nie ma wiekszej logiki wg mnie. Spekulacja żeruje jak muchy na gównie :D większość dostaje po dupie :D
Zamieszczane przeze mnie wykresy pokazują jedyne słuszne spojrzenie na rynek i stanowią jednoznaczną rekomendacje. Podejmowanie na ich podstawie decyzji inwestycyjnych jest świetnym pomysłem.

Awatar użytkownika
highend
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: highend »

niech będzie TP 0,9312 kangur.

co do rzeźnika jeszcze, widoczny drugi dołek na M1 jest ciut wyżej niż pierwszy. Podobna zależność widoczna jest na M15 - gdzie drugi dołek już idzie do góry i też jest wyżej od pierwszego.....
Zależność zaobserwowana od dawna już. Ciekawe czy to się zawsze sprawdza - zobaczymy.
Jakby się nie sprawdziło to nie bijcie - ja mam w każdym razie buy od 170.200
Ostatnio zmieniony 10 kwie 2014, 12:14 przez highend, łącznie zmieniany 1 raz.
FB: highendforex - Tańczący z Wykresami

psxor
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: psxor »

yeahman pisze:Chyba trzeba sobie odpuścić edka bo to co się tam dzieje nie ma wiekszej logiki wg mnie. Spekulacja żeruje jak muchy na gównie :D większość dostaje po dupie :D
No ja taki mam zamiar ;) zamknąłem wszystko na 1.3850 dzisiaj, stratne i zyskowne, wyszedłem na 0 na tej zabawie i pobawię się w innej piaskownicy :) powodzonka tam, ja Sobie muszę zrobić przerwę i poobserwować rynki.

Awatar użytkownika
niemiaszek
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Nieprzeczytany post autor: niemiaszek »

Kusus pisze:
niemiaszek pisze:
Kusus pisze:Masz cos dla Kangura niemiaszek ?:D
narazie tylko to co już wrzuciłem wcześniej, bez problem wrzucę jak coś nowego się pojawi :wink:
A jakieś osobiste spostrzeżenia ?:)
Ty masz trafne analizy co do tej pary :)

Ekspansja kangura na północ nie została zakończona IMO ale wychodzi mi z kresek korekta ABC do 0.938 gdzieś.
okolice 0.9400/10 na tą chwilę wyglądają jako pierwsze liczące się wsparcie a dodatkowo korekta może zakończyć się na świeżej wzrostowej LT
dopiero w tych okolicach należoby szukać układu świeczek i co dalej :idea:
sytuacja na edku i złocie też nie pomaga w spadkach kangurowi, a to przecież waluta surowcowa :!:

pierwsze esy to bym widział dopiero po przebiciu wzrostowej LT, a najlepiej na reteście jej od dołu po przebiciu

Obrazek

wszystkie LT są z D
http://www.mql5.com/en/charts/1720161/a ... da-markets
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
... zbieraj pips do pipa bo jak nie to z depo będzie lipa... G."niemiaszek"

Awatar użytkownika
lukpiasek
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: lukpiasek »

yeahman pisze:Chyba trzeba sobie odpuścić edka bo to co się tam dzieje nie ma wiekszej logiki wg mnie. Spekulacja żeruje jak muchy na gównie :D większość dostaje po dupie :D
ciekawe bo moje eLki mają się dobrze :mrgreen: i czekają spokojnie na tp :p
Nigdy nie kłóć się z idiotami bo najpierw spróbują cie sprowadzić do swojego poziomu a później spróbują pokonać doświadczeniem ;)

Awatar użytkownika
pkubiu
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: pkubiu »

yeahman pisze:XTB:
"Obecnie warto zwrócić uwagę na sytuację na głównej parze walutowej, która znajduje się przy poziomie 1,3860 i wydaje się, że 3-dniowa hossa może tu zostać zakończona. W przyszłym tygodniu euro może ciążyć efekt rozmów EBC z MFW i być może nowe informacje dotyczące QE oraz środowy odczyt inflacji ze strefy euro (zwłaszcza odczyt inflacji bazowej). W najgorszym scenariuszu dla kupujących europejską walutę obserwowalibyśmy spadek pary EURUSD przynajmniej do 1,36 lub też nawet do 1,35.

Read more: http://www.xtb.pl/strefa-analityczna/pu ... z2yTCUPCgQ"
wiem kto to powiedzia łmen rogalski nie trzeba klikac na link :lol:
chciwość jest dobra

Awatar użytkownika
Nowy123
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: Nowy123 »

to co SP500 szybkie domykanie luki i dump ??

psxor
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: psxor »

pkubiu pisze:
yeahman pisze:XTB:
"Obecnie warto zwrócić uwagę na sytuację na głównej parze walutowej, która znajduje się przy poziomie 1,3860 i wydaje się, że 3-dniowa hossa może tu zostać zakończona. W przyszłym tygodniu euro może ciążyć efekt rozmów EBC z MFW i być może nowe informacje dotyczące QE oraz środowy odczyt inflacji ze strefy euro (zwłaszcza odczyt inflacji bazowej). W najgorszym scenariuszu dla kupujących europejską walutę obserwowalibyśmy spadek pary EURUSD przynajmniej do 1,36 lub też nawet do 1,35.

Read more: http://www.xtb.pl/strefa-analityczna/pu ... z2yTCUPCgQ"
wiem kto to powiedzia łmen rogalski nie trzeba klikac na link :lol:
To akurat Kostecki, Rogalski przewiduje albo odbicie od 1.3875 (co właśnie nastąpiło) albo przebicie i test szczytów ponownych.
lukpiasek pisze:
ciekawe bo moje eLki mają się dobrze :mrgreen: i czekają spokojnie na tp :p
Ty to jesteś ostry krętacz ;) na edku dawno Cie wywaliło z kapci z tego co kojarzę Twoje komentarze. A podejrzewam że złoto zamykałeś na 1280 wszystkie pozycje? Idź się ucz do Matury a nie tu forum zaśmiecasz :)
Ostatnio zmieniony 10 kwie 2014, 12:31 przez psxor, łącznie zmieniany 1 raz.

Zablokowany