ponad 100% w jeden dzień? czegoś nie wiem?

Miejsce, gdzie początkujący mogą zadawać nawet najbardziej dziwne pytania.
alex35cj
Bywalec
Bywalec

ponad 100% w jeden dzień? czegoś nie wiem?

Nieprzeczytany post autor: alex35cj »

Witam, na początku tygodnia zainteresowałem się Forex. Najpierw na koncie demo spędziłem 3 dni, ucząc się największych podstaw.
W okolicach czwartku trafiłem na to forum i zacząłem czytać, że demo niema nic do live oraz że na początku 99% graczy traci. Dlatego w piątek postanowiłem nie tracić czasu na demo i sprawdzić co jest takiego strasznego w grze na kasę. Na tym forum polecacie Armanda market, więc wszedłem na ich stronę i chciałem się zarejestrować, jednak konieczne jest ksero dowodu itd. więc skorzystałem w promocji 50 zł.
W piątek od rana do prawie zamknięcia giełdy z promocyjnych 50 zł zrobiłem 102, 52 grosze, grając na telefonie w chwilach wolnych w pracy.
Teraz proszę wytłumaczcie mi o co chodzi? Miałem takie szczęście (identycznie grałem jak na demo), czy te konto promocyjne jest jakieś łatwiejsze od prawdziwego?
Zamieszczam raport z MT4....
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Awatar użytkownika
lucek
Gaduła
Gaduła

Re: ponad 100% w jeden dzień? czegoś nie wiem?

Nieprzeczytany post autor: lucek »

Jest to szczęście początkującego ;)

1. Brak SL
2. Brak emocji przy kasie promocyjnej ;)
No pain, no gain

alex35cj
Bywalec
Bywalec

1. SL, nie używam, może dlatego że pkt 2.
2. Emocji raczej nie będzie bo tylko zainwestuje luźne, dodatkowe fundusze i traktuje to jak zabawę.
Nie do końca rozumiem regulamin tej promocji, czy gdy zarobię więcej bedę mógł te pieniądze wypłacić, czy tylko 100 zl max? Nawet gdy dopłacę te 300 zł?
Ostatnio zmieniony 05 kwie 2014, 20:57 przez alex35cj, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
lucek
Gaduła
Gaduła

Tak Ci się tylko wydaję. Wrzucisz swoją kasę to zobaczysz, że emocje też będą z Tobą grały. Oczywiście życzę Ci abyś mega szybko zaczął zarabiać grube pieniądze. Pozdro :564:
No pain, no gain

Awatar użytkownika
Szwajcar
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Szwajcar »

alex35cj
Poczytaj regulamin promocji.
Tam jest tak: jak zarobisz 50 PLN to potem przy wpłacie 300 PLN na rachunek rzeczywisty, oni dopisują Ci 100 PLN, które będzie Twoje jak zrobisz określony obrót zanim wypłacisz kasę, bo wtedy anulują te 100PLN. Musisz zrobić obrót. I tak zapłacisz im w prowizjach za te 100 PLN.
„Nie słuchaj tego co ktoś mówi o rynku, słuchaj tego co rynek mówi o kimś.”

alex35cj
Bywalec
Bywalec

Szwajcar pisze:alex35cj
Tam jest tak: jak zarobisz 50 PLN to potem przy wpłacie 300 PLN na rachunek rzeczywisty, oni dopisują Ci 100 PLN, które będzie Twoje jak zrobisz określony obrót zanim wypłacisz kasę, bo wtedy anulują te 100PLN. Musisz zrobić obrót. I tak zapłacisz im w prowizjach za te 100 PLN.
Teraz rozumiem, dziękuję Ci bardzo.
Napisane jest tam że obrót 4 lot, a przy 500:1 nie jest to tak.dużo.

-- Dodano: 05 kwie 2014, 21:31 --
Szwajcar pisze:alex35cj
Teraz rozumiem, dziękuję Ci bardzo.
Napisane jest tam że obrót 4 lot, a przy 500:1 nie jest to tak.dużo.

Awatar użytkownika
personov
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: personov »

Myślę, że miałeś szczęście, bo prawdziwą sztuką na forex jest nie wygrywać dużo, ale wygrywać regularnie.
Kilka dni to nie jest żadna regularność. Równie dobrze możesz to stracić w ciągu najbliższych dni.
Przytoczę tu fajny cytat, który kiedyś napisał aro78 i doskonale się sprawdza :

Haczyk jest w tym, że pewnie już sobie obliczyłeś: 3000 zł dziennie razy mniej więcej dwadzieścia dniówek
handlowych daje miesięcznie około 60 000 zł i się napaliłeś na FX. Niezła kasa co nie?
(i to za głupie klikanie myszką) Haczyk jest głównie w tym, że nie wiesz czego nie wiesz.
Po prostu jesteś nieświadomy jak małe dziecko zagrożeń i sytuacji jakie mogą cie spotkać
i jak należy na nie zareagować. Jednokrotne zdobycie kilkudziesięciu punktów może się udać nawet dwulatkowi,
który przez przypadek naciśnie na guzik. Powtórz ten wczorajszy wyczyn kilkadziesiąt (a najlepiej kilkaset) razy
i wtedy się odezwij. Jak uda ci się to zrobić to znaczy, że jesteś gotowy na otwarcie rzeczywistego rachunku.
A tu się dopiero zaczyna prawdziwa jazda. Poczujesz adrenalinę jak przy szybkiej jeździe samochodem,
którego nie będziesz potrafił kontrolować. Pewnie rozwalisz się na drugim zakręcie, ale przeżyjesz.
Zaczniesz się uczyć... o ile się nie zniechęcisz.
Ostatnio zmieniony 05 kwie 2014, 23:47 przez personov, łącznie zmieniany 1 raz.
Solą życia jest kasa.

Awatar użytkownika
lucek
Gaduła
Gaduła

@personov sama prawda ;)
No pain, no gain

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

Nieprzeczytany post autor: raposo »

Warunki promocji Armady nie są wygórowane ale głównie traktowałbym to jako podgląd na to czego możemy spodziewać się na naszym koncie rzeczywistym. Depozyt jest mały i trudno się takim gra.

Co do Twojego statementu... Emocje wejdą do gry prędzej czy później. Zabawa kończy się w momencie, gdy stan konta przekroczy pewną wartość X (dla każdego inna). Dobrze zacząłeś, teraz tylko to utrzymać, a praktyka pokazuje, że to nie jest wcale takie łatwe... ;)
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)

Zapraszamy do kontaktu

Awatar użytkownika
Stforex
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Nieprzeczytany post autor: Stforex »

Na początku nie wiesz tego, czego nie wiesz. Zaczynasz oceniać całokształt patrząc przez dziurkę od klucza. W twoim przypadku to +100% w jeden dzień, u innych jest to -100% w jeden dzień. Dwie skrajności, każda wymaga chłodniejszej refleksji i perspektywy.

ODPOWIEDZ