Nie może się zdecydować czy spadać czy nie

Mam S i czekam i czekam, ale jestem cierpliwa

-- Dodano: 04 kwie 2014, 14:35 --
Dziś znowu brałam S na dax i już zaczyna spadać

Też tak mi sie wydawało na początku , ale po szerszej analizie nie jest to rozsądne rozwiązanie , bo cała zabawa polega na tym , żeby wyszukiwać przecen na dany okres czasu,określić zasieg , wejść wpozycje i zaliczyć TP. Idąc dalej tropem , czy jeżeli mam pozycje długą , zaliczam wyznaczony poziom , ide schematem , ze teraz jest argument dl S po zamknięciu L , to czy jak zamkne potem to S , czy to automatyczny argument do zagrania znowu L ?? Myśle , ze rynek szybko weryfikuje takie argumenty ?pedro pisze:to się nazywa efekt przyciągania ; ) ... wyszło, że nie? : ) dlaczego nie?krinvest pisze:hahaha własnie o tym wczoraj przez cały dzien rozmawialiśmy na twiciepedro pisze:pytanie filozoficzne - do flaszki dobrej rudej, . . . czy zamknięcie pozycji krótkie/długiej jest argumentem za otwarciem pozycji długiej/krótkiej? : )Wyszło , że nie.
![]()
przecież powinno być to koronnym argumentem za : )
![]()
I jak , nie doczekałas sie , koledzy nie porównali swoich Depoelusia pisze:No i co ten Edek zrobi????
Nie może się zdecydować czy spadać czy nie
Mam S i czekam i czekam, ale jestem cierpliwa
-- Dodano: 04 kwie 2014, 14:35 --
Dziś znowu brałam S na dax i już zaczyna spadać
krinvest pisze:no dobra , to plan na Sp i daxa juz jest , nowy123 jak widzisz na kwiecień ?u mnie to wygląda okrutnie
IMO nie. Trzaba naprawde byc jasnowidzem by zamykac pozycje w miejscu zmiany keirunku... Wiadomo, że pare razy sie uda ale to nigdy nie będzie reguła... Ewentualnie można czekać w pozycji do zmiany kierunku, nie zamykac TP tylko SL i potem od razu wchodzic w przeciwną... ALe dla mnie to troche za długo, gram na krótszych ruchach.krinvest pisze:Też tak mi sie wydawało na początku , ale po szerszej analizie nie jest to rozsądne rozwiązanie , bo cała zabawa polega na tym , żeby wyszukiwać przecen na dany okres czasu,określić zasieg , wejść wpozycje i zaliczyć TP. Idąc dalej tropem , czy jeżeli mam pozycje długą , zaliczam wyznaczony poziom , ide schematem , ze teraz jest argument dl S po zamknięciu L , to czy jak zamkne potem to S , czy to automatyczny argument do zagrania znowu L ?? Myśle , ze rynek szybko weryfikuje takie argumenty ?
Nie źle wygląda, ale dziś nie będzie spadać mocno.MIMI pisze:Są już wyniki, panowie, co teraz robicie? S czy L? ja czekam na S : EDEK i CDS:
SP500, US30, DAX
Kusus pisze:
Kangur właśnie zanegował podwójny szczyt, daje mu 1-2 dni na pokonanie zeszłotygodniowych maxów. 0.9450 - plan na mext week.