DavidFx pisze:Krinvest o czym chcesz dyskutowac o tym o czym na oczy nie widziales i nie masz pojecia jak dziala wydaje mi sie to strata czasu nie wnosi nic w wieksza efektywnosc zajetych przez platforme mt4 pozycji

pogadajmy o tym czym sie kierujesz przy zajmowaniu pozycji cos co moze pomoze innym

DavidFX z Tobą nie moge dyskutowac
pedro pisze:
i zapadła cisza. . .
hft to naturalna konsekwencja przyśpieszania świata : ) i jego globalizacji.... doprawdzi do coraz większych wąsów na świeczkach ; ) jestem przeciw... głównie dlatego, że mam wolne łącze i domowy komputer

Dokładnie , też jestem jakoś sceptycznie nastawiony , ale pojawiaja sie już oferty na abonamenty , wcześniej jakoś mnie to nie interesowało , ale to bardzo ciekawy temat. Pozatym , to bardzo duży wysiłek intelektualny zmierzyć sie z czymś takim. interesowałem sie tym od początku roku troche więcej , wydaje mi się , ale jeszcze jeszcze potwierdzić nie mogę , że bardzo łatwo to oszukać grając pod dane,spełniając kilka warunków. nie mówie tu o miliardach pipsów , tylko zqsięgu 10-15. na 13 prób tylko raz się nie udało , ale cięzko stwierdzic , czy to wina techniki wtedy była czy zwyczajnie przypadek losowy bo zdarzyła sie nieprzewidziana sytuacja. Rozpisze sie później i prześle CI na pw to sobie przetestujesz na demo albo na historycznych
as28 pisze:krinvest to bajka o złym wilku,
ogólnie mają plusy i minusy
+ zwiększają płynność ,
- wycinają SL
wszystko ma swoje plusy i minusy

ja jestem raczej optymistycznie nastawiony do wszystkiego , także zauważam coraz wiecej plusów , zastanawia mnie tylko jakiej płynności początkowej wymaga HFT ,biorąc pod uwage kapitalizacje GPW nie
ma raczej sensu jeszcze , ale ?
PS. zleciłem dzisiaj zrobienie tego programu do wskaźników , znajomi z USA też sie przyłączą także jak już bedzie gotów niebawem to porozsyłam loginy ,a póki prace trwają można modyfikowac iwec jak coś chcemy dorzucić to śmiało