Ultra Dynamic Sensor

Reklamy oraz linki do ciekawych miejsc w sieci zajmujących się rynkiem Forex.
Awatar użytkownika
personov
Pasjonat
Pasjonat

Ultra Dynamic Sensor

Nieprzeczytany post autor: personov »

http://www.youtube.com/watch?v=M0BOXOjPOaU
http://www.youtube.com/watch?v=ytze2KVmNtQ
Witam.
To ja jestem autorem wskaźnika Ultra Dynamic Sensor. Jeśli macie jakieś pytania, chętnie odpowiem na każde z nich.
Najczęściej ludzie pytają jak używać tego wskaźnika ? Wszystko pokazałem na filmie prezentacyjnym.
Wskaźnik Ultra Dynamic Sensor jest znakomitym narzędziem do potwierdzenia sygnału w strategiach związanych
z wybiciem ceny. W takich sytuacjach wskaźnik Ultra Dynamic Sensor oblicza charakterystykę ceny i stwierdza,
czy nastąpiło przyspieszenie. Jeśli cena nie zwiększa dynamiki to prawdopodobnie nie będzie dalszego impulsu.
Jeśli jednak dynamika ceny przyspieszyła to traktujemy to jako sygnał potwierdzony.
Głowne zastosowanie Ultra Dynamic Sensor to potwierdzenie sygnału :
- w przebiciach wszelkich ważnych poziomów,
- w wybiciach ceny będących sygnałem z innych wskaźników.
Można też używać go podczas ważnych danych makroekonomicznych, czekająć tylko na odpowiednią godzinę.
Solą życia jest kasa.

Awatar użytkownika
personov
Pasjonat
Pasjonat

Re: Ultra Dynamic Sensor

W załączniku do pobrania instrukcja do mojego wskaźnika. Jest tam m.in. dokładny opis jakie składowe wskaźnik bierze pod uwagę przy obliczaniu sygnałów BUY i SELL, oraz opis jakich obliczeń dokonuje i wskazuje je na wykresie.
Wskaźnik jest zrobiony w taki sposób, że dodanie jego wartości do jakiegokolwiek EA nie stanowi problemu.
W przygotowaniu jest również gotowa strategia na przebicia poziomów S/D przy użyciu Ultra Dynamic Sensor.
W zestawie znajdzie się EA+niezbędne wskaźniki.

-- Dodano: pn 24-03-2014, 11:52 --

Jest już gotowa strategia na przebicia poziomów S/R :
http://www.youtube.com/watch?v=NexEr5XK85k
W zestawie :
- wskaźnik Ultra Dynamic Sensor,
- wskaźnik Deep of Market,
- EA SR trading with UDS50.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Solą życia jest kasa.

Awatar użytkownika
personov
Pasjonat
Pasjonat

Gotowa strategia do gry na dane makroekonomiczne.
Transakcje otwierane są po określonej godzinie, a sygnały potwierdzane są przez wskaźnik do pomiaru dynamiki Ultra Dynamic Sensor.
http://allegro.pl/forex-system-makrodat ... 98071.html
Solą życia jest kasa.

Wojtek.FX
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: Wojtek.FX »

Użytkownik personov sam zapomniał co pisał i czego żądał od innych kiedy wystawiali swoje systemy na Allegro? Dla przypomnienia:
personov pisze: Myślę, że tacy jak Ty myślą, że kupią robota na allegro i on będzie zarabiał...Błąd. Nikt nie sprzeda Ci EA, które regularnie zarabia...

Czekam na statment.
personov pisze:I gdzie są te statmenty ? Nie ma ?
Pozwolę sobie zatem postawić te same pytania:

Użytkowniku personov gdzie są statmenty? Nie ma? Czekam na statmenty :-)

"Wiecie kto tak naprawdę zarobił na gorączce złota? Nikt z tych, którzy złota szukali. Prawdziwy majątek zbili ci, którzy sprzedawali kilofy, łopaty i beczki."

P.S.

A kiedy będzie w sprzedaży magiel ze wskaźnikiem Ultra Dynamic Sensor ?

Awatar użytkownika
personov
Pasjonat
Pasjonat

Po raz kolejny Ci odpisuję, że nie sprzedaję gotowego, w pełni automatycznego EA, który po wciśnięciu tajemniczego guzika "start" będzie zarabiał. Właśnie takich EA dotyczył mój tekst. A Ty go po prostu wyciąłeś z całego kontekstu i wklejasz go jakbyś miał asa w rękawie.
Mój system w dużym stopniu zależy od samego tradera i jest jakby narzędziem w jego rękach.
Poza tym jest to kolejna odpowiedź na zadawane pytania : jak grać wskaźnikiem UDS ? Właśnie tak. Przedstawiam drugi rodzaj strategii na ten wskaźnik.

-- Dodano: czw 03-04-2014, 21:26 --
Wojtek.FX pisze: A kiedy będzie w sprzedaży magiel ze wskaźnikiem Ultra Dynamic Sensor ?
Magla nie będzie, bo wskaźnik Ultra Dynamic Sensor nie nadaje się do maglowania prania. Za to nadaje się znakomicie do innych rzeczy, których Ty nie dostrzegasz, bo jesteś zaślepiony uprzedzoną nienawiścią do sprzedających cokolwiek.
Wydaje mi się, że te cytaty co wklejasz są właśnie skierowane do Ciebie. Nie mogę sobie tylko przypomnieć jaki wcześniej miałeś nick....
A tak w ogóle wniosłeś cokolwiek do tego forum oprócz swoich wyszczekanych tekstów ?
Solą życia jest kasa.

Wojtek.FX
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: Wojtek.FX »

personov pisze:Po raz kolejny Ci odpisuję, że nie sprzedaję gotowego, w pełni automatycznego EA, który po wciśnięciu tajemniczego guzika "start" będzie zarabiał.
Oto cytat z aukcji Allegro użytkownika personov dotyczącego oferowanej tutaj "strategii":
personov pisze:System otwiera transakcje automatycznie, po określonej godzinie. Ręcznie wpisujemy godzinę odczytu ważnych danych makroekonomicznych.

Dalszą pracę w pełni automatycznie wykonuje specjalnie przygotowane EA.
No to rzeczywiście nie jest w pełni automatyczny, trzeba się natrudzić jak cholera, żeby wklepać do robota godzinę odczytu ważnych danych makroekonomicznych. Może nie pisz już nic więcej, bo im więcej piszesz, tym bardziej się kompromitujesz.
personov pisze:Mój system w dużym stopniu zależy od samego tradera i jest jakby narzędziem w jego rękach.
Rzeczywiście w dużym stopniu zależy od samego tradera, bo np. zamiast wklepać godzinę 14.30 można przez przypadek wbić 41.30 (bo na tym się kończy praca tradera według opisu z aukcji tej "strategii"). Użytkowniku personov, czy Ty masz ludzi za idiotów?

Pokaż zatem jak to narzędzie działa w rękach samego twórcy, czyli Twoich. Najprostszym tego sposobem jest (podpowiem) wklejenie statmentu, a jeżeli chcesz być wiarygodnym, to podepnij konto pod myfxbooka, wówczas raz na zawsze "zamkniesz" wszystkim niedowiarką usta i udowodnisz jakie genialne "strategie" stworzyłeś. Gwarantuję Ci, że klienci będą wówczas walić do Ciebie drzwiami i oknami, a aukcję będzie musiał wystawić w ilości 1000 sztuk przynajmniej, bo 100 (tak jak masz teraz) rozejdzie Ci się w try miga :-)
personov pisze:Przedstawiam drugi rodzaj strategii na ten wskaźnik.
Może zacznijmy od tego, że Ty nawet nie masz pojęcia czym jest strategia :-) Mydlisz tylko oczy buńczucznymi hasłami ludziom, którzy dopiero co zaczynają swoje zmagania z rynkiem walutowym.

Poza tym bardzo płodny jesteś. Ludzie latami szukają swojego sposobu na skuteczną spekulację, a tutaj proszę - człowiek w zaledwie dwa tygodnie wypuścił dwie "strategie" do koszenia szmalu, które można nabyć za jedynie 299zł.
personov pisze:Magla nie będzie, bo wskaźnik Ultra Dynamic Sensor nie nadaje się do maglowania prania.
A szkoda, może wówczas rozważyłbym jego zakup...
personov pisze: A tak w ogóle wniosłeś cokolwiek do tego forum oprócz swoich wyszczekanych tekstów ?
Dla Ciebie to mogą być wyszczekane teksty, dla mnie jest to racjonalne spojrzenie na sprawę. Po prostu "Mówię jak jest" :-)

Awatar użytkownika
koalafx
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: koalafx »

Wojtek ma racje, jesli ktos sprzedaje system, robota lub wskaznik i jeszcze sam go napisal wiec z automatu powinien pokazac myfxbook ze swojego realnego konta, patrzcie jak ten wskaznik lub ea zarabia i na prawde go warto kupic.

Bez stats to jest tylko zarabianie na wskazniku a nie na forex.

hhhllllh
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: hhhllllh »

Jesteście co najmniej nienormalni.

Darek napisał wskaźnik który coś tam pokazuje, pod ten wskaźnik napisał EA pod optymalizacje ktory sprowadza się pod wpisanie godziny gdzie będzie występowała zmienność, okrajając automatycznie oferte pozakupową samego wskaźnika.
Jeżeli sprzedawał by sam wskaźnik większość tych co go zakupi zlecała by prace pod napisanie EA, tu jest automatycznie cały pakiet. Skoro ktoś nie dostrzega potencjału jakości sygnału wybiciowego poprzez to co on pokazuje to nie kupuje, jesli ktoś widzi to kupi i optymalizuje pod swoją racje, jestem pewien że autor pomoże za śmieszne pieniądze. Nie rozumiecie że to jest tylko i wyłacznie narzedzie a to co daje autor jako gotową strategie to zarys tego jak strategia może wygladać kiedy ktoś sam odkryje godziny jej największej skuteczności

Lepiej jak bys wystawił sam wskaźnik bez zbędnych ułatwień technicznych jak i myślowych, wtedy nie mieli by się do czego przyjebać, tak te 300 zł za godziny pracy w programowaniu sprowadzają do szkolących i gór gotowego hajsu z FX których nie ma.

I nie rekomenduje tym samym tego wskaźnika, czas zliczania jest zbyt szybki i zbyt szybko pojawić się może sygnał przeciwny, za szybko te ticki w liczeczniu zamyka, chyba że horyzont jest dostatecznie wąski. No ale własnie tu jest mowa o optymalizacji własnych racji której większość nie rozumie i oczekuje gotowego money makera pod każda sytuacje na każdym instrumencie. :563: :563: :563: :563: :563: :563:

Awatar użytkownika
Pablo90
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Pablo90 »

personov czy Ty zarabiasz z użyciem tego wskaźnika?

ODPOWIEDZ