DayTrading: Czwartek 27.03.2014

Dyskusje na temat aktualnej sesji: komentarze, analizy, opinie.

Prognoza EURUSD na dzisiaj

Czas głosowania minął 28 mar 2014, 00:00

Wzrost
15
45%
Bez zmian
1
3%
Spadek
17
52%

Liczba głosów: 33

Awatar użytkownika
BOCZEK
Maniak
Maniak

Re: DayTrading: Czwartek 27.03.2014

Nieprzeczytany post autor: BOCZEK »

krinvest pisze:[
Jakie to proste :idea: :idea: :idea:
takie to proste, ze do tej pory nie osiagnołem 40% celu zakładanego na poczatku przygodny, może za młody jeszcze jestem, a czas, a czas ucieka!

-- Dodano: czw 27-03-2014, 20:29 --

to tak wygląda jak biznes plan, na papierze ok, ale w realu, klijeci cię meczą ze za drogo, ze chcieli by szybciej, klijenci niby zaintersowani ale jednak nie ... ech ...
Przeczytanie powyższej wypowiedz może doprowadzić do błędnej oceny sytuacji, spowodować przecenienie własnych możliwości, czego konsekwencją mogą być błędnie podjęte decyzje. Ofiarami mogą paść początkujący jak i doświadczeni inwestorzy.
Tak myślę!

Awatar użytkownika
rafal_r
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: rafal_r »

luxtorpeda pisze:
krinvest pisze: Brawo , tak dalej :564: wyznaje ta sama zasade granie na demo niczego nie uczy , demo to powinno byc tylko do ogarniecia funkcji platformy , na demie nauczysz sie gtrać tak samo jak na playstation prowadzić samochód , albo w fifie grać w piłke :mrgreen: Różnica polega tylko na podstawowym poziomie , czy ktoś zamierza inwestować czy grać. jak grac to demo jest spoko bo nie potrzebujesz znać swoich zachowań przy 50-100k :D
Granie z depozytem 100, 200, 1000 zł nie różni się niczym od demo.

Nawet jeśli zamierza ktoś inwestować, to nie ma takiej możliwości na Forex bo zakładów z brokerem nie można tym terminem określać.
Miałem też dylemat na początku przygody z Forexem czy otwierać już konto real czy tłuc jak najwięcej na demo i otworzyłem rachunek w Dukasie z niewielkim wkładem bo ok 600 zł i naprawde mimo że gra toczy sie na mikrolotach oczywiscie zachowujac MM 3% kapitału na ryzyko to emocje bez porównania fakt zarobek jak narazie znikomy bo na początku troche sie straciło ale do zeszłego tygodnia podwoiłem kapitał także myśle że czegoś sie nauczyłem i może dobrze że zdecydowałem sie rzucić na głeboką wode a Demo mam cały czas i testuje rózne zafranie.

Awatar użytkownika
Nowy123
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: Nowy123 »

Spadające akcje kredytowe w Eurolandzie powodują coraz więcej spekulacji o wprowadzeniu ujemnych stóp / europejskiej wersji QE w ECB w przyszłym tygodniu.

Awatar użytkownika
lukpiasek
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: lukpiasek »

BOCZEK pisze:
krinvest pisze:[
Jakie to proste :idea: :idea: :idea:
takie to proste, ze do tej pory nie osiagnołem 40% celu zakładanego na poczatku przygodny, może za młody jeszcze jestem, a czas, a czas ucieka!

-- Dodano: czw 27-03-2014, 20:29 --

to tak wygląda jak biznes plan, na papierze ok, ale w realu, klijeci cię meczą ze za drogo, ze chcieli by szybciej, klijenci niby zaintersowani ale jednak nie ... ech ...
zdiagnozuj błędy, przeszkody i je wyeliminuj i brnij dalej do następnej przeszkody i tak wkoło :564:
Nigdy nie kłóć się z idiotami bo najpierw spróbują cie sprowadzić do swojego poziomu a później spróbują pokonać doświadczeniem ;)

Awatar użytkownika
krinvest
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: krinvest »

BOCZEK pisze: takie to proste, ze do tej pory nie osiagnołem 40% celu zakładanego na poczatku przygodny, może za młody jeszcze jestem, a czas, a czas ucieka!

Po to jest biznes plan żeby sprawdzić czy klienci nie bedą męczyć , ze za drogo , nie bedą chcieli szybciej i czy na prawde są zainteresowani , rozeznanie rynku to podstawa?! Ty nie robisz biznesplanu po to zeby wypisać wszystko co byś chciał od klientów ,tylko pokazujesz wszystko co możesz im dać. z góry ręcząc nazwiskiem , że będzie tak jak mówisz , że z każdym dniem będziesz starał się , żeby dla nich było lepiej. Nie dla Ciebie kolego. Klient ma Ci oddawać pieniądze swoje dlatego ze jest zadowolony z propozycji jaką mu złożyłeś , a nie czuć sie jakbyś mu chciał bubel wcisnąć. Wtedy Cie męczyć nie będą :564:
BOCZEK pisze: może za młody jeszcze jestem, a czas, a czas ucieka!
śpieszy Ci sie gdzieś skoro młody jesteś ? :mrgreen:

Awatar użytkownika
rafal_r
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: rafal_r »

Chciałbym przybliżyć sobie KIWI w jakich godzinach jest najwieksza plynnośc tej pary ?

Awatar użytkownika
lukpiasek
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: lukpiasek »

złoto nadal mówi "risk on" a edek nic sobie z tego nie robi co za upierdliwy suk..... :D i tak i tak wyj...bie powyżej 1.4 ale koniec miesiąca jest a on mi siano blokuje które nie pracuje na mistrza marca :sylwester:
Nigdy nie kłóć się z idiotami bo najpierw spróbują cie sprowadzić do swojego poziomu a później spróbują pokonać doświadczeniem ;)

Awatar użytkownika
Nowy123
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: Nowy123 »

rafal_r pisze:Chciałbym przybliżyć sobie KIWI w jakich godzinach jest najwieksza plynnośc tej pary ?
na sesji AZJI i sesji UE

Awatar użytkownika
niemiaszek
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Nieprzeczytany post autor: niemiaszek »

FOREX: John Normand of JP Morgan Chase says "since peaking in February 2012,
global FX carry - the strategy of buying the highest-yielding G10 and emerging
market currencies versus the lowest-yielding ones - has lost 15%." Such a
negative return is unusual in that risk premia has declined across many asset
classes and also when markets (whose returns correlate positively with FX carry
such as equities and credit) have seen solid gains. It is hard to tell if this
deterioration in FX carry is temporary or permanent, he says, with much
depending on whether cyclical (weak business cycle, poor balance of payments
positions in high yield economies) or structural (low if not historic low yields
in G10 economies, EM central bank intervention) factors are the cause. "Simple
models linking these factors suggest that the decline in FX carry's performance
has been more cyclical than structural, with the former explaining about 70% of
carry's variability over the past decade," he says. "Much of FX carry's bad
reputation as an investment strategy should therefore fade as cash rates
normalize in parts of the G10 and stay high in many EMs, assuming global growth
stays at least near trend," Normand says.
... zbieraj pips do pipa bo jak nie to z depo będzie lipa... G."niemiaszek"

Awatar użytkownika
szczudlo6
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: szczudlo6 »

kto jak widzisz audusd... powinna nastąpić korekta i łapanie eLek z 0,9150... i dalej do 0,9410 hmm....?
Lepiej stracić okazje niż pieniądze...

Zablokowany