krinvest pisze:
Wiem , ale przecena w koncu musi przyjsć a im dalej to zajdzie tym gorzej bedzie później , juz wszyscy sie zastanawiaja jaki sens jest inwestować w coś co tak na prawde fizycznie nie istnieje na zasadzie jak przemysł. Przecież prędzej czy później taki facebook i tak wyzionie ducha bo ludziom sie znudzi , a nie ma jakoś za bardzo wizji na przyszłość poza kupowaniem kolejnych następnych podmiotów za gigantyczne pieniądze , taka piramida zdeczka sie robi, strasznie to wszystko przewartościowane , google po częsci rozumiem daje ludziom dużo ciekawych rzeczy i sporo frajdy i ułatwień , ale ani jedno ani drugie nie ma siły przebicia na najwiekszy rynek czyli Azje. patrząc po liczbie użytkownikow facebooka to w krajach rozwinietych jest uciekcza użytkowników od dwóch lat , przybywa ich tylko na rynkach wschodzących. Reklamy tam też okazują sie powoli dużo mniej skuteczne niż wszyscy zakładali na początku, a próba zweryfikowania faktycznej liczby użytkowników jest od dawna nie możliwa , bo wiele ludzi ma po kilka kont , zarządza różnymi profilami ,mnóstwo kont służy marketingowi i sprzedaje sie tzw "paczki znajomych" którzy nie istnieją , to takie gliniane nogi wszystko ma troche , oby wiatr nie zawiał za szybko
fb padnie, to prawda, ale firma zostanie, mają dużo zdolnych ludzi, coś nowego wymyślą albo kupią i ulepszą ; ) ... poza tym, na pewno mają dział b2b, i ich programiści jakieś usługi na zewnątrz robią...
a google, ma mase, gigantyczną masę krytyczną i Ci, to raczej nigdy nie znikną
pedro pisze:Ciapul pisze:krinvest pisze:fejsbuki , tłitery , gógla i inne przewartościowane pierdoły
spoko... czy ktoś wie co z grouponem ? bo dzisiaj rozesłali info ze citeam od 1.04 konczy działalność
Groupon i jego klony też padają... Tworzy się fajna luka na rynku.. Jak ktoś chce zainwestować około 150 tyś pln to mam biznes plan jak z pośrednictwa ala groupon zrobić dobry biznes... koncepcja sprzed 4 lat. Nie ma takiego modelu na rynku a potencjał jest ogromny ;-)
dużo tutaj ludzi , zróbmy zrzutke w 10 osób ,daj 5,1% podaj numer konta i ruszaj jutro

[/quote]
dobra : ) ... tak zrobie, ale nie od jutra, zawalony robotą jestem, przygotuje stronkę z ogólną informacją, a za 500 PLN (które będzie przeznaczone na rozwój spółki) będę udostępniał szczegółowy biznesplan (wyleci plankton ; )) oczywiście z umową o poufności i zakazie wykorzystywania, gdzieś miałem wzór takiej umowy ; ) ... i 15 tyś PLN za 7% - będzie 10 udziałowców po 7%, 30% dla mnie zostaje, i za 1/18 etatu poprowadze to na początku ; )
wpisane na liste postanowień noworocznych, do realizacji w kwietniu... w sensie strona i szukanie udziałowców ; )

pozdro krinvest : )