DayTrading: Czwartek 27.03.2014

Dyskusje na temat aktualnej sesji: komentarze, analizy, opinie.

Prognoza EURUSD na dzisiaj

Czas głosowania minął 28 mar 2014, 00:00

Wzrost
15
45%
Bez zmian
1
3%
Spadek
17
52%

Liczba głosów: 33

Awatar użytkownika
krinvest
Pasjonat
Pasjonat

Re: Odp: DayTrading: Czwartek 27.03.2014

Nieprzeczytany post autor: krinvest »

pedro pisze: Hm... Tych raczej nic nie ruszy... Za dużo gotówki mają ...
Wiem , ale przecena w koncu musi przyjsć a im dalej to zajdzie tym gorzej bedzie później , juz wszyscy sie zastanawiaja jaki sens jest inwestować w coś co tak na prawde fizycznie nie istnieje na zasadzie jak przemysł. Przecież prędzej czy później taki facebook i tak wyzionie ducha bo ludziom sie znudzi , a nie ma jakoś za bardzo wizji na przyszłość poza kupowaniem kolejnych następnych podmiotów za gigantyczne pieniądze , taka piramida zdeczka sie robi, strasznie to wszystko przewartościowane , google po częsci rozumiem daje ludziom dużo ciekawych rzeczy i sporo frajdy i ułatwień , ale ani jedno ani drugie nie ma siły przebicia na najwiekszy rynek czyli Azje. patrząc po liczbie użytkownikow facebooka to w krajach rozwinietych jest uciekcza użytkowników od dwóch lat , przybywa ich tylko na rynkach wschodzących. Reklamy tam też okazują sie powoli dużo mniej skuteczne niż wszyscy zakładali na początku, a próba zweryfikowania faktycznej liczby użytkowników jest od dawna nie możliwa , bo wiele ludzi ma po kilka kont , zarządza różnymi profilami ,mnóstwo kont służy marketingowi i sprzedaje sie tzw "paczki znajomych" którzy nie istnieją , to takie gliniane nogi wszystko ma troche , oby wiatr nie zawiał za szybko :D

pedro pisze:
Ciapul pisze:
krinvest pisze:fejsbuki , tłitery , gógla i inne przewartościowane pierdoły
spoko... czy ktoś wie co z grouponem ? bo dzisiaj rozesłali info ze citeam od 1.04 konczy działalność
Groupon i jego klony też padają... Tworzy się fajna luka na rynku.. Jak ktoś chce zainwestować około 150 tyś pln to mam biznes plan jak z pośrednictwa ala groupon zrobić dobry biznes... koncepcja sprzed 4 lat. Nie ma takiego modelu na rynku a potencjał jest ogromny ;-)
dużo tutaj ludzi , zróbmy zrzutke w 10 osób ,daj 5,1% podaj numer konta i ruszaj jutro :564:
Ostatnio zmieniony 27 mar 2014, 18:32 przez krinvest, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Ciapul
Maniak
Maniak

Re: DayTrading: Czwartek 27.03.2014

Nieprzeczytany post autor: Ciapul »

GiGa pisze:Kto się skusi na ładnego RGR na ujku - h1? : ) Ja bym piękniejszego nie umiał narysować, chyba będzie wręcz podręcznikowy, no może miejsce nie jest idealne. Ciekawe czy zrealizuje swój zasięg na 101,86.
pokaz go bo nie widze ...

-- Dodano: czw 27-03-2014, 18:33 --
krinvest pisze:dużo tutaj ludzi , zróbmy zrzutke w 10 osób ,daj 5,1% podaj numer konta i ruszaj jutro :564:
crowdfunding :)

problem tylko, że większość nie może wypłacić :oops:

-- Dodano: czw 27-03-2014, 18:35 --

np

www.kickstarter.com
Fakt, że meduza przeżyła 650 milionów lat bez mózgu daje nadzieję wielu ludziom...

Awatar użytkownika
GiGa
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: GiGa »

Tak wygląda ten RGR teraz.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Awatar użytkownika
Ciapul
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: Ciapul »

GiGa pisze:Tak wygląda ten RGR teraz.
to nie jest rgr - to jest konsola
Fakt, że meduza przeżyła 650 milionów lat bez mózgu daje nadzieję wielu ludziom...

4ex
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: 4ex »

jak się zrobi a nie wiadomo to zasięg ma ~~ 101,60

turboburbo
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: turboburbo »

GiGa pisze:Tak wygląda ten RGR teraz.
Moim zdaniem zasięg do 101.55 . Ale czy zrealizuje to inna para kaloszy :564:

Qukis10
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: Qukis10 »

allure pisze:
GiGa pisze:
BOCZEK pisze:choć z perspektywy czasu, uważam ze lepiej jest sie uczyć na realu, wpłacić te 500 złotych i grać sobie 0.01 lotem niż na demie obracać tysiącami i ugrywać po 400% miesiecznie, to moim zdaniem lepiej by mnie nauczyło obchodzić sie z prawdziwymi piniedzmi,
Popieram, ja miałem jako totalny laik w pierwszym tygodniu 100% na demo : ) Fart początkującego, gra bez SL (byłem boski bo miałem skuteczność 95%) - w realu już tak pięknie nie jest i lepiej uczyć się na mikrolotach.
Na mikrolotach nie do konca jest dobrze grać.
Znam przypadek gdzie klient tak gra juz 6 lat i ciagle stoi w miejscu, nic sie nie rozwija.
A jak stracisz grubiej kasy to mocniej zaczynasz analizować, wnikasz w forex, chłoniesz wiedze i tym samym szybciej uczysz się tego calego tradingu. A do tego straty niesamowicie ćwiczą psychikę.
Wiadomo nie każdy ma duże DEPO. Ale na mnie osobiscie mikroloty sie nie sprawdziły.
Racja, lepiej wpłacić te 500zł i sie uczyć szanowac pieniądz bo na demo inna psychika. Ja grałem rok na demo i lipa ciągle w miejscu troszeczkę na plusie, teraz gram od początku stycznia na real i za różne loty ;P bo za 0.01 ciężko coś zarobic ;) raz w dół raz w górę ale jak narazie na plusie :) i myśle że tak zostanie. Zacząłem od 510zł po mięsiącu dopłaciłem 110. Pozdrawiam all.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Awatar użytkownika
BOCZEK
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: BOCZEK »

ale te 500 to tylko takie real-demo wstęp do wpłacenia porządniejszej kasy, na start tą 5 żeby miec, zeby spokojnie sobie móc ugrać przez pierwszy roczek po tysiączku do dwóch miesięcznie, i tak po roczku jak by było 20 to już można kolejny drugi roczek już bardzoej na spokojnie wygrywac te 5tysi miesiecznie, i na 3 rok zacząć utrzymac się z trejdingu
Ostatnio zmieniony 27 mar 2014, 18:50 przez BOCZEK, łącznie zmieniany 1 raz.
Przeczytanie powyższej wypowiedz może doprowadzić do błędnej oceny sytuacji, spowodować przecenienie własnych możliwości, czego konsekwencją mogą być błędnie podjęte decyzje. Ofiarami mogą paść początkujący jak i doświadczeni inwestorzy.
Tak myślę!

Awatar użytkownika
krinvest
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: krinvest »

Qukis10 pisze:
Racja, lepiej wpłacić te 500zł i sie uczyć szanowac pieniądz bo na demo inna psychika. Ja grałem rok na demo i lipa ciągle w miejscu troszeczkę na plusie, teraz gram od początku stycznia na real i za różne loty ;P bo za 0.01 ciężko coś zarobic ;) raz w dół raz w górę ale jak narazie na plusie :) i myśle że tak zostanie. Zacząłem od 510zł po mięsiącu dopłaciłem 110. Pozdrawiam all.
Brawo , tak dalej :564: wyznaje ta sama zasade granie na demo niczego nie uczy , demo to powinno byc tylko do ogarniecia funkcji platformy , na demie nauczysz sie gtrać tak samo jak na playstation prowadzić samochód , albo w fifie grać w piłke :mrgreen: Różnica polega tylko na podstawowym poziomie , czy ktoś zamierza inwestować czy grać. jak grac to demo jest spoko bo nie potrzebujesz znać swoich zachowań przy 50-100k :D

Awatar użytkownika
pedro
Maniak
Maniak

Re: Odp: DayTrading: Czwartek 27.03.2014

Nieprzeczytany post autor: pedro »

krinvest pisze: Wiem , ale przecena w koncu musi przyjsć a im dalej to zajdzie tym gorzej bedzie później , juz wszyscy sie zastanawiaja jaki sens jest inwestować w coś co tak na prawde fizycznie nie istnieje na zasadzie jak przemysł. Przecież prędzej czy później taki facebook i tak wyzionie ducha bo ludziom sie znudzi , a nie ma jakoś za bardzo wizji na przyszłość poza kupowaniem kolejnych następnych podmiotów za gigantyczne pieniądze , taka piramida zdeczka sie robi, strasznie to wszystko przewartościowane , google po częsci rozumiem daje ludziom dużo ciekawych rzeczy i sporo frajdy i ułatwień , ale ani jedno ani drugie nie ma siły przebicia na najwiekszy rynek czyli Azje. patrząc po liczbie użytkownikow facebooka to w krajach rozwinietych jest uciekcza użytkowników od dwóch lat , przybywa ich tylko na rynkach wschodzących. Reklamy tam też okazują sie powoli dużo mniej skuteczne niż wszyscy zakładali na początku, a próba zweryfikowania faktycznej liczby użytkowników jest od dawna nie możliwa , bo wiele ludzi ma po kilka kont , zarządza różnymi profilami ,mnóstwo kont służy marketingowi i sprzedaje sie tzw "paczki znajomych" którzy nie istnieją , to takie gliniane nogi wszystko ma troche , oby wiatr nie zawiał za szybko :D
fb padnie, to prawda, ale firma zostanie, mają dużo zdolnych ludzi, coś nowego wymyślą albo kupią i ulepszą ; ) ... poza tym, na pewno mają dział b2b, i ich programiści jakieś usługi na zewnątrz robią...

a google, ma mase, gigantyczną masę krytyczną i Ci, to raczej nigdy nie znikną ;)
pedro pisze:
Ciapul pisze:
krinvest pisze:fejsbuki , tłitery , gógla i inne przewartościowane pierdoły
spoko... czy ktoś wie co z grouponem ? bo dzisiaj rozesłali info ze citeam od 1.04 konczy działalność
Groupon i jego klony też padają... Tworzy się fajna luka na rynku.. Jak ktoś chce zainwestować około 150 tyś pln to mam biznes plan jak z pośrednictwa ala groupon zrobić dobry biznes... koncepcja sprzed 4 lat. Nie ma takiego modelu na rynku a potencjał jest ogromny ;-)
dużo tutaj ludzi , zróbmy zrzutke w 10 osób ,daj 5,1% podaj numer konta i ruszaj jutro :564:[/quote]

dobra : ) ... tak zrobie, ale nie od jutra, zawalony robotą jestem, przygotuje stronkę z ogólną informacją, a za 500 PLN (które będzie przeznaczone na rozwój spółki) będę udostępniał szczegółowy biznesplan (wyleci plankton ; )) oczywiście z umową o poufności i zakazie wykorzystywania, gdzieś miałem wzór takiej umowy ; ) ... i 15 tyś PLN za 7% - będzie 10 udziałowców po 7%, 30% dla mnie zostaje, i za 1/18 etatu poprowadze to na początku ; )

wpisane na liste postanowień noworocznych, do realizacji w kwietniu... w sensie strona i szukanie udziałowców ; )

:564: :564: pozdro krinvest : )
Jutro też jest dzień.
Trend is Your Friend... a setup Twoja stara!

Witam wszystkich serdecznie. Prawda jest taka, że trzeba być nieźle ukierunkowanym debilem, żeby zarobić milion dolarów. - A. Ostrowski

Zablokowany