DayTrading: Środa 26.03.2014

Dyskusje na temat aktualnej sesji: komentarze, analizy, opinie.

Prognoza EURUSD na dzisiaj

Czas głosowania minął 27 mar 2014, 00:00

Wzrost
15
52%
Bez zmian
2
7%
Spadek
12
41%

Liczba głosów: 29

Awatar użytkownika
pedro
Maniak
Maniak

Re: DayTrading: Środa 26.03.2014

Nieprzeczytany post autor: pedro »

niemiaszek pisze:
pedro pisze:audy idą, audy... do 1 kwietnia iśc powinny ; )

FOREX: Aussie rises as China stimulus prospect grows Australia's dollar has hit a new high for this year. The rise is caused by a combination of an improving Australian economy and growing speculation that China will add more stimulus to its slowing economy. Data out this week showed further signs of a Chinese slowdown, notably in the country's factories.
aud jako save haven, taką mam teorie... i najwyższe st procentowe w rozwiniętych gospodarkach, i brak qe i innych stymulusów... poza tym, gospodarka w wybornej jest formie i będzie jeszcze lepiej... so, z korektami oczywiście, ale może nawet do 1:1 audusd do konca roku ; )
Jutro też jest dzień.
Trend is Your Friend... a setup Twoja stara!

Witam wszystkich serdecznie. Prawda jest taka, że trzeba być nieźle ukierunkowanym debilem, żeby zarobić milion dolarów. - A. Ostrowski

Awatar użytkownika
ZielonaMgielka
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: ZielonaMgielka »

USDCAD wyglada dobrze na longi.

Buy limit

https://www.tradingview.com/x/UOKzHbFS/
:)

Awatar użytkownika
Ciapul
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: Ciapul »

harymilloki pisze:No właśnie bo mi wychodzi strasznie wysoko na kablu .... poziom 1,71000
pomijając AT, zadałem sobie ostatnio pytanie czy w związku z wyjściem UK z kryzysu nie należy spodziewać się powrotu kursu do poziomów sprzed kryzysu ? jedni i drudzy drukują, więc wzajemny stosunek bazy monetarnej nie zmienił się tak drastycznie jak w przypadku e/u...
Fakt, że meduza przeżyła 650 milionów lat bez mózgu daje nadzieję wielu ludziom...

Awatar użytkownika
Nowy123
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: Nowy123 »

Porażka zwolenników wzmocnienia MFW; Amerykanie uniemożliwiają reformę

http://stooq.pl/n/?f=866237

Awatar użytkownika
krinvest
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: krinvest »

Pedro niech sie nie broni , podkupimy wtedy KGHM po 80zł na 2-3lata to by sie opłaciło patrząc na ich inwestycje będzie trzeba miec naszego kolosa na uwage.

Póki co kolega od biedronki i żabek widze nie próżnuje , podkupiłem dzisiaj ten jego nowy twór czerwoną Torerbke i nawet żona sie śmieje z tego :D pozatym do koszyka trafia Vistal Gdynia , tarczynski - żebym miał co z mięsem zrobić :D , alior i pare innych śmieci :D

pozattym jestem tak wku***ny tym ograniczonym budżetem na sp , że mnie krew zalewa :D

Ale :
https://www.youtube.com/watch?v=Psw_J1uFQD0

Awatar użytkownika
Ciapul
Maniak
Maniak

pedro pisze:aud jako save haven, taką mam teorie...
nie za bardzo, bo jak może być coś 'save' w tak wielkim stopniu zależne od chin ?
Fakt, że meduza przeżyła 650 milionów lat bez mózgu daje nadzieję wielu ludziom...

Awatar użytkownika
ZielonaMgielka
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: ZielonaMgielka »

Ciapul pisze:
pedro pisze:aud jako save haven, taką mam teorie...
nie za bardzo, bo jak może być coś 'save' w tak wielkim stopniu zależne od chin ?

Dokladnie :)

Zagranie pod australijska ekspansje gospodarcza i pozytywne stopy procentowe to juz stare dzieje teraz kazdy patrzy na bilans handlowy.
Ostatnio zmieniony 26 mar 2014, 14:02 przez ZielonaMgielka, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Ciapul
Maniak
Maniak

krinvest pisze:Póki co kolega od biedronki i żabek widze nie próżnuje , podkupiłem dzisiaj ten jego nowy twór czerwoną Torerbke
ale kupiłes papier czy nieruchomości ?
a pamiętasz "Miliardera" - to też było jego - fundowało Polonezy w Kole fortuny... kiedy to było :?: :?: :mrgreen:

Awatar użytkownika
kera.p
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: kera.p »

Damiano1100 pisze:Edek broni 3800 i wątpię żeby naruszył ten poziom dzisiaj...
Jak dla mnie to właśnie wszedł poniżej i zrobi retest od dołu - jak sie nie cofnie to zejdzie niżej :564: :d
"DOŚWIADCZENIE - nazwa jaką nadajemy naszym błędom" :wink:

Awatar użytkownika
lukpiasek
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: lukpiasek »

pedro pisze:
niemiaszek pisze:
pedro pisze:audy idą, audy... do 1 kwietnia iśc powinny ; )

FOREX: Aussie rises as China stimulus prospect grows Australia's dollar has hit a new high for this year. The rise is caused by a combination of an improving Australian economy and growing speculation that China will add more stimulus to its slowing economy. Data out this week showed further signs of a Chinese slowdown, notably in the country's factories.
aud jako save haven, taką mam teorie... i najwyższe st procentowe w rozwiniętych gospodarkach, i brak qe i innych stymulusów... poza tym, gospodarka w wybornej jest formie i będzie jeszcze lepiej... so, z korektami oczywiście, ale może nawet do 1:1 audusd do konca roku ; )
dużo dużo szybciej o ile ed > 1.4 :564:
Nigdy nie kłóć się z idiotami bo najpierw spróbują cie sprowadzić do swojego poziomu a później spróbują pokonać doświadczeniem ;)

Zablokowany