AliorTrader - ECN.
-
- Pasjonat
Re: AliorTrader - ECN.
co to znaczy:
..""W odpowiedzi na otrzymane zgłoszenie uprzejmie wyjaśniamy, że
przeprowadzona analiza wykazała niedostępność kwotowań instrumentów par walutowych w dniu
16.03.2014 od godz. 23:00 do 17.03.2014 do godziny 00:58."
Analiza powinna chyba ustalić czyja jest to wina.Nie może byc tak, że analiza stwierdza fakt a biuro ma to w d...ie.
Idąc takim tokiem myslenia biuro może manipulować pozycjami jak chce bez ponoszenia jakichkolwiek konsekwencji.
Logicznym wydaje się, że jesli nie było dostepu do notowań nie z winy biura to ktoś zawinił.Dlaczego nie przezuca się na tego Ktosia odpowiedzialnosci finansowej tylko ma ja ponieś inwestor?
..""W odpowiedzi na otrzymane zgłoszenie uprzejmie wyjaśniamy, że
przeprowadzona analiza wykazała niedostępność kwotowań instrumentów par walutowych w dniu
16.03.2014 od godz. 23:00 do 17.03.2014 do godziny 00:58."
Analiza powinna chyba ustalić czyja jest to wina.Nie może byc tak, że analiza stwierdza fakt a biuro ma to w d...ie.
Idąc takim tokiem myslenia biuro może manipulować pozycjami jak chce bez ponoszenia jakichkolwiek konsekwencji.
Logicznym wydaje się, że jesli nie było dostepu do notowań nie z winy biura to ktoś zawinił.Dlaczego nie przezuca się na tego Ktosia odpowiedzialnosci finansowej tylko ma ja ponieś inwestor?
Wina najwyraźniej moja. A zwrot tak mały tylko dlatego że gdzieś w nocy kurs był tak blisko mojej pozycji i obsługa poinformowała mnie że wtedy mogłem zamknąć pozycje. Jeszcze rozumiem żeby była na plusie i mógłbym zamknąć "po kosztach" ale nie powinienem siedzieć całą noc i polować na ten kurs. A co ciekawsze nawet jak bym sprzedał to i tak był bym stratny o prowizję i swapy. Jednym słowem "wyższa kultura bankowości". Oczywiście o otwarciu oczekującej pozycji długiej (102.2 USD/JPY) tego wieczoru nie ma nawet dyskusji. Oficjalna wersja "forex wtedy nie działał" i co z tego że tylko im.
- BM Alior Bank
- Pasjonat
Odnosząc się do zastrzeżeń dotyczących wzięcia odpowiedzialności za niedostępność kwotowań w dniu 16.03.2014 wyjaśniamy, że stwierdzenie zaistnienia niedostępności kwotowań par walutowych nie wyłącza naszej odpowiedzialności za tą niedostępność."W odpowiedzi na otrzymane zgłoszenie uprzejmie wyjaśniamy, że
16.03.2014 od godz. 23:00 do 17.03.2014 do godziny 00:58.
Mając na uwadze powyższe
Biuro Maklerskie zwróci na Pana rachunek kwotę 21,70 PLN (730 JPY)"
![]()
![]()
"Pouczenie:
Uprzejmie informujemy, że Klientowi przysługuje prawo wystąpienia z powództwem
do sądu powszechnego."
Przedstawiony powyżej cytat użytkownika blacha nie jest pełnym cytatem odpowiedzi otrzymanej od Biura Maklerskiego na złożoną reklamację. Udzielając odpowiedzi, Biuro Maklerskie wskazuje z czego wynika taka, a nie inna kwota zwróconych środków.
Pozdrawiamy,
Zespół BM Alior Banku
Pogadamy sobie w sądzie zobaczymy czy tam tacy sami cwani będziecie. Wyższa kultura bankowości się znalazła. Więc przypominam nie mam zasranego obowiązku siedzieć cała noc i popolować na najniższy kurs bo wy daliście d..... Każdy szanujący się broker po takiej awarii wszystkie reklamacje rozpatruje na korzyść klienta i jeszcze bardzo mocno przeprasza. A wy dalej udajecie że to ja jestem ten zły. Szczyt chamstwa i obłudy.
-- 24 mar 2014, 18:35 --
"Mając na uwadze powyższe
Biuro Maklerskie zwróci na Pan rachunek kwotę 21,70 PLN (730 JPY) odpowiadającej różnicy
pomiędzy ceną 101,288 (minimalną ceną instrumentu USD/JPY w trakcie niedostępności), a
ceną 101,361 tj. pierwszą ceną instrumentu USD/JPY po przywróceniu pełnej transakcyjności.
Zwracamy uwagę, że zapisy systemowe wskazują że w trakcie przywrócenia kwotowań
instrumentów par walutowych była Pan zalogowana do systemu, a co za tym idzie od tego
momentu mogła Pan w pełni dysponować otwartą pozycją. W wyniku braku złożonej dyspozycji
zamknięcia pozycji podjął Pan ryzyko dalszych zmian kursu instrumentu finansowego."
To reszta cytatu dla interesowanych. Czyli na przyszłość Alior ma awarie to musisz siedzieć i czekać aż naprawią i pozycje zamknąć sekundę po tym jak naprawią jak nie to twoja wina. I pamiętaj drogi użytkowniku masz tylko sekundy na zamknięcie pozycji bo potem to już "podejmujesz ryzyko dalszych zmian kursu".
-- 24 mar 2014, 18:35 --
"Mając na uwadze powyższe
Biuro Maklerskie zwróci na Pan rachunek kwotę 21,70 PLN (730 JPY) odpowiadającej różnicy
pomiędzy ceną 101,288 (minimalną ceną instrumentu USD/JPY w trakcie niedostępności), a
ceną 101,361 tj. pierwszą ceną instrumentu USD/JPY po przywróceniu pełnej transakcyjności.
Zwracamy uwagę, że zapisy systemowe wskazują że w trakcie przywrócenia kwotowań
instrumentów par walutowych była Pan zalogowana do systemu, a co za tym idzie od tego
momentu mogła Pan w pełni dysponować otwartą pozycją. W wyniku braku złożonej dyspozycji
zamknięcia pozycji podjął Pan ryzyko dalszych zmian kursu instrumentu finansowego."
To reszta cytatu dla interesowanych. Czyli na przyszłość Alior ma awarie to musisz siedzieć i czekać aż naprawią i pozycje zamknąć sekundę po tym jak naprawią jak nie to twoja wina. I pamiętaj drogi użytkowniku masz tylko sekundy na zamknięcie pozycji bo potem to już "podejmujesz ryzyko dalszych zmian kursu".
Nie rozumiem. Rozpatrzyli reklamacje wg najlepszej mozliwej cenie, o co zatem chodzi? Przeciez gdyby rynek ruszyl od razu zamknalbys pozycje na wiekszej stracie. Tak?
O co chodzi pytam?
O co chodzi pytam?
Najlepsza cena tego dnia była 101,185 zaraz po otwarciu się giełdy. I gdyby zamknęli chociaż po 101,2 to nie było by problemu. Więc pozycja został zamknięta po najlepszej cenie ale dla nich. W planie była tez długa na 101,2 oczywiście nie został otwarta.
z innej działalności aliora wiem, że za dużo sobie nie robią z przegraną sprawą w sądzie, amatorsko cwaniakują do końcablacha pisze:Pogadamy sobie w sądzie zobaczymy czy tam tacy sami cwani będziecie. Wyższa kultura bankowości się znalazła.
Mam takie pytanie.
Czy na platformie Alior Trader da się zainstalować Rubicon indicator,
jeżeli tak to jak to zrobić.
Pozdrawiam
Czy na platformie Alior Trader da się zainstalować Rubicon indicator,
jeżeli tak to jak to zrobić.
Pozdrawiam
Alior nadaje się do długoterminowego grania i tyle. Przekonałem się o tym kilka razy, tak jak @Blacha teraz.
o znów nie działa super platforma...