Który broker będzie dobry do gry na dane MAKRO
Który broker będzie dobry do gry na dane MAKRO
Pytanie tak jak w temacie
Re: Który broker będzie dobry do gry na dane MAKRO
Zależy czego oczekujesz...
U brokera MM możesz ale nie musisz mieć poślizgów jednak na pewno spotkasz się z ponadnormatywnym rozszerzeniem spreadów. Więc wycinka SL lub zbyt szybka aktywacja zleceń oczekujących jest w długim terminie gwarantowana. Przy grze z ręki rekwotowania.
U brokerów STP i ECN natrafisz natomiast na poślizgi. Nie jest to ich zła wola jednak nikt nie będzie w stanie Ci zagwarantować realizacji zlecenia po cenie, której np. nie było na rynku na skutek luki cenowej, a te zdarzą się na pewno. Płynność wtedy się rozprasza i zawsze będzie ryzyko ich wystąpienia.
Teoretycznie najlepiej powinno to wyglądać u LMAXa, który jest MTFem (giełdowy model realizacji zleceń). Jednak wtedy najlepiej korzystać ze zleceń Bid/Offer, gdzie to Ty wystawiasz swoją transakcję na rynek, a ona ląduje w arkuszu zleceń. To eliminuje ryzyko wystąpienia poślizgów cenowych.
Praktycznie nie sprawdzałem, bo unikam gry pod dane makro, aczkolwiek tam są najlepsze perspektywy do takiej gry
.
Wada? Te zlecenia nie są dostępne na platformie MT4 - twórcy tego programu nie przewidzieli takiej możliwości.
U brokera MM możesz ale nie musisz mieć poślizgów jednak na pewno spotkasz się z ponadnormatywnym rozszerzeniem spreadów. Więc wycinka SL lub zbyt szybka aktywacja zleceń oczekujących jest w długim terminie gwarantowana. Przy grze z ręki rekwotowania.
U brokerów STP i ECN natrafisz natomiast na poślizgi. Nie jest to ich zła wola jednak nikt nie będzie w stanie Ci zagwarantować realizacji zlecenia po cenie, której np. nie było na rynku na skutek luki cenowej, a te zdarzą się na pewno. Płynność wtedy się rozprasza i zawsze będzie ryzyko ich wystąpienia.
Teoretycznie najlepiej powinno to wyglądać u LMAXa, który jest MTFem (giełdowy model realizacji zleceń). Jednak wtedy najlepiej korzystać ze zleceń Bid/Offer, gdzie to Ty wystawiasz swoją transakcję na rynek, a ona ląduje w arkuszu zleceń. To eliminuje ryzyko wystąpienia poślizgów cenowych.
Praktycznie nie sprawdzałem, bo unikam gry pod dane makro, aczkolwiek tam są najlepsze perspektywy do takiej gry

Wada? Te zlecenia nie są dostępne na platformie MT4 - twórcy tego programu nie przewidzieli takiej możliwości.
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)
Zapraszamy do kontaktu
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)
Zapraszamy do kontaktu
a może ktoś poleci brokera ?
Polecilem...ade25 pisze:a może ktoś poleci brokera ?

ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
Zapraszamy do kontaktu
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
Zapraszamy do kontaktu
NIE bardzo rozumie, co tzn ze zlecenia nie są dostępne na platformie MT4. Czytałem na stronie Forex Club i platformyraposo pisze:Zależy czego oczekujesz..
Praktycznie nie sprawdzałem, bo unikam gry pod dane makro, aczkolwiek tam są najlepsze perspektywy do takiej gry.
obsługiwane przez LMAX to: Platforma MetaTrader 4, Web Client, Multicharts, API Trading.
Mógłbym prosić o wyjaśnienie?
Pozdrawiam
MT4 nie oferuje zleceń place bid/offer, które od razu pojawiają sie w arkuszu zleceń (i tym samym to my dostarczamy płynność, a szansa na otrzymanie poślizgu cenowego jest właściwie zerowa). Jednak LMAX oferuje je na swojej platformie WebClient.
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
Zapraszamy do kontaktu
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
Zapraszamy do kontaktu
raposo ale zlecenia typu limit nie bardzo nadają się do gry na danych...
a wogole ktos gra pod dane z Was czy raczej trudno ?
Z tego co wiem to nowy polski broker HFT będzie oferować jakieś specjalne konto do gry pod dane.
Ja osobiście mogę polecić IC Markets, b.dobry broker do scalpowania i świetna egzekucja zleceń.
Nie zawsze gram pod dane makro czy inne wydarzenia ekonomiczne, aczkolwiek czasami się zdarza, szczególnie te większe typu FOMC, NFP.
Ja osobiście mogę polecić IC Markets, b.dobry broker do scalpowania i świetna egzekucja zleceń.
Nie zawsze gram pod dane makro czy inne wydarzenia ekonomiczne, aczkolwiek czasami się zdarza, szczególnie te większe typu FOMC, NFP.
Forexnese IB: IC Markets, Pepperstone, Global Prime (bezpośrednia zniżka prowizyjna). Link w profilu. Support dla klientów w języku polskim - szczegóły na priv.
Nie gram pod dane wole spokojny rynek, ale z tego co obderwuje Pablo ma racje tylko zlecenia typu stop maja sens jako kontynuacja trebdu. Jak ktos gra pod dane i ma wyniki moze sie tym podzieli?Pablo90 pisze:raposo ale zlecenia typu limit nie bardzo nadają się do gry na danych...
pozdrawiam