Dziennik Robola

Miejsce, gdzie każdy może prowadzić swój własny dziennik gry na FX.
Awatar użytkownika
Robol
Gaduła
Gaduła

Re: Dziennik Robola

Nieprzeczytany post autor: Robol »

Witam w kolejnym dniu. Nie ma co przedstawiać po nocy. Ta zmiana jest najgorsza jeżeli chodzi o trading, ale dobra bo się wysypiam przynajmniej, a jestem niesamowitym śpiochem więc tyle dobrego z tej zmiany, ale wczoraj pouciekały mi pociągi w pracy i najgorsze było to że to widziałem. chciałem kliknąć na telefonie ten "sell by market" na kablu i na edku. To zamiast tego ładowałem się w longi na złocie ;////////...
Tragedia. na EDKU po kazdym ruchu w góre będe staral sie lapac shorty z ciasnym SL. Jednak wątpię żebym do 14 coś dostał.
"Wystarczy że określisz dobrze kierunek ruchu ceny a możesz stać się bogaty, o ile wiesz kiedy zamknąć pozycje"
FF: http://www.forexfactory.com/gerwazy#28

mariusztrader
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: mariusztrader »

Tylko dwie straty na 8 transakcji,ładnie. Ale pojedyncza stratna pozycja była większa niż profitowa. Jak to poprawisz to będziesz wymiatał ;)
"Nie ma rzeczy niemożliwych, istnieją jedynie trudne do zrealizowania"

Awatar użytkownika
Robol
Gaduła
Gaduła

mariusztrader pisze:Tylko dwie straty na 8 transakcji,ładnie. Ale pojedyncza stratna pozycja była większa niż profitowa. Jak to poprawisz to będziesz wymiatał ;)
Dokładnie jak mówisz. Najgorsze jest to że nie wiadomo po co łapałem te longi na złocie.... To był mój wczorajszy błąd, jeszcze z fona ;/
Wzięty long na ejku SL-45 pipsów. TP 80
EDYCJA ZAMKNIETE na: -1.3 pipsa.
wziety short na UJKU SL-29 pipsów. TP-?
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
"Wystarczy że określisz dobrze kierunek ruchu ceny a możesz stać się bogaty, o ile wiesz kiedy zamknąć pozycje"

Awatar użytkownika
Robol
Gaduła
Gaduła

Rwany ten trading, kompletnie nie czuje sie na siłach. Sam nie wiem.... Za duzo informacji dzisiaj dostałem ;/ ZAMKNIETY UJMAN na 0.. DZISIAJ SOBIE ODPUSZCZAM!

Awatar użytkownika
Robol
Gaduła
Gaduła

Wrociłem z pracy. Podsumowanie zrobie jtr z pozycjami nocnymi, ale dzisiaj nie dzialo się nic oprócz tych dwóch pozycji. Trading był rwany przez moją psychikę obciążoną dzisiaj na maxa... Dzisiaj 2 nocne pozycje, bez dokładek. a żeby było śmieszniej tak patrze na ujka i ejka to obydwie analizy by sie sprawdzily. Jakbym odpowiednio ejka poprowadził dalby profit, ujka by nie wywaliło i teraz ujka bym mial na zysku.
Dowód. Ejek zagrany identycznie na koncie demo.
pozycje nocne: XM MT4.
Pozdrawiam i milej nocuni :)

Awatar użytkownika
artystax
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: artystax »

Witam,
Pisales wczesniej ze grasz w konkursie TenkoFX, dlatego mam do Ciebie pytanie i prosbe, lub do kogos z odwiedzajacych ten dziennik- jesli pozwolisz;
-gram tez w tym konkursie ale problem polega na tym, ze nie widac moich wynikow-myfxbook nie czyta mego konta, a w zaden sposob nie moge rozgryzc tych ustawien. Czy ktos moze mi pomoc i wytlumaczyc jak "chlopu na roli" - moze byc na priv.
Dzieki.

Awatar użytkownika
Robol
Gaduła
Gaduła

Witam,
przepraszam że tak późne podsumowanie, ale mało do pracy się nie spóźniłem. Dzisiaj dużo nerwów z tradingiem udało się prawie całkowicie odrobić straty z idiotycznych zagrań. BOLI MNIE ZNOWU SP!!!!!!!!!! Po raz drugi zamknalem zdecydowanie za wczesnie. Trzymałbym sie planu bylo +5% konta. Dzisiaj lekki minus a dokladnie -9 centów. Byłoby gorzej gdyby nie moja cierpliwość. MImo sl i wywalania strat byłem w stanie odrobic czesc strat i gdyby tzrymal sie planu z SP było by słodko na forexie. Przez stres zwiazany w zyciu 2 ostatnie dni byly slabe. No i w robocie zdażył mi się wypadek. EFEKT? TYDZIEN W DOMU 100% płatnego i odszkodowanie. Teraz w weekend czas na odpoczynek, mase spacerów z dziewczyną i w pon siadam juz konkretnie do platfromy. Cały tydzień w domu więc będę mógł pospekulować na spokojnie.
Podsumowanie dnia jak zawsze w XM Mt4
STan konta: 103.14.
Plan na nastepny tydzien: duzo odpoczynku, duzo tradingu...
Trading: lot: 0.15-0.20 na pozycje. max dla pary: 0.4 lota.
P.S Ogólnie tydzień w miarę udany wiecej SL niz zyskownych ale udało sie wyjsc na plus 27 centów.
Udanego weekendu wszystkim i dobrej pogody na :564: w terenie ;)
Do zobaczenia w PONIEDZIAŁEK :)

Awatar użytkownika
Kulfon
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Kulfon »

Liczy się, że tydzień na plus ;) Przynajmniej sobie jasno odpowiedziałeś, że trzymanie się planu może przynieść lepszy profit, niż pozwalanie grac emocjom za nas ;)

Powodzenia maestro w przyszlym tygodniu ;)
Jeden dobry trend płaci za wszystko.
Obrazek

Awatar użytkownika
Robol
Gaduła
Gaduła

Dokładnie najważniejsze że do przodu ten tydzien.
a nie dziekuje :) i w tamtym poście pojawił się błąd ortograficzny ale nie mogę go edytować za który przepraszam. Ma być "zdarzył" nie "zdażył".
Pozdrawiam :564:

Awatar użytkownika
Robol
Gaduła
Gaduła

Witam, na początek wątek humorystyczny, przeglądając ciekawych traderów napotyczyłem się na to. Nie wiem czy ktoś to wyczaił ale jak nie to można sie pośmiać. Jak to wuza ujął jego trolling jest iście olimpijski :D Sorry musiałem :))))
Co do tradingu. Rano wrzuce pozycje nocne bo troche ich sie napatoczyło :)
W załączniku Trolololololo.
Udanej nocy:)

ODPOWIEDZ