Strategia Jaguar Trend

Reklamy oraz linki do ciekawych miejsc w sieci zajmujących się rynkiem Forex.
Awatar użytkownika
silveRbull
Pasjonat
Pasjonat

Re: Strategia Jaguar Trend

Nieprzeczytany post autor: silveRbull »

Witam

Co masz na myśli mówiąc była niekompletna...?

Pozdrawiam

Awatar użytkownika
Pablo90
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Pablo90 »

I jak tam KMichał? Ile wyciągasz miesięcznie po ich kursie?

Awatar użytkownika
KMichal
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: KMichal »

silveRbull pisze:Witam

Co masz na myśli mówiąc była niekompletna...?

Pozdrawiam

Wiedza, którą przekazują na darmowych weebinarach to 50% strategii. Przed dołączeniem do kursu również oglądałem wszystkie wykłady ale dopiero po skończeniu pełnego szkolenia zrozumiałem gdzie popełniałem błędy, wyszły wszystkie moje podstawowe braki i nawyki.

Odpowiadając na drugie pytanie powiem, że udaje mi się średnio regularnie zarabiać ok. 5% miesięcznie. Zdarzają się miesiące na minusie ale zdarzają się również takie, w którym zarabiam nawet 15%.
Zapraszam na mój FX BLOG- LINK W PROFILU

Awatar użytkownika
silveRbull
Pasjonat
Pasjonat

Witam

A możesz zdradzić jak to wygląda statystycznie....? Inwestujesz wyłącznie pod korektę prostą...?

Pozdrawiam

Awatar użytkownika
KMichal
Gaduła
Gaduła

Dokładnie tak, pozycję zajmuję tylko na korekcie prostej. Strategia zakłada również wejścia na korektę prostą, która występuje w fali C korekty wyższego stopnia(nieregularna, pędząca, płaska). Wszystkie zasady są ściśle określone także nie zastanawiam się czy coś jest korektą czy nie jest, dokonuję pomiarów i sprawdzam... Nie ma sytuacji, w której nie wiem co robić. Daje to ogromną przewagę.

Częstotliwość zajmowania pozycji jest niska, zagrywam 2-3 razy w tygodniu a inwestuje na 10 walorach także filtr jest duży. Oczywiście zdarzają się sytuacje, w których zagram nawet 10 razy w tygodniu ale bardzo rzadko. SL ustawiam zależnie od schematu, na który gram, od kilkunastu do max 30 pipsów. TP wyznaczam zawsze przed zajęciem pozycji( 3xSL), po osiągnięciu celu usuwać TP i przesuwam tylko SL pod następne korekty na m15. Takie zarządzanie pozycją pozwala mi czasami na stosunek TP do SL na poziomie 10:1. Pamiętam sytuację na złocie gdzie ten stosunek wyniósł 32:1, także i takie zagrania się zdarzały(niestety było to jeszcze na demie).

Jeżeli trzymamy się planu to na 100zagrań: 30 pozycji będzie zyskownych, 20 zamknięte na BE i 50 stratnych.

Awatar użytkownika
silveRbull
Pasjonat
Pasjonat

Strategia Jaguar Trend

Witam

No to nie jest zbyt różowo. Musisz skuteczność nadrabiać odpowiednim RR. Grunt że wiesz co robisz. Może załuż dziennik na forum....? Życzę powodzenia.

Pozdrawiam

Awatar użytkownika
KMichal
Gaduła
Gaduła

Różowo może i nie jest jeżeli chodzi o stosunek zyskownych do stratnych, ale ciężko mieć lepszą skuteczność na rynku forex na niskich interwałach... Na początku trudno jest wytrzymać psychicznie czasami nawet kilkanaście pozycji stratnych z rzędu. Ważne jest to, że zaufałem już temu systemowi i gram konsekwentnie do końca. Najważniejsze dla mnie jest to, że wychodzę na swoje, cała reszta mnie nie interesuje :)

O dzienniku pomyślę i może założę. Niestety mam teraz bardzo mało czasu na prowadzenie takich zapisków ale w najbliższym czasie powinno się to zmienić.

Dzięki i również życzę sukcesów!

Awatar użytkownika
jamesfisher
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: jamesfisher »

Dziennik wg Twórców tej strategii jest obowiązkowy (dostałeś przecież odpowiedni template do wypełniania).

Generalnie przeszedłem kiedyś płatne szkolenie Panów z JTF. Moje subiektywna opinia jest negatywna co do wyników tej strategii (generalnie kilku schematów opartych o korekty w potrójnej ramie trendów).

Awatar użytkownika
KMichal
Gaduła
Gaduła

Jasne, że prowadzę taki dziennik. Miałem na myśli publikowanie go na forum. Nie wiem kiedy przechodziłeś szkolenie ale materiały, które dają dzisiaj są o niebo lepsze niż te sprzed kilku lat, także być może do końca nie zrozumiałeś całego materiału albo po prostu strategia w twoich rękach nie zarabia. Jedni będą zarabiać super strategią a inni nie, taki już jest ten rynek.

fxjk11
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: fxjk11 »

KMichal pisze:Jasne, że prowadzę taki dziennik. Miałem na myśli publikowanie go na forum. Nie wiem kiedy przechodziłeś szkolenie ale materiały, które dają dzisiaj są o niebo lepsze niż te sprzed kilku lat, także być może do końca nie zrozumiałeś całego materiału albo po prostu strategia w twoich rękach nie zarabia. Jedni będą zarabiać super strategią a inni nie, taki już jest ten rynek.
no niestety ale nie można się z takim stwierdzeniem zgodzić bo to nieprawda
chyba że nie mówimy o strategii tylko o tzw. uznaniowości czyli tylko autor wie co ma na myśli , a ile osób tyle interpretacji - wtedy zgoda , ale to nie strategia tylko twórczość połączona z fantazją bo pewnie autor też w różnym czasie na tych samych wykresach zrobiłby co innego

dam Ci przykład - parę miesięcy temu , tu na forum szukałem kogoś do współpracy
w końcu trafiło na 3 osoby - kompletnie różne jeśli chodzi o znajomość rynku - od zera czyli forex - a co to jest do już w miarę ogarniętego

ze wszystkimi zrobiłem to samo :
1.najpierw przez 2 tygodnie na rachunku sam inwestując pokazałem ile i jak się zarabia aby wiadomo było jaki jest cel
2.potem spisałem wszystko w postaci algorytmu to co pokazałem wcześniej
3.kolejne 2 tygodnie inwestowaliśmy wspólnie , na zasadzie - co byś teraz zrobił ? - masz problem - patrz w algorytm i rób wg niego - na końcu akceptacja i robimy
4.potem dałem każdemu oprogramowanie wspomagające i każdy inwestował samodzielnie

oczywiście okazało się że wyniki się różnią - wtedy siadałem z nimi - do ręki algorytm , a na ekranie historia każdej transakcji - i już po kilku transakcjach słychać było - o k... tu zrobiłem błąd , bo miało być tak a nie tak - w końcu sygnały z systemu są jednoznaczne

efekt -
od miesiąca wyniki nie odbiegają od siebie nic poza błędem statystycznym , różnica realizacji zlecenia , poślizg itd - w sumie marginalnie
3 osoby , te same wyniki

więc raczej nie jest prawdą co napisałeś
to tak z własnego doświadczenia

pozdrw

ODPOWIEDZ