Dziennik Robola

Miejsce, gdzie każdy może prowadzić swój własny dziennik gry na FX.
mariusztrader
Gaduła
Gaduła

Re: Dziennik Robola

Nieprzeczytany post autor: mariusztrader »

Konkursami się nie przejmuj, to tylko zabawa, za którą można zdobyć niezłe fanty przy odpowiedniej wiedzy i szczęściu. Grunt, to żeby na realu dobrze szło :)

Praca, studia, fx... Chyba się nie nudzisz ;)

P.S. Ja też dzisiaj nie poszalałem...
"Nie ma rzeczy niemożliwych, istnieją jedynie trudne do zrealizowania"

Awatar użytkownika
Robol
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Robol »

Witam was po pracy. Mało zmęczony, więc gotowy do walki z rynkiem :) Jeżeli chodzi o konkursy to nie napalam się nigdy na żadne nagrody, dla mnie najważniejsze jest grać dobrze a nie z 100% ryzykiem :) Jeżeli chodzi o nudę to teraz napewno się nie nudzę bo musze pisać prace licencjacką co nie moge zabrać się za nią, a gdyby nie ona to naprawde bym się nudził. pracę mam niezbyt skomplikowaną narazie więc nuda :)
Rynki są o wiele ciekawsze, mimo że pracę mam powiązaną z FX to nie to samo co wykres i pieniądze temu towarzyszące.
Co do wykresów.
Rzeźnik. Strefa na H1. możliwy RGR. 0.03 lota bo pozycja niepewna. SL- 31 pipsów. TP:42 pipsy.
ROPA: Bardzo bardzo ciekawy poziom jak dla mnie. Odbicie od strefy. świeczki bardzo ciekawe. Wchodziłbym w longa ze STopem na 97:50.
Edek 0.03lota short SL 35 pipsów. Dokładki wyżej, w ciekawych miejscach.
Narazie tyle :)
Pozdrawiam
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
"Wystarczy że określisz dobrze kierunek ruchu ceny a możesz stać się bogaty, o ile wiesz kiedy zamknąć pozycje"
FF: http://www.forexfactory.com/gerwazy#28

Awatar użytkownika
Robol
Gaduła
Gaduła

Witam was po śnie :D Śniły mi sie jakieś pierdoły np. że wygrałem olimipiadę z wioślarstwa :D no mówię wam pierdoły. CO do tradingu: Obudziłem sie z dosyć dużym uśmiechem na twarzy. Rzeźnik TP, ale nie 0.03 bo przed pójściem spać odpaliłem jeszcze 0.05 na podstawie m30.
Wybiło mi SL na złocie 0.02 lota. Patrzcie jak mnie idealnie wybiło na złocie :D
Edek dalej w grze
USD.CAD tak samo wziety przed pojsciem spac long.
"Wystarczy że określisz dobrze kierunek ruchu ceny a możesz stać się bogaty, o ile wiesz kiedy zamknąć pozycje"

mariusztrader
Gaduła
Gaduła

I jak? Grałeś coś jeszcze dzisiaj?

Awatar użytkownika
Robol
Gaduła
Gaduła

Witam was po pracy. Niestety nie grałem nic :(. Praca od 14-22 nie daje mi takiej możliwości;/ Najgorsza zmiana jeżeli chodzi o trading. ;/ Wrzucam podsmuwanko dzisiejszego dnia. Dzisiaj dzień bardzo dobry dla mnie. Bardzo małe pozycje ale zysk z nich dla mnie bardzo przyzwoity. Dobrze ze wywaliłem usd.cad bo bym sie wkurzał niesamowicie ze wywalilo SL a pozniej ogien w gore do TP i to bez problemu :D Dzisiaj jestem okropnie styrany robotą :) Dali mnie na inną maszynę i już tak lekko nie jest :D To nie ważne jest :)
Pozycje nocne:
Tutaj troche grubiej jak narazie:
USD.JPY long. blisko do bardzo mocnego wsparcia wiec LONG stop 41 pipsów. TP 70
USD.CHF long. SL:24 pipsy, TP: 54
EUR.USD. powtorka z rzeznika? RGR na h1? SL-40 pipsów, TP-80 z dokładki wyżej i niżej. 0.08 lota
To tyle :)

mariusztrader
Gaduła
Gaduła

Jak Krzynówek, "cały czas do przodu, staramy się..." :wink:
Btw to nieźle Ci idzie. Nie myślałeś nad zwiększeniem lota?

Awatar użytkownika
Robol
Gaduła
Gaduła

po kazdym 1 euro mam zamiar zwiekszac :) narazie staram sie ustabilizować swój trading, bo daleka droga do doskonalosci. Dla mnie najwazniejsze ze do przodu. Narazie odkladanie przez wiele miechów z wypłaty i powolna i mozolna budowa kapitału. Pozycje nocne zawsze bd takie małe bo brak kontroli, pozycje dzienne gdy nie jestem w pracy 0.35 lota max :) a zaczynam od 0.1 :) pozdrawiam :)

EDYCJA!:
Wzięty short na AUD.USD-> SL=19 pipsów, TP= 46

Awatar użytkownika
Robol
Gaduła
Gaduła

Witam po nocy. Dzisiaj również pozycje nocne dały zarobić jakieś tam cenciaki :) Jeden błąd który popełniłem to obudzenie się o 4 w nocy i zamkniecie wszystkiego na łącznym zysku: 16 centów. Podsumowanie wieczorkiem :) Małe testy na demo z ropą i SP. Założe nowe konto i wrzuce podgląd jak gram na ropie i na SP ;) Dzisiaj do 14 jak niczego nie znajde to beda jedyne pozycje i od 14 do 22 nie ruszam platformy w zwiazku z Yellen :) W pracy postaram się przeczytać co ona wymyśliła ;)

Awatar użytkownika
Robol
Gaduła
Gaduła

SP-> DEMO Mforexa.
Short. Strefa na H1, możliwy podwójny szczyt. Chętnie na demie bym sprawdził swoją analize :)

Awatar użytkownika
Robol
Gaduła
Gaduła

Witam po pracy. Kurde ale soczysty dzień był dzisiaj :D najgorsze jest to że widziałem gdzie na edku bym wlazł, ale po złocie stwierdziłem że nie ruszam tradingu z fona. Dobra po kolei. Pozycje z nocy dały profit nie duży ale zawsze, miałobyć że jak do 14 nic nie będę widział to nie ruszam tradingu z telefonu. Coś DEBILNEGO I GŁUPIEGO powiedziało mi w mojej mózgownicy. ZOBACZ ZŁOTO. ODBIJE SIĘ. no to ja za telefon otwieram złoto. wywalilo SL. pozniej znowu otworzylem. zamknalem z reki i na koncu udało sie ugrac centa.............
Tragedia, a to wszystko przez pokuse i chęć zarobku w pracy....
SP na demie. tu jest powód do dumy, mimo zamknięcia z ręki o 19:18. 12 minut przed wielką jazdą to zarobione i jakbym zostawił TP wybite i to bez najmniejszych problemów :)
Podsumowanko standardowo XM MT4.
Ten tydzień słaby dla tradingu. W następnym pracuje 6-14 wiec o 14 bd mozna pograc coś na spokojnie;)
Pozdrawiam.
Pozycji nocnych narazie brak.
Stan konta: 103.23 Euro.
SP tak samo w załącznikach :)
Zły jestem na siebie przez to cholerne złoto, a po takim szale nie chce szukać czegoś na siłę, niech sie uspokoi.

ODPOWIEDZ