DayTrading: Wtorek 18.03.2014
Re: DayTrading: Wtorek 18.03.2014
1.387 przebiją, i wygladac bedzie na to że nie ustawnowią nowego haj ale ustanowią nowe loł, a to nie bedzie wróżyć wzrostom dobrze,
Przeczytanie powyższej wypowiedz może doprowadzić do błędnej oceny sytuacji, spowodować przecenienie własnych możliwości, czego konsekwencją mogą być błędnie podjęte decyzje. Ofiarami mogą paść początkujący jak i doświadczeni inwestorzy.
Tak myślę!
Tak myślę!
gra ktoś pod osłabienie CHF pod czwartkowe posiedzenie SNB?
A CZYNNIK POLITYCZNY JAK TO ROZPATRZEĆ W KATEGORIACH WZROSTÓW DALSZA ESKALACJA TO UMOCNIENIE EDKA BO NIEMCY BEDA ROZBIERAĆ EUROPE WRAZ Z ROSJANAMIlukpiasek pisze:a nie umiesz poprowadzić linii trendu spadkowego od 2008 roku przez szczyt z 2011 i zobaczyć że obecnie cena jest ponad LT co oznacza przynajmniej chwilowo wzrosty dopóki cena nie wróci pod LTatlanticos pisze:a pokażesz tą analizę? Dziękilukpiasek pisze:
będzie planowane cięcie qe a edek i tak do 1.42-43 bo to wynika z analizy technicznej
kurde chłopaki jak wy podstaw AT nie ogarniacie to jak wy chcecie zarabiać ?
belzebub ja nie mam swojej szkoły AT ja tylko kilka książek przeczytałem i też jeszcze się muszę sporo nauczyć![]()

chciwość jest dobra
miałem na myśli Analizę Techniczną autorstwa lukpiasek:) i się chyba nie myliłem, Ty po prostu jesteś w BUY i tworzysz analizę pod siebielukpiasek pisze:
a nie umiesz poprowadzić linii trendu spadkowego od 2008 roku przez szczyt z 2011 i zobaczyć że obecnie cena jest ponad LT co oznacza przynajmniej chwilowo wzrosty dopóki cena nie wróci pod LT
belzebub ja nie mam swojej szkoły AT ja tylko kilka książek przeczytałem i też jeszcze się muszę sporo nauczyć![]()

"Poddający się - nigdy nie wygrywa, a wygrywający - nigdy się nie poddaje"
lukas, ja tam nie wiem, ale jak grasz z tej perspektywy, to obawiam się ze dałeś za mały SL i za mały TP... poztym na W1 czt Mn może się jeszcze sporo wydarzyć, i bedzie to trwało i trwało, bo Twoją analaize zagrał bym tak.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Przeczytanie powyższej wypowiedz może doprowadzić do błędnej oceny sytuacji, spowodować przecenienie własnych możliwości, czego konsekwencją mogą być błędnie podjęte decyzje. Ofiarami mogą paść początkujący jak i doświadczeni inwestorzy.
Tak myślę!
Tak myślę!
a rozbierają ? a po referendum dzieje się coś strasznego? AF ma racje bytu w długim terminie więc np: gdyby faktycznie nadal była napięta sytuacja rosja-ue to edek za kilka miesiecy albo pod koniec roku 2014 może się chylić ku 1.2x tylko że może to być spadek od 1.45 ? czas pokaże
-- Dodano: wt 18-03-2014, 11:40 --

napisze to bardziej obrazowo:
opcja 1: to tak jak napisałś , jestem w buy i tworze analizę pod to
opcja 2: zrobiłem analizę wyszło mi że obecnie lepiej być po stronie buy patrz LT i otworzyłem sobie pozycje żeby zarobić kilka pipsów
zakładasz opcje nr:1 ale istnieje opcja numer dwa czyli możesz być w błędzie a prawdę znam tylko ja

a wziąłeś pod uwagę że może zrobiłem analizę taką jak wyszła i dlatego jestem w buy ?belzebub pisze:miałem na myśli Analizę Techniczną autorstwa lukpiasek:) i się chyba nie myliłem, Ty po prostu jesteś w BUY i tworzysz analizę pod siebielukpiasek pisze:
a nie umiesz poprowadzić linii trendu spadkowego od 2008 roku przez szczyt z 2011 i zobaczyć że obecnie cena jest ponad LT co oznacza przynajmniej chwilowo wzrosty dopóki cena nie wróci pod LT

opcja 2: zrobiłem analizę wyszło mi że obecnie lepiej być po stronie buy patrz LT i otworzyłem sobie pozycje żeby zarobić kilka pipsów
zakładasz opcje nr:1 ale istnieje opcja numer dwa czyli możesz być w błędzie a prawdę znam tylko ja

Nigdy nie kłóć się z idiotami bo najpierw spróbują cie sprowadzić do swojego poziomu a później spróbują pokonać doświadczeniem 

rzeźnik przetestował dwa razy 168.300 (okolice) i teraz UP. Jak zwykle drugi dołeczek nieco wyżej od pierwszego.
Jak dla mnie sygnał wyraźny BUY.
Dzisiejszy poranny spadek par jenowych (czyli wzrost wartości jenów) był dość przewidywalny (biorąc pod uwagę wcześniejsze zachowania tej pary).
Na dzisiaj: UP, giełda USA UP. Jutro FED więc może być zmiana, ale to się okaże.
Jeśli nie obetną QE, to giełda mega UP, edek mega UP - ale to wiecie.
Natomiast wszyscy się spodziewają obcięcia QE - więc może być surprise
.
oczywiście rynek zweryfikuje. Na godzinowym rzeźnika widać dzisiejsze dno, jakby było tym "drugim wyższym dołeczkiem" - patrząc na pierwszy (14 marzec 12.00 naszego czasu). Sorry, ale nie umiem tego lepiej określić.
Jak dla mnie sygnał wyraźny BUY.
Dzisiejszy poranny spadek par jenowych (czyli wzrost wartości jenów) był dość przewidywalny (biorąc pod uwagę wcześniejsze zachowania tej pary).
Na dzisiaj: UP, giełda USA UP. Jutro FED więc może być zmiana, ale to się okaże.
Jeśli nie obetną QE, to giełda mega UP, edek mega UP - ale to wiecie.
Natomiast wszyscy się spodziewają obcięcia QE - więc może być surprise

oczywiście rynek zweryfikuje. Na godzinowym rzeźnika widać dzisiejsze dno, jakby było tym "drugim wyższym dołeczkiem" - patrząc na pierwszy (14 marzec 12.00 naszego czasu). Sorry, ale nie umiem tego lepiej określić.
Ostatnio zmieniony 18 mar 2014, 10:49 przez highend, łącznie zmieniany 1 raz.
FB: highendforex - Tańczący z Wykresami
ładnie ale do takiej analizy to ja bym jeszcze dodał trochę fundamentów z których mi nie wynika żeby ojro aż tak było silne więc nie wyłożył bym pod to pieniedzyBOCZEK pisze:lukas, ja tam nie wiem, ale jak grasz z tej perspektywy, to obawiam się ze dałeś za mały SL i za mały TP... poztym na W1 czt Mn może się jeszcze sporo wydarzyć, i bedzie to trwało i trwało, bo Twoją analaize zagrał bym tak.

Nigdy nie kłóć się z idiotami bo najpierw spróbują cie sprowadzić do swojego poziomu a później spróbują pokonać doświadczeniem 

- atlanticos
- Maniak
na edku odbiliśmy idealnie od dolnej bandy flagi na m30 wiec lecimy zapewne po ostatnia falkę UP w moim odczuciu zgodnie z tym co pokazywałem wcześniej
"Audaces fortuna iuvat" - Wergiliusz
Poprowadzę Twój rachunek. Szczegóły na priv
Poprowadzę Twój rachunek. Szczegóły na priv
to co masz to jest twoja sprawa i co z tym zrobisz także, tylko nie wkręcaj innym że to co robisz to jest dobre i pewne, rynek zweryfikuje Twoją ATlukpiasek pisze:a rozbierają ? a po referendum dzieje się coś strasznego? AF ma racje bytu w długim terminie więc np: gdyby faktycznie nadal była napięta sytuacja rosja-ue to edek za kilka miesiecy albo pod koniec roku 2014 może się chylić ku 1.2x tylko że może to być spadek od 1.45 ? czas pokaże
a wziąłeś pod uwagę że może zrobiłem analizę taką jak wyszła i dlatego jestem w buy ?belzebub pisze:miałem na myśli Analizę Techniczną autorstwa lukpiasek:) i się chyba nie myliłem, Ty po prostu jesteś w BUY i tworzysz analizę pod siebielukpiasek pisze:
zakładasz opcje nr:1 ale istnieje opcja numer dwa czyli możesz być w błędzie a prawdę znam tylko ja![]()
"Poddający się - nigdy nie wygrywa, a wygrywający - nigdy się nie poddaje"