miejsce pracy + rozrywka, monitory

Wszystko co związane z zapleczem technicznym tradera, czyli m.in. komputery, smartfony, tablety, VPS'y itp.
Silezia

miejsce pracy + rozrywka, monitory

Nieprzeczytany post autor: Silezia »

Witam serdecznie. Przygotowałem sobie już miejsce na sprzęt jednak chciałbym podpytać innych o jak najlepsze rozwiązanie w tej kwestii. Posiadam kartę graficzną radeon HD 5800 oraz 2 ekrany. Jeden to Samsung T200 HD a drugi to telewizor Sony Bravia. Sony chcę zachować ale ten drugi wymienię bo za duża ramka. Moim zamysłem jest stworzenie sobie dobrego miejsca pracy + minimalny wkład w rozrywkę by osiągnąć takie efekt tylko możliwie lepszy ;)

Kod: Zaznacz cały

http://www.youtube.com/watch?v=tgqrpI7k26c&feature=player_detailpage 
dlatego szukam monitorów bez ramki najlepiej. Co byście mi doradzili by zestawić do tej karty graficznej 3 monitory ,,z jednym pulpitem,, + sony bravia tak jakby z osobnym (karta posiada 2 wejścia cyfrowe, 1 hdmi , 1 display port , wyjścia cyfrowe są zajęte przez sony bravie i T200 HD ale ten T200 będzie wymieniany) ? Jakie monitory do 21 cali spełniły by moje oczekiwania a zapomniałem wspomnieć budżet ograniczony z naciskiem na 1500 zł ;) Maksymalnie 2k ale bardzo nie chętnie.
Pozdrawiam i z góry dziękuje za pomoc :)

Awatar użytkownika
bbq
Pasjonat
Pasjonat

Re: miejsce pracy + rozrywka, monitory

Nieprzeczytany post autor: bbq »

Silezia pisze: budżet ograniczony z naciskiem na 1500 zł ;) Maksymalnie 2k ale bardzo nie chętnie.
Hej

Za około 1.8k kupiłem 2 x MX279H. To jest monitor 27", ramka w okolicy 1cm, czysto do pracy , mnie to nie przeszkadza.
Niestety po miesiącu jeden zaczął się dziwnie zachowywać. Po wysłaniu filmiku do serwisu Asusa, przeprosili i zaproponowali wymianę na nowy, także nie jest źle :wink: .
Podłączone do lapka przez mikro HDMI i mini VGA
Dzięki opcji duplikuj/rozszerz, dają jak dla mnie wystarczający komfort pracy.
Wygląda to mniej więcej tak .
W każdej chwili gdy potrzebuje, odpinam lapkaka i zabieram ze sobą.

Pzdr

ps. na pewno są lepsze rozwiązania, to powyżej jak dla mnie wystarcza w 100%
zdjęcia ze strony notebookcheck.pl
“Look deep into nature, and then you will understand everything better.” A. Einstein

Silezia

Nieprzeczytany post autor: Silezia »

udało się znaleźć rozwiązanie bez ramki (praktycznie nie widoczna ) , model monitora: Monitor LCD/LED 22" :: LG :: 22EA63V-P (IPS, HDMI, DVI) czarny
w wersji bez ramki 21,5 cala 560 zl zaś 23 cale 590 mi akurat pod cały zestaw biurkowy ten mniejszy wejdzie. Więc jeśli ktoś będzie szukać w takim przedziale cenowym sprzętu to ma gotowca ;) Do tego kabel hdmi + przejściówka display port na DVI + 2 razy dvi na hdmi Pozdrawiam

Awatar użytkownika
Jones
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: Jones »

Silezia pisze:udało się znaleźć rozwiązanie bez ramki (praktycznie nie widoczna ) , model monitora: Monitor LCD/LED 22" :: LG :: 22EA63V-P (IPS, HDMI, DVI) czarny
w wersji bez ramki 21,5 cala 560 zl zaś 23 cale 590 mi akurat pod cały zestaw biurkowy ten mniejszy wejdzie. Więc jeśli ktoś będzie szukać w takim przedziale cenowym sprzętu to ma gotowca ;) Do tego kabel hdmi + przejściówka display port na DVI + 2 razy dvi na hdmi Pozdrawiam
ten monitor ma ramke tylko jest przykryta szkłem
jak włączysz to zobaczysz oczywiście ramka jest mała
co do samego monitora to w tej cenie chyba najlepszy wybór
hej
Pamiętaj, że twoim celem jest grać dobrze, a nie grać często. Alexander Elder
http://www.forexfactory.com/jones_pl
https://www.myfxbook.com/members/Jones

Awatar użytkownika
lucek
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: lucek »

No pain, no gain

ttm
Uczestnik
Uczestnik

Nieprzeczytany post autor: ttm »

Witam,

post trochę w formie reklamy, ale też może być bardzo pomocny, jeśli ktoś się zastanawia nad sprzętem, monitorami. Ja działałem na 4 monitorach i wszystko funkcjonowało niesamowicie płynnie i szybko. W zasadzie w ogóle nie myśli się o jakichkolwiek trudnościach technicznych, a powierzchnia obszaru roboczego daje bardzo duży komfort pracy i jednocześnie pozwala równolegle obserwować i błyskawicznie zauważać zapowiedzi znaczących zmian (to w kontekście oczywiście bardziej daytradowania).

Obrazek
monitory-w.jpg
Także jeśli ktoś myśli o monitorach albo o komputerze, to z praktyki bardzo polecam te z linków poniżej. Spędziłem sporo czasu, żeby skonstruować odpowiedniego kompa oraz znaleźć monitory rozsądne cenowo, ale przede wszystkim zapewniające komfort pracy. Szczegóły w opisach aukcji.

http://allegro.pl/dell-u2412m-24-pivot- ... 79859.html

http://allegro.pl/super-mocny-komputer- ... 55774.html

P.s. przepraszam za taka formę reklamy (sprzedaje z racji diametralnej zmiany funkcjonowania), ale można oczywiście zobaczyć sobie te sprawdzone parametry i jeśli ktoś się zastanawia nad zakupem, to kupić albo ode mnie albo gdzieś indziej.
Pozdrawiam!
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

ODPOWIEDZ