DayTrading: Poniedziałek 17.03.2014

Dyskusje na temat aktualnej sesji: komentarze, analizy, opinie.

Prognoza EURUSD na dzisiaj

Czas głosowania minął 18 mar 2014, 00:00

Wzrost
13
37%
Bez zmian
5
14%
Spadek
17
49%

Liczba głosów: 35

Awatar użytkownika
Ciapul
Maniak
Maniak

Re: DayTrading: Poniedziałek 17.03.2014

Nieprzeczytany post autor: Ciapul »

harymilloki pisze:KABEL - (?)
no właśnie, tu wygląda ciekawie:
H1 - mamy LT która najpierw powstrzymywała wzrosty, potem ładnie zadziałała jako wsparcie, wyżej również mamy linie która poprowadzona po szczycie i piewszym lokalnym max powstrzymała ostatnie wybicie - spodziewam się w najbliższym czasie przetestowania tej linii.
https://www.tradingview.com/x/TqF30bc5/

D1 : widoczny prostokąt po ustanowieniu nowego szczytu, próby wyjścia z prostokątu dołem wybronione, bardzo istotny poziom to poprzedni szczyt (24.01) - spodziewam się testu górnego ograniczenia formacji mając na uwadze iż jest to formacja kontynuacji trendu a ten dla TF jest mimo wszystko wzrostowy
https://www.tradingview.com/x/bWWcL7iU/

dodatkowo patrząc na wykres e/g D1 widać że kurs ma problem z dalszym osłabieniem funta wobec euro i nie potrafi wykorzystać zaszłotygodniowego wybicia, chociaż trzeba zwrócić uwagę, że walka tutaj toczy się o potwierdzenie dużej formacji podwójnego dna, która mogłaby zaprowadzić kurs prawie dwie figury wyżej - rozstrzygnięcie na tej parze nie wątpliwie będzie miało wpływ na notowania funta do innych walut.
https://www.tradingview.com/x/jItQ1SdV/
Fakt, że meduza przeżyła 650 milionów lat bez mózgu daje nadzieję wielu ludziom...

Awatar użytkownika
pkubiu
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: pkubiu »

harymilloki pisze:Na złocie powinniśmy osiągnąć poziom 1331,00 ale to może trochę potrwać . Będzie to korekta czyli fala 4. Wczoraj zamieściłem wykres jak to widzę. Rynek zweryfikuje.
tygrysku rzuć nam swój boski wykresik :564:
chciwość jest dobra

Awatar użytkownika
rexex
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: rexex »

[quote="MowmiSasiad"]Co za brednie że nikt nie kupuje fizycznego złota? hahahah a skąd to niby możesz wiedzieć? Ostatnio padła informacja że Chiny po cichaczu podkupiły spore ilości (wiadomo nie chcą pompować ceny tylko kupować ile się da jak taka promocja). Jeśli chodzi o grubasy na wall street, city etc. to nikt na tym forum nie ma chyba takich inside'ów (a nawet jakby miał to kto mu uwierzy? :roll: ). Natomiast jeśli chodzi o inwestorów indywidualnych (wiem, wiem najmniej istotni) to takie firmy jak mennica wrocławska mają zwiększone dzienne obroty o kilkadziesiąt a czasem i powyżej 100% w porównaniu do roku ubiegłego. Więc proszę nie siać takich farmazonów, bo tylko się zbulwersowałem i mi ciśnienie skoczyło :D

Chiny owszem i skupują jednak wiele funduszy wywala spore ilosci fizycznego złota i można to znaleźć bez problemu ( na przykład tu http://xpuls.pl/raports/tygodniowy-rapo ... cow-zloto/ ) Mniej emocji to zawsze będzie z korzyścią dla wyników , pozdrawiam

Awatar użytkownika
dsokol
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: dsokol »

MowmiSasiad pisze:Co za brednie że nikt nie kupuje fizycznego złota? hahahah a skąd to niby możesz wiedzieć? Ostatnio padła informacja że Chiny po cichaczu podkupiły spore ilości (wiadomo nie chcą pompować ceny tylko kupować ile się da jak taka promocja). Jeśli chodzi o grubasy na wall street, city etc. to nikt na tym forum nie ma chyba takich inside'ów (a nawet jakby miał to kto mu uwierzy? :roll: ). Natomiast jeśli chodzi o inwestorów indywidualnych (wiem, wiem najmniej istotni) to takie firmy jak mennica wrocławska mają zwiększone dzienne obroty o kilkadziesiąt a czasem i powyżej 100% w porównaniu do roku ubiegłego. Więc proszę nie siać takich farmazonów, bo tylko się zbulwersowałem i mi ciśnienie skoczyło :D
Oprócz Chin dużym fizycznym odbiorcą są Indie - coś ok. 1,5 tony/m-c - i idzie to głównie jako złoto jubilerskie, wcześniej ktoś też pisał, że złoto nie ma znaczenia przemysłowego, że nic się z tego nie produkuje itp... bzdura, niektóre starsze procesory zawierały 1-2 gram zł/szt !!! Wiem bo zajmowałem się odzyskiem :D . Obecnie jest tego mniej - ale jest. Elektronika zawiera ok 0,1 % złota w swojej masie - to są tony zużywane rocznie !

Awatar użytkownika
harymilloki
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: harymilloki »

Teraz nie mam jak... A GEJEK (RZEŹNIK po mojemu ) Myślę że możemy liczyć teraz na poziom 175,00 , kolego co ostatnio nie wierzyłeś w moje 168,00 :)
"cierpliwość popłaca..."
"ZŁOTO i SREBRO to środek płatności który wymyślił Bóg"

Awatar użytkownika
LarryGoldberg
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: LarryGoldberg »

Tez licze na wzrosty na GJ, dobry setup był w nocy, odbicie od pivota, niestety nie wykorzystałem, teraz czekam na cofke moze bedzie dobry moment na wejscie w L

Awatar użytkownika
Nowy123
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: Nowy123 »

PUMP teraz czekamy na DUMP na USA
pewne dzis mielenie pod fed jutro lub juz w Srode nastepna falaw dol

Awatar użytkownika
cajto
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: cajto »

rafmax pisze:EUR/AUD
1,5314 LONG
SL h1 close ponizej 1,53
;)
Życzę powodzenia, bez pozycji poczekam na UP, później z uwagą będę wypatrywał znaku od Selersów, jeśli pójdzie, będzie ok 100P do zgarnięcia :wink:

Awatar użytkownika
lukpiasek
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: lukpiasek »

Nowy123 pisze:PUMP teraz czekamy na DUMP na USA
pewne dzis mielenie pod fed jutro lub juz w Srode nastepna falaw dol
Ameryka dziś wygląda tak silno że chyba popołudniu nowy rekord s&p zrobi ;) także tylko pump ale bez dump :mrgreen: tak to widzę
Nigdy nie kłóć się z idiotami bo najpierw spróbują cie sprowadzić do swojego poziomu a później spróbują pokonać doświadczeniem ;)

pr7emo
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: pr7emo »

w zeszłym tygodniu czekałem na taką falę na usdjpy na wykresie intraday

Zablokowany