robot oparty na RENKO+MA

O jezykach programowania w platformach i nie tylko.
Awatar użytkownika
oswarek
Gaduła
Gaduła

robot oparty na RENKO+MA

Nieprzeczytany post autor: oswarek »

witam czy ktoś zna jakiegoś darmowego robota który poradzilby sobie z moim systemem?
Robot musialby pracowac na wykresach renko w oparciu o wskaznik "2MA_ALERT"... robot wchodzilby na strzalakach widocznych na screenach i wychodzil na przeciwnych skladajac odrazu nowe zlecenie ale z mozliwoscia ustawiania dodatkowo SL... Dodatkowo gdyby byla mozliwosc ustawienia TP, BE i TS to mozna by wiecej pokombinowac... wielkosc pozycji stala lub w zaleznosci od MM... sygnaly (strzalki) tworza sie poprostu na przecieciu średnich (na obrazku 10 i 5).. mysle ze napisanie robota dla kogos kto sie na tym zna nie jest trudne ale wlasnie jak taki robot z przeciecia srednich zachowywalby sie na wykresie renko? znalazlem takiego robota o nazwie "PZ_MA Crossover" moze on spelnia wszystkie funkcje i wystarczy ze ktos mi pomoze przetlumaczyc wszystkie jego parametry... robot i wskaznik w zalaczniku... prosze o pomoc...
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

arnie600
Bywalec
Bywalec

Re: robot oparty na RENKO+MA

Nieprzeczytany post autor: arnie600 »

ten dziala na renko bezproblemowo
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Awatar użytkownika
oswarek
Gaduła
Gaduła

jeszcze mam takie pytania:
pyt. 1 czy parametr "MagicNumber" pyta o to do ilu miejsc kwotuje broker??
pyt. 2 chce zeby robot wychodzil ze zlecenia przy przeciwnym sygnale ustawiajac nowe przeciwstawne zlecenie... ale zeby stawial rowniez i respektowal SL=11pipsow. wiec jak mam ustawic te parametry i co one znacza??
"StopAndReverse
PureSAR
ExitOnCross"

pyt 3 co oznaczaja te parametry??
ReverseCondition
ConfirmedOnEntry
OneEntryPerBar
NumberOfTries
Slippage

pyt. 4 co oznaczaja te paerametry i czy ustawic 1 w ilosci otwartych pozycji jesli bede gral na kilku parach walutowych?? Bo na jednej to wiadomo ze przy otwieraniu nowego zamykane bedzie poprzednie....
MaxOpenTrade
MinPriceDistance

pyt. 5 w parametrze "AccountIsMicro" chodzi o to ze jesli dam true to przy ustawieniach pozycji wzgledem stanu konta bedzie dokladnijszy do 0,01 lota??
pyt. 6 co daje ten parametr "Risk"?? zamyka pozycje jesli spadnie ponizej zakladanego ryzyka??
anrie600 dzieki za pomoc:)

arnie600
Bywalec
Bywalec

magic number to to dodatkowe ustawienie jesli masz innego robota na tej samej parze zeby ea sie nie gryzly
pure sar to jesli chcesz aby przy wejsciach sprawdzal zgodnosc kierunku ze wskazaniami pureSAR ja tego nie uzywam
exit on cross wyjscie z pozycji po przecieciu srednich w druga strone, zamyka wszystkie pozycje otwarte przez robota na tej parze
reverse condition otwiera pozycje przeciwnie do sygnalu, czyli jest sygnal na longa otwiera shorta
confirmed on entry otwiera pozycje dopiero na nastepnej swiecy gdy swieca sygnalowa jest zamknieta (ja tak to rozumiem moze sie myle) ustaw na true
one entry per bar jedno wejscie na jedna swieczke
number of tries laczy sie ze slippage czyli ilosc prob robota na otwarcie zlecenia na jednej swiecy jesli zachodza warunki otwarcia pozycji
slippage max poslizg od wystapenia sygnalu do otwarcia pozycji do ktorej robot otworzy trejda np 5 oznacza 0.5 pipsa
max open trade max ilosc tradow jakie moze byc otwarte przez robota
min price distance cena w punktach o jaka musza sie przeciac srednie zeby otwarte zostalo zlecenie
account is micro ja uzywam broka gdzie sa mikroloty to mam true dokladniejsze wyliczanie pozycji zapewne

risk to jesli masz ustawione ustawione MM na true czyli wielkosc pozycji oblicza ea z zaleznosci od wielkosci rachunku i ustawionego sl

wpisz w google nazwe robota jest wszystko wytlumaczone na anglojezycznym forum przez samego autroa ea. pozdro

Awatar użytkownika
oswarek
Gaduła
Gaduła

czytam tlumacze i jeszcze mam jedno pytanko... moze ktos pomoze... "min price distance" nie oznacza o ile maja sie rozjechac srednie...
te ustawienia chyba sa od tego:
ver.2 MinCrossDistance (default 0)
Set the pip distance between FastMA and SlowMA to be consider as a valid cross. Use 0 (zero) to disable this filter.

ver.7 MaxLookUp (default 1)
Set number of bar after the cross to keep checking on the entry condition in regards with the minimum distance between FastMA and SlowMA. Need MinCrosDistance > 0 to enable this feature. Use 0 (zero) to disable this feature.

chce ustawic robota zeby wchodzil w rynek dopiero gdy sredbnie rozejda sie na 3 pipsy od siebie czy moje ustawienia sa porprawne... czy np blokuje go slippage bo przy tych ustawieniach jakie sa ponizej robot nie zawiera transakcji nawet po prawidlowym sygnale...

Expert_Name=---------- Universal MA Cross EA v8.1
MagicNumber=1234
StopLoss=0.00000000
TakeProfit=30.00000000
TrailingStop_Setting=---------- Trailing Stop Setting
TrailingStopType=0
TrailingStop=0
Indicator_Setting=---------- Indicator Setting
FastMAPeriod=5
FastMAType=1
FastMAPrice=0
FastMAshift=0
SlowMAPeriod=7
SlowMAType=1
SlowMAPrice=1
SlowMAshift=0
CossDistance_Setting=---------- Min Cross Distance Setting
MinCrossDistance=3
MaxLookUp=5
Exit_Setting=---------- Exit Setting
StopAndReverse=0
PureSAR=0
ExitOnCross=1
ThirdEMA_Setting=---------- Third MA Setting
UseThirdMA=0
UseCounterTrend=0
OnlyCounterTrend=0
ThirdMAPeriod=25
ThirdMAType=0
ThirdMAPrice=0
ThirdMAshift=0
CTStopLoss=0
CTTakeProfit=0
Pivot.Setting=---------- Pivot Filter Setting
Use.Pivot.Filter=0
Order_Setting=---------- Order Setting
ReverseCondition=0
ConfirmedOnEntry=1
OneEntryPerBar=1
NumberOfTries=10
Slippage=5
OpenOrder_Setting=---------- Multiple Open Trade Setting
MaxOpenTrade=4
MinPriceDistance=0
Time_Parameters=---------- EA Active Time
UseHourTrade=0
StartHour=10
EndHour=11
MM_Parameters=---------- Money Management
Lots=3.00000000
MM=0
AccountIsMicro=1
Risk=10
Alert_Setting=---------- Alert Setting
EnableAlert=1
SoundFilename=alert.wav
Testing_Parameters=---------- Back Test Parameter
PrintControl=1
Show_Settings=1

arnie600
Bywalec
Bywalec

musisz do kazdej wartosci dodawac 0 czyli jak chcesz na 3 pipsy to wpisujesz 30, ja mam min cross distance ustawione na 1 i max look up tez na jeden, ustawienia srednich typ sredniej 3-1i 3-7 smiga ladnie przy zmianie kieunku renko, polecam uzywac platnych swiec od az-investu bo na tych darmowych to drukowanie nie bylo tak dokladne jak na tych moze dlatego sa problemy

PP70
Uczestnik
Uczestnik

Nieprzeczytany post autor: PP70 »

arnie600 pisze:ten dziala na renko bezproblemowo
hejka... dlaczego nie mogę tego robota wrzucić na wykres...mam poustawiany autotrading itp...jak go uruchomić?

Help:)

ODPOWIEDZ