Fibo i Harmonia Rynku.
Re: Fibo i Harmonia Rynku.
Hej
Chce się trochę przyczepić do slajdu nr 2, Twojego postu z 21:36, bo ja to widziałem jako klasycznie wystepującą - oczywiście nie książkową - bull flage, zabrakło do tego czerwonego prostokąta - co by dało ostatni HH z 28 lutego gdzie opór byłby wsparciem - co mnie ździebko wymieszało, raczej bym nie użył fibo do mierzenia z takiej formacji i na tym TF bo to czasami gubi; większy TF pokazuje trochę więcej
Chce się trochę przyczepić do slajdu nr 2, Twojego postu z 21:36, bo ja to widziałem jako klasycznie wystepującą - oczywiście nie książkową - bull flage, zabrakło do tego czerwonego prostokąta - co by dało ostatni HH z 28 lutego gdzie opór byłby wsparciem - co mnie ździebko wymieszało, raczej bym nie użył fibo do mierzenia z takiej formacji i na tym TF bo to czasami gubi; większy TF pokazuje trochę więcej
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Ostatnio zmieniony 13 mar 2014, 00:26 przez SEROL666, łącznie zmieniany 1 raz.
"If music is dying musicians are killing it" - MP
ja bym nie jechał tylko Ci w głowie zamotająpiotr willer pisze: A co do wody ognistej tu może być okazja, jeszcze nie wiem czy będę mógł być ale jakby co pisać na priv.
http://www.fiboteamschool.pl/w-realu-z-fiboteam/
osobiście bardzo sceptycznie podchodze do wszelkich szkoleń
nie wiem czy mogę coś oceniać skoro na żadnym nie byłem

Pamiętaj, że twoim celem jest grać dobrze, a nie grać często. Alexander Elder
http://www.forexfactory.com/jones_pl
https://www.myfxbook.com/members/Jones
http://www.forexfactory.com/jones_pl
https://www.myfxbook.com/members/Jones
Ponoć najlepsze rzeczy w życiu są za darmo... nie wiem czy to też FX dotyczy... ;-)Jones pisze:ja bym nie jechał tylko Ci w głowie zamotająpiotr willer pisze: A co do wody ognistej tu może być okazja, jeszcze nie wiem czy będę mógł być ale jakby co pisać na priv.
http://www.fiboteamschool.pl/w-realu-z-fiboteam/
osobiście bardzo sceptycznie podchodze do wszelkich szkoleń
nie wiem czy mogę coś oceniać skoro na żadnym nie byłem
"If music is dying musicians are killing it" - MP
-
- Pasjonat
Do SEROL666
Strefę wyznaczyłeś według mnie bardzo dobrze, szczególnie ta zmiana biegunów występuje częściej niż można przypuszczać
i jak by cena wybiła kolejny dołek szukał bym tam jakiś potwierdzeń do zajęcia pozycji
Mierzenie, było z interwały H1\M30 wejście z M5\15
Co do tego że duży interwał w mierzeniach więcej daje to się zgodzę ale ja wykorzystuje to inaczej np.
Jak na wyższym TF H4\D1 widzę silną strefę 100 punktów wyżej i jestem przekonany że cena podąży do tej strefy to wtedy schodzę na niższy interwał i szukam wejścia na kupno z docelowym targetem w strefie wyznaczonej na wyższym TF.
Ale jeszcze co do mierzeń H1\M30, to wcale nie tak mały TF pięknie widać na nim reakcje ceny na różne poziomy, i można wypatrzyć ciekawe formacje ABCD.
Należy ale pamiętać o trendzie, i o tym że wyższy TF ustala kierunek, co widzieliśmy na EURUSD
Strefę wyznaczyłeś według mnie bardzo dobrze, szczególnie ta zmiana biegunów występuje częściej niż można przypuszczać

Mierzenie, było z interwały H1\M30 wejście z M5\15
Co do tego że duży interwał w mierzeniach więcej daje to się zgodzę ale ja wykorzystuje to inaczej np.
Jak na wyższym TF H4\D1 widzę silną strefę 100 punktów wyżej i jestem przekonany że cena podąży do tej strefy to wtedy schodzę na niższy interwał i szukam wejścia na kupno z docelowym targetem w strefie wyznaczonej na wyższym TF.
Ale jeszcze co do mierzeń H1\M30, to wcale nie tak mały TF pięknie widać na nim reakcje ceny na różne poziomy, i można wypatrzyć ciekawe formacje ABCD.
Należy ale pamiętać o trendzie, i o tym że wyższy TF ustala kierunek, co widzieliśmy na EURUSD
-
- Pasjonat
O szkoleniach, książkach, grupach dyskusyjnych i innych nagraniach na YouTube powiem tyle.
Puki nie wiesz jak chcesz grać to tak, faktycznie tak w głowie mieszają że nie wiadomo za co się złapać bo każdy ma inny pomysł i metodę.
A ty masz tornado pomysłów w głowie i co jeden to głupszy.
Ale jak już wiesz jak chcesz grać [ mniej więcej
] wiesz na jakim TF, to wtedy właśnie grupa osób które grają podobnie lub szkolenie które jest w tym temacie to super sprawa, bo nie uczysz się nowego czary mary, sim sala bim
Ale szlifujesz swoje metody z innymi i jak coś przegapisz to ci inni zwrócą uwagę [ tylko masz swój sposób i głowę to się jej trzymaj ]
Mi na przykład darmowe spotkania co wtorek od fiboteamschool sporo dają bo oni patrzą na rynek podobnie i już nie raz było że oni coś pokazują a ja łapie się za głowę i się zastanawiam jak mogłem to przeoczyć skoro na to patrzyłem.
Taka moja opinia, tylko jak pisałem każdy ma swoją głowę i upodobania, wszyscy analizujemy rynek poprzez fibo i harmonie rynku ale ja szukam impulsu i korekty ABCD a ktoś inny będzie szukał zmiany biegów i tylko na nią grał.
Uf ale się rozpisałem, ciekawe czy ktoś doczyta do końca powodzenia na rynku
Puki nie wiesz jak chcesz grać to tak, faktycznie tak w głowie mieszają że nie wiadomo za co się złapać bo każdy ma inny pomysł i metodę.
A ty masz tornado pomysłów w głowie i co jeden to głupszy.
Ale jak już wiesz jak chcesz grać [ mniej więcej

Ale szlifujesz swoje metody z innymi i jak coś przegapisz to ci inni zwrócą uwagę [ tylko masz swój sposób i głowę to się jej trzymaj ]
Mi na przykład darmowe spotkania co wtorek od fiboteamschool sporo dają bo oni patrzą na rynek podobnie i już nie raz było że oni coś pokazują a ja łapie się za głowę i się zastanawiam jak mogłem to przeoczyć skoro na to patrzyłem.
Taka moja opinia, tylko jak pisałem każdy ma swoją głowę i upodobania, wszyscy analizujemy rynek poprzez fibo i harmonie rynku ale ja szukam impulsu i korekty ABCD a ktoś inny będzie szukał zmiany biegów i tylko na nią grał.
Uf ale się rozpisałem, ciekawe czy ktoś doczyta do końca powodzenia na rynku

-
- Pasjonat
Czwartek
Jakoś dziś nie widzę nic co by mnie naprawdę zainteresowało
jak ktoś coś wypatrzył niech wrzuca
tu się ładnie rysuje ale cena na D1 robi trójkąt więc ostrożnie
USDCAD
1. korekta do 38,2
2. równość korekt
3. mierzenie zewnętrzne 127,2
Jakoś dziś nie widzę nic co by mnie naprawdę zainteresowało
jak ktoś coś wypatrzył niech wrzuca
tu się ładnie rysuje ale cena na D1 robi trójkąt więc ostrożnie
USDCAD
1. korekta do 38,2
2. równość korekt
3. mierzenie zewnętrzne 127,2
-
- Pasjonat
Czwartek GBPUSD
Pomimo że nie widzę tu jakiejś pięknej struktury a cena wykonał już cały swój ruch na dziś [ statystycznie] to myślę że warto obserwować, i czekać na potwierdzenie wejścia
1. korekta do 50
2. korekta do 61,8
3. okrągła liczba
4. ekspansja 161,8
5. mierzenie zewnętrzne 161,8
Pomimo że nie widzę tu jakiejś pięknej struktury a cena wykonał już cały swój ruch na dziś [ statystycznie] to myślę że warto obserwować, i czekać na potwierdzenie wejścia
1. korekta do 50
2. korekta do 61,8
3. okrągła liczba
4. ekspansja 161,8
-
- Pasjonat
GBPUSD poszło
-
- Pasjonat
piotr willer pisze:GBPUSD poszło
poszło na stopa, ale po tym pinie na M5 wszedłem jeszcze raz
-
- Pasjonat
piotr willer pisze:Czwartek GBPUSD
1. korekta do 50
2. korekta do 61,8
3. okrągła liczba
4. ekspansja 161,8
Jest to drugie wejście na sprzedasz, pierwsze zakończyło się stopem
Te właśnie zabezpieczyłem w plusie i czekamy