DayTrading: Środa 12.03.2014
Re: DayTrading: Środa 12.03.2014
Panowie ja się dopiero uczę już od roku, dlatego weźcie ktoś wytłumaczcie mi dlaczego ja na złocie nie widzę S ?
Mój tok rozumowania wygląda następująco
Trend d1 UP aż w oczy bije, trend na h1 up.
Na wykresie czerowna strefa wcześniej działała jako miejsce sprzedaży teraz może działać jako dobre miejsce do kupna szczególnie że opór powinien być na 1352 i 1347 zgodnie z założeniami długiej świecy jaką nam wyrysowali na h1.
Dlatego też w okolicach 1352 ja raczej szukałbym eLek niż eSek...
Jak zaczynałem to cały czas na siłe szukałem szczytów i dołków, sporo mnie to kosztowało i w końcu nauczyło że na Forex masz tylko jednego przyjaciela TREND...
Poważnie proszę o jakieś konkretne komentarze co źle robie...
Na wykresie czerowna strefa wcześniej działała jako miejsce sprzedaży teraz może działać jako dobre miejsce do kupna szczególnie że opór powinien być na 1352 i 1347 zgodnie z założeniami długiej świecy jaką nam wyrysowali na h1.
Jak zaczynałem to cały czas na siłe szukałem szczytów i dołków, sporo mnie to kosztowało i w końcu nauczyło że na Forex masz tylko jednego przyjaciela TREND...
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
a korekt na edku będę szukał we wskazanych miejscach
i edek wybił sie z chorągiewki 1,3875 ale nie poszybował do góry dlaczego 

chciwość jest dobra
Ale powoli można zacząć się rozglądać za S - zbliżamy sie do targetu wynikającego z rgr, tam także znajdują się kolejne oporyxPabloo pisze:Panowie ja się dopiero uczę już od roku, dlatego weźcie ktoś wytłumaczcie mi dlaczego ja na złocie nie widzę S ?
- atlanticos
- Maniak
analiza kabla d1 którą wrzucałem z 2 tygodnie temu... były strzałki - nie było świeczek... teraz jest jedno i drugie 
https://www.tradingview.com/x/T0JBgjkc/
a tu h4 dla zawracających trend
https://www.tradingview.com/x/KGHKUKKu/

https://www.tradingview.com/x/T0JBgjkc/
a tu h4 dla zawracających trend
https://www.tradingview.com/x/KGHKUKKu/
"Audaces fortuna iuvat" - Wergiliusz
Poprowadzę Twój rachunek. Szczegóły na priv
Poprowadzę Twój rachunek. Szczegóły na priv
bo Zeuss to sie zna na rzeczy, szkoda tylko że innych za idiotów uważa...psxor pisze:Zeuss, dzięki Tobie tylko trzymam eSki na kablu, bo korcilo mnie już przy 1.66 zamykać, teraz tam SL, także wiszę
Fakt, że meduza przeżyła 650 milionów lat bez mózgu daje nadzieję wielu ludziom...
Wszystko dobrze robisz i działasz ok . Są trzy aspekty , które nie są łatwe i oto one:xPabloo pisze:Panowie ja się dopiero uczę już od roku, dlatego weźcie ktoś wytłumaczcie mi dlaczego ja na złocie nie widzę S ?
1. Moment wejścia obliczony ryzykiem ( niby jest trend ale w chwili wejścia w aktualny trend może okazać się że to już koniec trendu , bądz właśnie występuje korekta = również tracisz w trendzie)
2. Jeśli moment wejścia był słuszny obarczony niskim ryzykiem należy dobrze poprowadzić trend co również nie jest łatwe w realnym rynku.
3. Jeśli dojdziesz do tego etapu wkońcu trzeba gdzieś zrealizować swoje zyski i wziąć wiecej niż się ryzykowało na wejściu.
Te trzy niby proste sprawy okazują się wielkim problemem w czasie realnego rynku.
Więc wszystko ok robisz a jeśli robisz te 3 rzeczy i masz skuteczność co najmniej 30% przy strategii 3:1 napewno będzie sukces .
If you do not have the patience and discipline to wait for conditions with a high probability outcome according to your trade plan, you are not a trader. You are a game player with no respect for rules.
Mi nie przeszkadza kto kogo za jakiego uważa, ważne żeby pisał mądrze i od rzeczyCiapul pisze:bo Zeuss to sie zna na rzeczy, szkoda tylko że innych za idiotów uważa...psxor pisze:Zeuss, dzięki Tobie tylko trzymam eSki na kablu, bo korcilo mnie już przy 1.66 zamykać, teraz tam SL, także wiszę

na EDKu wciaganie w Eleczk itrwa ale do nastepnej srody jeszcze czasu - FED
kabel
dla tego wariantu oznaczeń nie możemy trwale zejęć poniżej fali 1
dla tego wariantu oznaczeń nie możemy trwale zejęć poniżej fali 1