Dziennik Robola

Miejsce, gdzie każdy może prowadzić swój własny dziennik gry na FX.
Awatar użytkownika
Robol
Gaduła
Gaduła

Re: Odp: Dziennik Robola

Nieprzeczytany post autor: Robol »

patrzac na trade jakie bym gral to zapomnialem o jednej piekielnie waznej rzeczy, ktora zapisalem sobie i przykleilem nad komputerem. "gdy otwierasz pozycje zawsze sprawdzaj czy nie ma jakis danych". a jak zrobilem analize zapomnialem popatrzec na dane i bylo by slabo. tego bledu wiecej nie powtorze.

wyslane z samsunga
"Wystarczy że określisz dobrze kierunek ruchu ceny a możesz stać się bogaty, o ile wiesz kiedy zamknąć pozycje"
FF: http://www.forexfactory.com/gerwazy#28

Awatar użytkownika
A.S.A.T.
Gaduła
Gaduła

Re: Dziennik Robola

Nieprzeczytany post autor: A.S.A.T. »

Nikt nie pisze oprócz autora. Chyba za mało bajek piszek. Napisz ze za wczorajszy zarobek na fx kupujesz dzis jakies wozidło np rs8 albo co... ;)

a tak na powaznie bede zagladał, lubie taki styl gry ;)

Awatar użytkownika
lucek
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: lucek »

Ja również czytam ten dziennik na bieżąco. Jaki RR wchodzi u Ciebie?
No pain, no gain

Wuza
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Wuza »

Ja również chętnie przeglądam w miarę możliwości ;) Zawsze mi niesamowicie miło jeżeli ktoś próbuje podobnego spojrzenia na rynek także życzę Ci powodzenia i wiele cierpliwości bo to bardzo ważne.

Co do spreadu który poruszyłeś np. dla par z /PLN to raczej kwestia brokera. U wielu polskich albo działających w Polsce brokerów spokojnie znajdziesz oferty ze spreadem na przykładowo USD/PLN rzędu 8-15 pipsów co jest już jak najbardziej w porządku, szczególnie jeśli uwzględnisz inną zmienność na tych parach.

Awatar użytkownika
Robol
Gaduła
Gaduła

Witam po przespanym całym dniu po nocce. Niestety tak to wygląda jak pracuje się w zakładzie pracy ;/ No cóż trudno. Trzeba żyć narazie :)

A.S.A.T.
Po pierwsze dzięki za PW, po drugie dzięki za pierwszą odpowiedź w moim dzienniku. To motywujące jak ktoś się odzywa i nie pisze monologu, jakby tak dalej było to przerwałbym wrzucanie swoich śmiesznych wykresików :)
Przecież napisałem o Lambo Veneno przecież :P

lucek
R:R- nie istnieje. Zamykam wtedy gdy czuję się nie komfortowo, SL mam zawsze niżej niż jakiś ważny poziom (na wypadek fałszywego wybicia). Staram się czuć cenę. Dopóki na zielono to jest ok.

WUZA
Dzięki wielkie że chociaż przeglądasz moje wypociny. Jest mi niezmiernie miło. Tak naprawdę to dzięki tobie założyłem dziennik, bo twoj skill jest nieoceniony i SZCZERZE GRATULUJE WEJŚCIA DO ING. Co do spreadu: zgadzam się z tb w 100%, ale niestety to konto jest w XM i spread jest jaki jest ;) Dobrze że nie zaprzestałeś pisać z powodu Adriana i jego oszczerstw że dla broka pracujesz, za mimo które przeprosił.
Proszę o wszelką krytykę i podpowiedzi aby usprawnić mój trading.

Aby nie było całkowite off-top.

GBP.AUD
Słabsze dane z AUD w nocy nie dały osłabienia tej waluty. Dane z rana dla GBP lepsze. H4 zachęca do wejścia w długą pozycję. Jak uformuje się taka świeczka, będe szukał wejść na m15, H1.
Smacznego obiadku ;))))
Edycja: Wzięty long na gbp.aud. niedaleko do pivota S1.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
"Wystarczy że określisz dobrze kierunek ruchu ceny a możesz stać się bogaty, o ile wiesz kiedy zamknąć pozycje"

Awatar użytkownika
lucek
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: lucek »

Jeszcze trochę i będziesz mógł rzucić pracę :D Ja również pracuję ale od 8-16 i tak codziennie. Ale jako inf. to mam stały dostęp do komputera. Jest szansa abyś podłączył się pod ff lub myfxbook? Lepiej wtedy się widzi Twoje wejścia :)

Pozdrawiam
No pain, no gain

Awatar użytkownika
Robol
Gaduła
Gaduła

lucek pisze:Jeszcze trochę i będziesz mógł rzucić pracę :D Ja również pracuję ale od 8-16 i tak codziennie. Ale jako inf. to mam stały dostęp do komputera. Jest szansa abyś podłączył się pod ff lub myfxbook? Lepiej wtedy się widzi Twoje wejścia :)

Pozdrawiam
Było by to spełnieniem marzeń albo praca jaką ma wuza lub podobną. Robię coś w tym kierunku. Jestem studentem, przygotowuję się do egzaminu maklerskiego. Ja to tylko telefon w pracy niestety. Informatyk to ciężka fucha mimo wszystko, wiem bo kiedyś uczyłem sie programować jak wylądowałem na Politechnice.
Co do FF napisałem że bedzie podgląd gdy moja psychika mi pozwoli na to. Jak podłączam podgląd zaczynam się denerwować bo wynik zły.

Edycja: GBP.AUD zamknięty na +24 pipsach.
Czuję że podjadą jeszcze ale lepszy wróbel w garsci niz golab na dachu.

Awatar użytkownika
Robol
Gaduła
Gaduła

USD.CHF
Na h1 odbicie od strefy odbicie od PIVOTA. ciekawe świeczki. Wzięty long ze Stopem bardzo odległym bo 34 pipsy, ale gdy zacznie iść w nie moją stronę wywalam i nie płaczę.

Awatar użytkownika
Robol
Gaduła
Gaduła

EUR/CHF. Wzięty long pod konsole która moim zdaniem widnieje od wsparcie z czerwonej linii do mojego TP. Spread jest chory porównując do ECN, ale cóż trudno. wzięte na podstawie m15.
SL=14pipsów
Ten mój wróbel z GBP.AUD coś bardzo chudy :)

Awatar użytkownika
Robol
Gaduła
Gaduła

W między czasie wziąłem Gbp.JPY long niestety to była bardzo zła decyzja i zamknąłem ją ze stratą. NIe mam pojecią czemu mnie podkusiło. EUR.CHF long i USD.CHF long aktywne bez dokladek. NIedawno odpalilem eur.usd short. Po zamknieciu tych pozycji wrzuce wszystkie i podsumowanie dnia.

ODPOWIEDZ