UMIESZ LICZYC? LICZ NA SIEBIE!
Re: UMIESZ LICZYC? LICZ NA SIEBIE!
Wrociłem z pracy o 20 ale niestety euro/usd nie weszło, jestem juz po dwóch piwach i na siłe nie bede szukał wejsc. Rano zobacze, nigdy nie gram po alkoholu:D
UMIESZ LICZYC? LICZ NA SIEBIE!! BO PANSTWO MA CIE GDZIES!
Jutro będzie na +arciak pisze:Wrociłem z pracy o 20 ale niestety euro/usd nie weszło, jestem juz po dwóch piwach i na siłe nie bede szukał wejsc. Rano zobacze, nigdy nie gram po alkoholu:D

No pain, no gain
W tym tygodniu nie było wiele czasu na zagrania, pracuje co drugi dzien i nie zawsze jest okazja cos upolowac.
aktualny stan konta to 192,37 PLN
Tydzien był wyjatkowo do dupy, nic sensownego nie mozna bylo ugrac,
ale wczoraj przypilnowalem USD/JPY i dzis po powrocie z pracy wszystkie zlecenia zamknniete TP, jestem podekscytowany na szczescie jutro rynek jest zamkniety i do poniedzialku sie uspokoje, po przekroczeniu 200zł dopłacam 100zł i tak bede doplacal zeby zwiekszyc depo.
W tym momencie musze zadbac o ochrone kapitału, musze nauczyc sie stopniowo oswajac z wiekszymi sumami na koncie.
Wczoraj na USD/CHF mnie wycieło na SL po czym cena wrociła i poleciała w doł, tak to jest jak sie gra w czasie danych...
Na USD/JPY w miare jak pozycja była na plusie dodawałem nastepne i w taki oto sposob jest dzisiejszy zysk.
Z tym dodawaniem pozycji podpatrzyłem u SZWAJCARA starego specjalisy.
Dzisiaj tylko tyle a jutro wrzuce reszte screnow z całego tygodnia mojej walki.
Pozdrawiam
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
We wtorek mialem 2 zlecenia oczekujace na eurusd saldo 105,72,
postanowiłem przejsc na m5 bo była potrzeba odegrac sie za tamte straty.
Po kilku stratach i zyskach na przemian saldo był 83,51 zł.
W czwartek upatrzyłem usdjpy no i zaczalem trzymac i dokładac zlecen, w piatek przebudzilem sie po 4 i duzo nie brakowalo a zamknalbym pozycje z poprzedniego dnia bo zysk oscylowal ok. 4zł, po 6:30 musialem jechac do pracy i przestawilem sl i utawilem TP cena zaczela powoli wracac do stanu z wieczora.
Po przyjezdzie do pracy mila niespodzianka.
Z 83,51 stan zwiekszyl sie do 192,37 PLN
Tydzien byl bardzo trudny i widze ze bardzo duzo osob poleglo, sam w piatek mialem zamknac pozycje i pochwalic sie na forum stratami ale zaryzykowalem bo mialem przeczucie ze rynek poszybuje, wiem ze podjalem bardzo duze ryzyko i moglo sie to skonczyc strata takich malutkich pieniedzy jakie mam wplacone
Mysle o podpieciu konta pod ff bedzie to bardziej przejrzyste.
Wrzuciłbym jeszcze 2 screny ale max moge dodac tylko 3szt
postanowiłem przejsc na m5 bo była potrzeba odegrac sie za tamte straty.
Po kilku stratach i zyskach na przemian saldo był 83,51 zł.
W czwartek upatrzyłem usdjpy no i zaczalem trzymac i dokładac zlecen, w piatek przebudzilem sie po 4 i duzo nie brakowalo a zamknalbym pozycje z poprzedniego dnia bo zysk oscylowal ok. 4zł, po 6:30 musialem jechac do pracy i przestawilem sl i utawilem TP cena zaczela powoli wracac do stanu z wieczora.
Po przyjezdzie do pracy mila niespodzianka.
Z 83,51 stan zwiekszyl sie do 192,37 PLN
Tydzien byl bardzo trudny i widze ze bardzo duzo osob poleglo, sam w piatek mialem zamknac pozycje i pochwalic sie na forum stratami ale zaryzykowalem bo mialem przeczucie ze rynek poszybuje, wiem ze podjalem bardzo duze ryzyko i moglo sie to skonczyc strata takich malutkich pieniedzy jakie mam wplacone
Mysle o podpieciu konta pod ff bedzie to bardziej przejrzyste.
Wrzuciłbym jeszcze 2 screny ale max moge dodac tylko 3szt

narazie usdypy oczekujace sell stop 102,668 i 102,566 czekam czy wejdzie
dzisiaj szczesliwy 13.
wrzucam screena bo jestem zmeczony, jutro tez do pracy.
pozdro
wrzucam screena bo jestem zmeczony, jutro tez do pracy.
pozdro
Jestem dalej w grze.
Mam malo czasu na rozmyslanie wiec przerzucilem sie chwilowo na M5, m15.
Dzisiajesze 2 zagrania ustawione na szybko zaraz po przebudzeniu i akurat jedno weszlo, niestety nie mam w jaki sposob kontrolowac zlecen i wynik widze dopiero po przyjciu z pracy, mniej emocji.
Narazie nic nie doplacalem, ale powoli sie oswajam z mysla ze trzeba angazowac wiekszy kapital.
Jedna pozycja jeszcze w grze, zobacze czy da jeszcze zarobic czy nie
Mam malo czasu na rozmyslanie wiec przerzucilem sie chwilowo na M5, m15.
Dzisiajesze 2 zagrania ustawione na szybko zaraz po przebudzeniu i akurat jedno weszlo, niestety nie mam w jaki sposob kontrolowac zlecen i wynik widze dopiero po przyjciu z pracy, mniej emocji.
Narazie nic nie doplacalem, ale powoli sie oswajam z mysla ze trzeba angazowac wiekszy kapital.
Jedna pozycja jeszcze w grze, zobacze czy da jeszcze zarobic czy nie

Witam po dluzszej przerwie.
U mnie ok.
Tamten tydzien dopadla mnie czarna seria, nie moglem zrozumiec zamiarow rynku, bylo nerwowo, dzisiaj saldo bylo 420zł i czasami wiecej, zamiast ciac czekalem na cud, nie mialem za bardzo czasu ani podejscia do rynku.
Pousuwalem SL i TP bo zaczalem piramidowac, trzeba bylo zostawic SL
Poleci mi ktos jakas tronke z dobym kalendarzem makroekonomicznym? nie bardzo wiedzialem ze sa jakies wazne dane po poludniu.
Aktualny stan to 368,23zł, nic nie doplacalem, bo w tamtym tygodniu mialem zwatpienie w siebie.
Zakladalem dziennik jak zostalo mi na rachunku 105zł, jest 368zł czyli 250% na PLUS, cieszy mnie to a zarazem troche przeraza ale wole miec plus niz MC.
Czytalem moj monolog od poczatku i stwierdzilem ze bede mial tylko jedna walute, narazie usdypy w miare ja widze.
Zapraszam do dyskusji, jezeli nie bedzie tutaj zadnej aktywnosci to bede pisal coraz rzadziej bo nie bedzie mi zalezec, a na FX i tak bede inwestowal.
Jestem otwarty na wiedze i lubie sie uczyc czegos wartosciowego.
wrzucam 3 screeny
Jeden to tabelka w excelu jaka kiedys sobie skrobnalem cel to bylo 15% miesiecznie, zaznaczylem ile pipsow musze miec na plus zeby miec te 15% dodatkowo po kazdej transakcji doplacam 100zł tak po kazdym roku odliczam podatek 19%, oczywiscie jest jeszcze max lot jakim gram i wartosc tego lota za jeden pips.
W 5 roku po odprowadzeniu podatku jest 1.228743zł (jeden milion dwiescie dwadziescia osiem tysiecy).
oczywiscie to jest tylko teoria a jak wiadomo w zyciu bywa roznie.
Jutro ide do pracy, wiec na ten tydzien koniec gry, w poniedzialek bede polowal znow
Pozdrawiam
U mnie ok.
Tamten tydzien dopadla mnie czarna seria, nie moglem zrozumiec zamiarow rynku, bylo nerwowo, dzisiaj saldo bylo 420zł i czasami wiecej, zamiast ciac czekalem na cud, nie mialem za bardzo czasu ani podejscia do rynku.
Pousuwalem SL i TP bo zaczalem piramidowac, trzeba bylo zostawic SL

Poleci mi ktos jakas tronke z dobym kalendarzem makroekonomicznym? nie bardzo wiedzialem ze sa jakies wazne dane po poludniu.
Aktualny stan to 368,23zł, nic nie doplacalem, bo w tamtym tygodniu mialem zwatpienie w siebie.
Zakladalem dziennik jak zostalo mi na rachunku 105zł, jest 368zł czyli 250% na PLUS, cieszy mnie to a zarazem troche przeraza ale wole miec plus niz MC.
Czytalem moj monolog od poczatku i stwierdzilem ze bede mial tylko jedna walute, narazie usdypy w miare ja widze.
Zapraszam do dyskusji, jezeli nie bedzie tutaj zadnej aktywnosci to bede pisal coraz rzadziej bo nie bedzie mi zalezec, a na FX i tak bede inwestowal.
Jestem otwarty na wiedze i lubie sie uczyc czegos wartosciowego.
wrzucam 3 screeny
Jeden to tabelka w excelu jaka kiedys sobie skrobnalem cel to bylo 15% miesiecznie, zaznaczylem ile pipsow musze miec na plus zeby miec te 15% dodatkowo po kazdej transakcji doplacam 100zł tak po kazdym roku odliczam podatek 19%, oczywiscie jest jeszcze max lot jakim gram i wartosc tego lota za jeden pips.
W 5 roku po odprowadzeniu podatku jest 1.228743zł (jeden milion dwiescie dwadziescia osiem tysiecy).
oczywiscie to jest tylko teoria a jak wiadomo w zyciu bywa roznie.
Jutro ide do pracy, wiec na ten tydzien koniec gry, w poniedzialek bede polowal znow

Pozdrawiam
pl.investing.com/economic-calendar/ ten jest po bykuarciak pisze:Poleci mi ktos jakas tronke z dobym kalendarzem makroekonomicznym?

"Najważniejsze nie jest to, co robisz, ale to, jak to robisz."
"Dokładnie wiedz czego szukasz, łatwiej będzie znaleźć."
"Pomyśl, zanim pomyślisz."
"Dokładnie wiedz czego szukasz, łatwiej będzie znaleźć."
"Pomyśl, zanim pomyślisz."
forexfactory też jest po byku 

"ponosiłem porażkę za porażką-to dlatego odniosłem sukces" Michael Jordan