Z historii rachunku
4. luty USD/JPY zamknięte z "palca" niepotrzebnie po 102.037
5.luty NZD/USD wypadło na sl+15pkt
USD/CHF zamkniete ze względu na TF "H4" po 88.680 drugie zlecenie "oanda" aktywne.
Aktywne:
EUR/CHF L
EUR/USD S
SILVER S
USD/CHF L
wszystko zabezpieczone SL ami na minimalny plus.
Oanda clouds - testy
Re: Oanda clouds - testy
--
Glück und Glas, wie leicht bricht das.
JANEK_W :
Dlaczego nazywasz się raz Janek80 , raz Janek_W, a raz JANEK_W ?
I dlaczego nie opisałeś na czym polega strategia ?
Bez opisu to nie jest żadna strategia tylko dziennik, bo nie wiemy na jakiej zasadzie otwierasz transakcje.
Dlaczego nie ma wykresu z naniesionymi trejdami ?
Z resztą widzę, że tylko piszesz, a nic nie czytasz, bo poprzedzający mnie użytkownicy pytali o to samo.
Temat jest bez sensu.
Dałeś jeden wykres , ale to jakieś bazgroły....czy Ty nie używasz żadnej platformy do otwierania transakcji, żeby zrobić screena ?
W załączniku daję Twój screen.
Pytam się : what the f..k ?
I dziwię się, że nikt do tej pory o to nie zapytał.
Dlaczego nazywasz się raz Janek80 , raz Janek_W, a raz JANEK_W ?
I dlaczego nie opisałeś na czym polega strategia ?
Bez opisu to nie jest żadna strategia tylko dziennik, bo nie wiemy na jakiej zasadzie otwierasz transakcje.
Dlaczego nie ma wykresu z naniesionymi trejdami ?
Z resztą widzę, że tylko piszesz, a nic nie czytasz, bo poprzedzający mnie użytkownicy pytali o to samo.
Temat jest bez sensu.
Dałeś jeden wykres , ale to jakieś bazgroły....czy Ty nie używasz żadnej platformy do otwierania transakcji, żeby zrobić screena ?
W załączniku daję Twój screen.
Pytam się : what the f..k ?
I dziwię się, że nikt do tej pory o to nie zapytał.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Solą życia jest kasa.
Odpowiadam personov:
używam kolejnych nicków na forum ponieważ mam niewyparzony jęzor i jestem banowany.
W pierwszym poście jest link do strony oandy http://fxtrade.oanda.com/analysis/histo ... pen-orders
Opieram się głownie na wykresie Net (Buy - Sell) Orders Cumulative w układzie miesięcznym.
W załączniku znajduje się typowe zagranie USD/CHF na L. Obszar zajęty przez "czerwone chmury" obejmuje ponad 50-55% okna, brak "chmur zielonych".
W celu ustalenia obszaru do ustawienia drabinki warto popatrzeć również na wykres Net (Buy - Sell) Orders.
Na wykresie USD/CHF łatwo zauważyć brak kupujących poniżej 0.88 w okolicy 1 marca.
Proszę zwrócić uwagę że wykresy miesięczne są aktualizowane po kilkunastu godzinach co stanowi pewną niedogodność więc najlepszym dniem do analiz jest niedziela.
W sytuacji gdy pojawia się sygnał z oandy posiłkuję się wskaźnikiem CCi(14) dla TF H1 i H4
Nie widzę żadnej potrzeby wklejania wykresów z MT4.
Pozdrawiam.
-- Dodano: 06 mar 2014, 15:05 --
GBP/JPY zajałem pierwsze S po 172,2 ale to walor dla wariatów więc bardzo małe wejście (u mnie 0.25 mikrolota)
EUR/USD S padło na SL w okolicy 1.3753 czekam na 1.3850 na pierwsze S też niewielkie (j.w.)
USD/JPY mogę napluć sobie w brodę że czytałem grupę daytading i zamknąłem L.
Cierpliwość to cnota.
Nadal w portfelu pozycje zabezpieczone SL na plusie:
Silver S
USD/CHF L
EUR/CHF L
świeżo GBP/JPY S
używam kolejnych nicków na forum ponieważ mam niewyparzony jęzor i jestem banowany.
W pierwszym poście jest link do strony oandy http://fxtrade.oanda.com/analysis/histo ... pen-orders
Opieram się głownie na wykresie Net (Buy - Sell) Orders Cumulative w układzie miesięcznym.
W załączniku znajduje się typowe zagranie USD/CHF na L. Obszar zajęty przez "czerwone chmury" obejmuje ponad 50-55% okna, brak "chmur zielonych".
W celu ustalenia obszaru do ustawienia drabinki warto popatrzeć również na wykres Net (Buy - Sell) Orders.
Na wykresie USD/CHF łatwo zauważyć brak kupujących poniżej 0.88 w okolicy 1 marca.
Proszę zwrócić uwagę że wykresy miesięczne są aktualizowane po kilkunastu godzinach co stanowi pewną niedogodność więc najlepszym dniem do analiz jest niedziela.
W sytuacji gdy pojawia się sygnał z oandy posiłkuję się wskaźnikiem CCi(14) dla TF H1 i H4
Nie widzę żadnej potrzeby wklejania wykresów z MT4.
Pozdrawiam.
-- Dodano: 06 mar 2014, 15:05 --
GBP/JPY zajałem pierwsze S po 172,2 ale to walor dla wariatów więc bardzo małe wejście (u mnie 0.25 mikrolota)
EUR/USD S padło na SL w okolicy 1.3753 czekam na 1.3850 na pierwsze S też niewielkie (j.w.)
USD/JPY mogę napluć sobie w brodę że czytałem grupę daytading i zamknąłem L.
Cierpliwość to cnota.
Nadal w portfelu pozycje zabezpieczone SL na plusie:
Silver S
USD/CHF L
EUR/CHF L
świeżo GBP/JPY S
--
Obserwacja wykresów oandy niesie za sobą ciekawe rzeczy...
W załaczniku wykres EUR/USD miesięczny.
Linia pionowa pokazuje zmianę nastawienia.
Proszę spojrzeć na wykres USD/CHF który jest w ujemnej korelacji, tam też można dostrzec podobną zmianę 13 marca.
Zachęcam do obserwacji i podzielenia się tutaj wynikami.
W załaczniku wykres EUR/USD miesięczny.
Linia pionowa pokazuje zmianę nastawienia.
Proszę spojrzeć na wykres USD/CHF który jest w ujemnej korelacji, tam też można dostrzec podobną zmianę 13 marca.
Zachęcam do obserwacji i podzielenia się tutaj wynikami.
--