DayTrading: Czwartek 06.03.2014
- harymilloki
- Maniak
Re: DayTrading: Czwartek 06.03.2014
edek z krainy kredek 

Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
"cierpliwość popłaca..."
"ZŁOTO i SREBRO to środek płatności który wymyślił Bóg"
Aktualnie bez pozycji na walutach, ale z pewnym planem ski na edku w okolicach 1.38 (gdyby tam doszło).
The only way is up
oświeć mnie, bo nie wiem!Ciapul pisze:a o czym mówi RGR w konsolidacji ??BOCZEK pisze:RGRy....
Oczekujemy, że bank centralny na obecnym lub kwietniowym posiedzeniu może zdecydować się na obniżkę głównej stopy o około 10 punktów bazowych do 0,15%, pozostawiając jednocześnie stopę depozytową na dotychczasowym poziomie 0%. Taki ruch już dziś wywołałby spadek kursu euro w relacji do głównych walut.
Drugim czynnikiem dla którego istotne jest dzisiejsze posiedzenie ECB jest publikacja najnowszych prognoz makroekonomicznych (PKB i inflacji) na lata 2014-2016. Zakładamy, że potwierdzą one istnienie ograniczonej presji inflacyjnej, co będzie uzasadnieniem dla obniżki stóp procentowych (dziś lub na kolejnym posiedzeniu) lub innej formy łagodzenia polityki monetarnej.
Trzecim powodem jest to, że ECB być może zdecyduje się na zaprzestanie procesu sterylizacji kupowanych wcześniej obligacji, co byłoby substytutem potencjalnej obniżki stóp procentowych i miało na celu walkę z deflacją i dalsze pobudzenie wzrostu gospodarczego. Taki krok również wywołałby zauważalne osłabienie wspólnej waluty. W tym zwłaszcza wobec dolara.
http://www.macronext.pl/pl/komentarze/c ... wie-draghi
-- Dodano: czw 06-03-2014, 12:20 --
No jak by nie czytać, większość sie nastaraja na obciecie stóp...
Przeczytanie powyższej wypowiedz może doprowadzić do błędnej oceny sytuacji, spowodować przecenienie własnych możliwości, czego konsekwencją mogą być błędnie podjęte decyzje. Ofiarami mogą paść początkujący jak i doświadczeni inwestorzy.
Tak myślę!
Tak myślę!
aktualnie czy w ogóle?davor5 pisze:Highend na jakich walutach/indeksach/surowcach grasz?
aktualnie eSka eur/aud
eLka kabel - choć ze strachem

grałem ostro na parach jenowych ostatni tydzień. Teraz obserwuję.
czasem Edek, ale edek jest oklepany za bardzo

Złoto, srebro raczej omijam bo czasami ktoś walnie spike'a jak 31 grudnia i w styczniu i można depo wyzionąć jak nie ma SL.
kangur i kiwi czasami
surowce żadne.
cfd na akcje: tesla, apple, google, amazon, twitter - oklepane z wyjątkiem tesli, która zaskoczyła analityków, a mnie nie bo siedzę w temacie aut na prąd od kilku lat.
normalne akcje na GPW też
Tyle chyba.
FB: highendforex - Tańczący z Wykresami
Putin nominowany do Pokojowej Nagrody Nobla Putin to jednak gość!
Przeczytanie powyższej wypowiedz może doprowadzić do błędnej oceny sytuacji, spowodować przecenienie własnych możliwości, czego konsekwencją mogą być błędnie podjęte decyzje. Ofiarami mogą paść początkujący jak i doświadczeni inwestorzy.
Tak myślę!
Tak myślę!
no właśnie też nie wiem, dlatego pytam co ten pokazywany przez Ciebie RGR miałby oznaczać, wiem czym się je RGR mając do czynienia z trendem ale jak go ktoś pokazuje w konsoli to muszę się zapytać autora o co biegaBOCZEK pisze:oświeć mnie, bo nie wiem!
Fakt, że meduza przeżyła 650 milionów lat bez mózgu daje nadzieję wielu ludziom...
Ja sie tylko zastanawiam co daje podstawy do kreslenia wykresow na ktorych edek idzie powyzej 1.39. To tylko maci ludziom ktorzy zaczynaja czytac to forum w glowach. Proponowalbym zebys od razu dopisal w jakim okrasie tego oczekujesz (z wykresu wychodzi ze w przeciagu tygodnia) i najlepiej wrzucil screen z otwarta pozycja.harymilloki pisze:edek z krainy kredek
No offence , ale zaczalem zerkac co piszesz od czasu wieszczenia przez Ciebie ze GOLD idzie w dol - ponizej 1300 - jakis czas temu i uwazam ze piszesz bzdury.
TU masz link do autora http://www.macronext.pl/pl/aktualnosci
-- Dodano: czw 06-03-2014, 12:32 --
http://forex.pb.pl/3557126,55961,wojna-walutowa-w-wnp
-- Dodano: czw 06-03-2014, 12:32 --
http://forex.pb.pl/3557126,55961,wojna-walutowa-w-wnp
Tak myślę!
Tak myślę!
szacun dla ING za takich analityków... RGR który od razu przechodzi w oRGRBOCZEK pisze:TU masz link do autora
pomijam już że w pierwszym brak lewego ramienia...
ciekawe ile kasuje za publikowanie takich bzdur ??
Fakt, że meduza przeżyła 650 milionów lat bez mózgu daje nadzieję wielu ludziom...
- harymilloki
- Maniak
*Po pierwsze. Dobry trader potrafi zmieniać zdanie.dasiekk80 pisze:Ja sie tylko zastanawiam co daje podstawy do kreslenia wykresow na ktorych edek idzie powyzej 1.39. To tylko maci ludziom ktorzy zaczynaja czytac to forum w glowach. Proponowalbym zebys od razu dopisal w jakim okrasie tego oczekujesz (z wykresu wychodzi ze w przeciagu tygodnia) i najlepiej wrzucil screen z otwarta pozycja.harymilloki pisze:edek z krainy kredek
No offence , ale zaczalem zerkac co piszesz od czasu wieszczenia przez Ciebie ze GOLD idzie w dol - ponizej 1300 - jakis czas temu i uwazam ze piszesz bzdury.
*Po drugie na GOLDZIE w dłuższym terminie zakładam spadki. A w krótkim poprostu brakuje mi jeszcze jednej fali aby zamknąć L i wejść w S. Zresztą niektórzy mogą pewnie potwierdzić że raczej BZDUR nie pisze.

* Po trzecie. Odnośnie ludzi czytających to forum. To forum nie jest dobre dla kogoś kto się uczy! Oczywiście moim zdaniem. Niech lepiej weźmie taki ktoś jakąś dobrą książkę o AT, a wtedy będzie wiedział jak rozłożone w czasie są moje wykresy.
Dziękuję.

"cierpliwość popłaca..."