Uwaga na HotForex

Oferta brokererów rynku walutowego Forex oraz opinie użytkowników na ich temat.
Awatar użytkownika
Wojta$
Stały bywalec
Stały bywalec

Re: Uwaga na HotForex

Nieprzeczytany post autor: Wojta$ »

W Hotforex są dwa rodzaje bonusów :
1. 100% "wypłacalny" , który faktycznie wyrobić jest mega ciężko , a stracić go w transakcjach nie można , gdyz jest automatycznie anulowany kiedy stracimy swój kapitał
2. 30% bonus tzw. ratunkowy , nie można go wypłacić , można natomiast stracić w transakcjach , ale gdy jesteśmy dziwnym trafem do przodu i chcemy zlecić wypłatę NASZYCH pieniędzy i NASZEGO zysku czeka nas niemiła niespodzianka - W REGULAMINIE JEST NASTĘPUJĄCY ZAPIS :
"12. The formula used by the system regarding Bonus Removals upon a withdrawal
request, is the following: WITHDRAWAL AMOUNT X 30%. " :shock:

Czyli jak wpłacimy 1.000 USD broker doda nam 300 USD , idzie nam super i powiedzmy ze mamy po pewnym czasie nasze equity jest na poziomie 10.000USD , to wypłacą tylko 7.000 USD ? Ja tak to rozumiem :evil:
Jeśli tak jest faktycznie , a tak wynika z regulaminu to proponuję nową nazwę dla obu tych tzw. promocji :
GŁUPI I GŁUPSZY :d :d :d

Koszmarek
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: Koszmarek »

Posty sa atakiem na Comparic.pl. Widac to golym okiem. Prosze nie wierzyc w to.

Awatar użytkownika
Wojta$
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: Wojta$ »

Skoro to jest atak to bardzo proszę o RZETELNY komentarz do regulaminu zamieszczonego na stronie brokera :
http://www.hotforex.com/documents/cysec ... eBonus.pdf

Nie komentuję swoich odczuć ani wrażeń TYLKO KONKRETNE ZAPISY REGULAMINU .

Awatar użytkownika
HotForexPL
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: HotForexPL »

Witam Wszystkich Inwestorów!
Wojta$ pisze:Skoro to jest atak to bardzo proszę o RZETELNY komentarz do regulaminu zamieszczonego na stronie brokera :
http://www.hotforex.com/documents/cysec ... eBonus.pdf

Nie komentuję swoich odczuć ani wrażeń TYLKO KONKRETNE ZAPISY REGULAMINU .
Wspomniany punkt w regulaminie w pełni brzmi:
The formula used by the system regarding Bonus Removals upon a withdrawal request, is the following: WITHDRAWAL AMOUNT X 30%.
czyli usunięcie BONUSU następuje proporcjonalnie do wypłacanego kapitału. Usunięcie Bonusu w podanym wcześniej przypadku nie może przekroczyć $300 - jeśli sam bonus to był $300. Innymi słowy - usunięty jest Bonus - nie kapitał

W przypadku wszelkich wątpliwości - zapraszam także do kontaktu bezpośredniego!

-- 20 sty 2014, 14:26 --
bulbulezar pisze:Broker wyjątkowo nieuczciwy. na stonach informuje,ze nie pobiera prowizji za wypłatę tymaczem prowizja może być tak wyskoa,ze stracicie cały zysk na jej pokrycie.
Cyb pisze: No to Skrill Cię oszukał, bo w cenniku klientów biznesowych jak byk widnieje pozycja :
Opłata za wysłanie pieniędzy 1%
Czyli broker dobrze napisał - on nie pobiera żadnej prowizji za wypłatę. Ten 1% pobiera Skrill.
HotForex zwrócił klientowi koszty pobrane przez Skrill, a także wysłał stosowny mail do klienta z wyjaśnieniem. Opłata pobrana nie miała żadnego wpływu na zyski klienta. Ufam, że Klient potwierdzi to również na tym forum.

HotForex nie pobiera żadnych opłat za obsługę płatności- w tym miejscu wspomniane koszty są kosztami pobranymi przez operatora płatności. Dla klientów z EU - opłata przez Skrill jest poniżej 1 Euro. W tym przypadku klient zdecydował się na otwarcie konta poza EU (regulacja FSC) i został potraktowany przez Skrill stosownie do tej decyzji.

Nie mniej, HotForex podjął kroki w celu ustandaryzowania opłat pobieranych przez Skrill niezależnie od decyzji klientów - w celu uniknięcia podobnych sytuacji.

W międzyczasie, tak jak wspomnialem, Klient uzyskał pełny zwrot kosztów.

W przypadku pytań - zapraszam do kontaktu!

Marek12578
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Marek12578 »

HotForexPL pisze: W przypadku pytań - zapraszam do kontaktu!
Szkoda ze tego kontaktu od 8 dni nie ma, wyslalem w tym czasie 2 maile, wplata byla 30 stycznia i taka jest data ksiegowania przelewu ktory wychodzil z rachunku w polskim banku, na rachunek ktory HF posiada rowniez w polskim banku a na rachunku inwestycyjnym nic nie ma.

Ostatnio przelew szedl prawie miesiac, inni brokerzy jakos nie maja problemow z ksiegowaniem normalnych przelewow w ciagu jednego czy dwoch dni roboczych.

Awatar użytkownika
uciekinier
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: uciekinier »

Marek12578 pisze:
HotForexPL pisze: W przypadku pytań - zapraszam do kontaktu!
Szkoda ze tego kontaktu od 8 dni nie ma, wyslalem w tym czasie 2 maile, wplata byla 30 stycznia i taka jest data ksiegowania przelewu ktory wychodzil z rachunku w polskim banku, na rachunek ktory HF posiada rowniez w polskim banku a na rachunku inwestycyjnym nic nie ma.

Ostatnio przelew szedl prawie miesiac, inni brokerzy jakos nie maja problemow z ksiegowaniem normalnych przelewow w ciagu jednego czy dwoch dni roboczych.
Dokładnie ,zgadzam się . Nawet pisałem o tym w jakimś watku dot. tego brokera przelew wysłany z banku PL do banku PL a ksiegowanie po 7-8 dniach ( tak było w moim przypadku) , pocieszające jest to że wypłata od broka idzie szybciej bo tylko 5 dni :mrgreen:
Ogólnie moje wrażenia po 3 m-c : brok raczej mierny , pozytywnie nic go nie wyróżnia ewentualnie dzwignia ( jeśli ktoś potrzebuje aż 1000:1 ) ale wielki MINUS za czas księgowania przelewów bankowych.
"Fundamenty tworza trendy a cena porusza sie w techniczny sposob. Jedno drugiego nie wyklucza"
ZielonaMgiełka

nsjanusz
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: nsjanusz »

to jakiś koszmar z tymi wpłatami macie ja w armadzie wpłacałem rano popołudniu na koncie podobnie w highsky może w dziwnym banku macie rachunek

TABAZA
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: TABAZA »

Ja loguję się do pokoju inwestora (lub jak kto woli swojego konta na stronie www HotForex) dokonuję wpłaty prze e-przelew gdzie łaczy cię bezpośrednio z Twoim bankiem i środki są dosłownie w parę sekund na rachunku www - bez opłat , dalej robię przelew z konta www na MT4 i tak samo zanim się wyloguję i otworzę platformę to wpłata jest na koncie . Konto mam w millennium , ale z tego co widziałem to wiekszość banków w zakładce jest z jakiego banku chcesz dokonać przelewu - wpłaty i w jaki sposób. Wypłaty zaś zlecałem parę razy w godzinach wieczornych i w dniu następnym po 16 kasa była na koncie i tutaj mój bank pobrał 5 pln-ów od tysiąca opłaty ( żadna tragedia ). Spróbujcie w ten sposób , księgowanie środkow szybsze niż w armadzie

Marek12578
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Marek12578 »

Ksiegowanie wplat u tego brokera to nadal nieporozumienie. Prosze o wytlumaczenie przedstawicieli - skad sie biora te chore opoznienia?
Tydzien i wplaty nadal nie ma?
Kiedys jak dobrze pamietam bylo 2 albo nawet 3 tygodnie czas ksiegowania wplaty.

Nie polecam.

EDIT:

Wplata wlasnie zostala zaksiegowana kilka minut temu, ale tydzien ksiegowania to nieporozumienie.
Zwlaszcza ze przelew robi sie na konto w polskim banku.

Awatar użytkownika
KenArf
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: KenArf »

Witam. Czy ktoś handluje z tym brokerem? Może jakieś aktualne opinie ? dzięki

ODPOWIEDZ