Ello.
Też jestem w Aud Usd tyle, że wszedłem niżej. TP mamy podobnie ale SL nad szczytami. Podam screen po trejdzie czyli chyba jutro
Byle z trendem by Ink.
Re: Byle z trendem by Ink.
Spiesz się powoli.
A ja czekam aż cena zacznie robić np. LH w spadkowym na h4 i szukam wejścia niżej, na h1, m15 albo m5 w pobliżu jakiegoś poziomu. Jeśli cena daje sygnały, zaczyna spadać na tych niższych tfach to wchodzę.pozytyw pisze:Dzięki Sp2ews za odpowiedź. Wydaje się to faktycznie proste teoretycznie. Kiedy jednak próbuję wrzucić to na wykres okazuje się, że różnie z tym bywa. Patrzę na to w ten sposób, że gdy znajdujemy się na wyższym interwale np. D1 w trendzie spadkowym i cena zaczyna robić korektę to schodzę na H4. Tam cena w trakcie korekty może robić którąś z 2 rzeczy: albo konsoliduje w postaci range albo tworzy mini-trend przeciwny do D1. W pierwszym przypadku wydaje mi się, że trzeba czekać na wybicie z range w kierunku trendu D1 i cofkę w pobliże bandy i wtedy wejście a w drugim przypadku czekać na złamanie mini-trendu (h4) i powrót w pobliże złamanej LT najlepiej w okolice jakiegoś SRa. Może zrobię graficzny zarys tego o co mi się rozchodzi:)
Edit: pisałem powyżej o 2 rzeczach które może zrobić cena. Tak naprawdę opcji jest więcej ale chodziło mi o to co cena powinna zrobić w moim przekonaniu żeby móc zająć pozycję.
Co do twoich wątpliwości - cena zawsze może coś wywinąć i musisz się z tym pogodzić. Choćbyś wszedł idealnie cena pójdzie sobie nagle w odwrotnym kierunku i nic nie zrobisz. Trudno, szukasz wejścia gdzie indziej i tyle. Ale grając schmatycznie masz więcej szans do udanych trejdów niż do nieudanych. I tylko to się liczy.
No to jedziemy tym samym powozempozytyw pisze:Ello.
Też jestem w Aud Usd tyle, że wszedłem niżej. TP mamy podobnie ale SL nad szczytami. Podam screen po trejdzie czyli chyba jutro

No pewnie jutro albo pojutrze. Jak m15 o 19:15 zamknie się spadkowo to przestawiam na BE i jutro dopiero do kontroli

NZD CAD H4 chyba zakończyło korektę. Wejście trochę wysoko ale myślę, że cofki nie zrobi. Można było próbować wejścia z H1 w miejscu mojego SLa a poza tym ciężko o coś precyzyjnego.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Spiesz się powoli.
mój kangur wybił w BE. Bywa 
pozytyw
Grasz S-ke? Jeśli tak to przeciw trendowi
Ja raczej bym nie zaryzykował 
Wszedłem ponownie na pinie. Zobaczymy co z tego wyniknie. Jak nie zrobi nowego LL to trzeba będzie uważać.

pozytyw
Grasz S-ke? Jeśli tak to przeciw trendowi

Wszedłem ponownie na pinie. Zobaczymy co z tego wyniknie. Jak nie zrobi nowego LL to trzeba będzie uważać.
Nie Sp2ews. Na Nzd Cad gram L. Nieciekawie to wygląda ale może coś z tego będzie bo kończy się na H1 ładny pin robić. Podobnie kuleje "nasze" Aud Usd. Cóż, tak to jest z FXsp2ews pisze:
pozytyw
Grasz S-ke? Jeśli tak to przeciw trendowiJa raczej bym nie zaryzykował

Spiesz się powoli.
No mój trejd wywalony na sl :)Bywa. Cena poszła w swoją stronę.
Dawno mnie tu nie było, ale ponieważ się nudzę i mam kilka złotych myśli do przekazania, chciałbym się nimi podzielić po tych wszystkich latach na rynku:
-Gra na niskich interwałach czasowych lub scalping prędzej czy później doprowadzi do Twojego bankructwa, siwych włosów i nieprzespanych nocy.
-Jeśli chcesz szybko stać się bogaty na tradingu, równie dobrze możesz pójść do kasyna z taką samą nadzieją. Podobno procent wygranych w kasynie jest wyższy niż na rynku Forex.
-Budowanie majątku wymaga czasu i cierpliwości.
-99% guru Forex to scamy.
-Wszystkie ambitne plany na FF czy MyFXbook rozpoznawalnych traderów zawsze kończyły się tak samo – wyzerowaniem rachunków.
-Jeśli myślisz, że tylko Tobie nie idzie na rynku Forex, a inni zarabiają duże pieniądze, prawda jest taka, że 95% traderów również jest pod kreską. Po prostu udają, że im się powodzi.
-Średni zarobek na rynku Forex w 2023 roku wynosił 10 tysięcy złotych rocznie, czyli około 800 zł miesięcznie. Tak wygląda elita.
-Rynek finansowy nie jest miejscem dla osób, które szukają szybkiego zysku bez wysiłku. To pole do gry dla tych, którzy są gotowi poświęcić lata na naukę, analizę i zrozumienie rynków. Nawet wtedy sukces nie jest gwarantowany.
-Oszustwa i fałszywe obietnice są wszędzie. Warto zawsze pamiętać, że jeśli coś wydaje się zbyt piękne, by było prawdziwe, najprawdopodobniej tak właśnie jest. Zdrowy sceptycyzm i krytyczne myślenie są kluczowe w świecie finansów.
-Gra na niskich interwałach czasowych lub scalping prędzej czy później doprowadzi do Twojego bankructwa, siwych włosów i nieprzespanych nocy.
-Jeśli chcesz szybko stać się bogaty na tradingu, równie dobrze możesz pójść do kasyna z taką samą nadzieją. Podobno procent wygranych w kasynie jest wyższy niż na rynku Forex.
-Budowanie majątku wymaga czasu i cierpliwości.
-99% guru Forex to scamy.
-Wszystkie ambitne plany na FF czy MyFXbook rozpoznawalnych traderów zawsze kończyły się tak samo – wyzerowaniem rachunków.
-Jeśli myślisz, że tylko Tobie nie idzie na rynku Forex, a inni zarabiają duże pieniądze, prawda jest taka, że 95% traderów również jest pod kreską. Po prostu udają, że im się powodzi.
-Średni zarobek na rynku Forex w 2023 roku wynosił 10 tysięcy złotych rocznie, czyli około 800 zł miesięcznie. Tak wygląda elita.
-Rynek finansowy nie jest miejscem dla osób, które szukają szybkiego zysku bez wysiłku. To pole do gry dla tych, którzy są gotowi poświęcić lata na naukę, analizę i zrozumienie rynków. Nawet wtedy sukces nie jest gwarantowany.
-Oszustwa i fałszywe obietnice są wszędzie. Warto zawsze pamiętać, że jeśli coś wydaje się zbyt piękne, by było prawdziwe, najprawdopodobniej tak właśnie jest. Zdrowy sceptycyzm i krytyczne myślenie są kluczowe w świecie finansów.
To domena robotów i też lepszych wejść z niskich. To nie dla każdego. Większość zajedzie sobie psycheInk. pisze: 27 lip 2024, 10:08 -Gra na niskich interwałach czasowych lub scalping prędzej czy później doprowadzi do Twojego bankructwa, siwych włosów i nieprzespanych nocy.

Widziałem ponad 1000 rachunków na myfxbook i innych większość to nawet koło "ambitnych" nie siedziało a tak z 80-90% to wyniki kręcone robotami. A te które "wyglądaja" przyzwoicie mają często wady ukryteInk. pisze: 27 lip 2024, 10:08 -Wszystkie ambitne plany na FF czy MyFXbook rozpoznawalnych traderów zawsze kończyły się tak samo – wyzerowaniem rachunków.
Blisko 18% forumowiczów to chińczycy - dlatego sie czesto nie dogadujemy - tak wylada to statystycznieInk. pisze: 27 lip 2024, 10:08 -Jeśli myślisz, że tylko Tobie nie idzie na rynku Forex, a inni zarabiają duże pieniądze, prawda jest taka, że 95% traderów również jest pod kreską. Po prostu udają, że im się powodzi.

Myślę że wszyscy bez wyjątku żle się zabieramy do nauki/szkolenia/treningu na FX - tu jest pieta achillesowa tego ze po kilku latach zostaje nas garstka.Ink. pisze: 27 lip 2024, 10:08 -Rynek finansowy nie jest miejscem dla osób, które szukają szybkiego zysku bez wysiłku. To pole do gry dla tych, którzy są gotowi poświęcić lata na naukę, analizę i zrozumienie rynków. Nawet wtedy sukces nie jest gwarantowany.
ALELUJA !!!Ink. pisze: 27 lip 2024, 10:08 -Oszustwa i fałszywe obietnice są wszędzie. Warto zawsze pamiętać, że jeśli coś wydaje się zbyt piękne, by było prawdziwe, najprawdopodobniej tak właśnie jest. Zdrowy sceptycyzm i krytyczne myślenie są kluczowe w świecie finansów.
Z resztą sie zgadzam

"If music is dying musicians are killing it" - MP
Skoro to domena robotów to dlaczego do dziś nie jesteśmy bogaci poprzez posiadanie takiego robota ? Roboty które zawierają transakcje na niskich TF to w większości grube ryby które muszą grube zlecenie podzielić na setki albo tysiące mniejszych aby w ogolę wejść w rynek. oni nie mogą po prostu kliknąć "buy"SEROL666 pisze: 27 lip 2024, 10:49 To domena robotów i też lepszych wejść z niskich. To nie dla każdego. Większość zajedzie sobie psyche![]()
Tego nie kumam, czyli jeśli dobrze interpretuje to większości rachunków na FF to roboty które jeśli sobie radzą to tak naprawdę sobie nie radzą bo maja wady ?SEROL666 pisze: 27 lip 2024, 10:49 Widziałem ponad 1000 rachunków na myfxbook i innych większość to nawet koło "ambitnych" nie siedziało a tak z 80-90% to wyniki kręcone robotami. A te które "wyglądaja" przyzwoicie mają często wady ukryte
Też nie kumam, czy ci chińczycy są teraz z nami ?SEROL666 pisze: 27 lip 2024, 10:49 Blisko 18% forumowiczów to chińczycy - dlatego sie czesto nie dogadujemy - tak wylada to statystycznie![]()
To nie kwestia złego zabierania sie za naukę, problemem jest chęć stania sie bogatym w tydzień czy miesiąc, a po kilku latach i kilkunastu wyzerowanych depo większości traci jakiekolwiek nadzieje. Największy błąd to powielanie tych samych schematów które słyszymy wszędzie.SEROL666 pisze: 27 lip 2024, 10:49 Myślę że wszyscy bez wyjątku żle się zabieramy do nauki/szkolenia/treningu na FX - tu jest pieta achillesowa tego ze po kilku latach zostaje nas garstka.
Jesli dam dwie osoby ktore powiedzą :
1. obserwuj mnie a nauczę cie jak robić 10-20k na miesiąc siedząc max godzinę przed wykresem a resztę dnia możesz spędzić na cieszeniu sie życiem i wydawaniem pieniędzy
2. obserwuj mnie a pokaże ci jak budować majątek, przygotuj sie na ciężka prace i proces który trwa latami ale sukces masz prawie gwarantowany
Niestety 99,99 % osób wybierze opcje nr 1