DayTrading: Wtorek 04.03.2014

Dyskusje na temat aktualnej sesji: komentarze, analizy, opinie.

Prognoza EURUSD na dzisiaj

Czas głosowania minął 05 mar 2014, 00:00

Wzrost
12
44%
Bez zmian
3
11%
Spadek
12
44%

Liczba głosów: 27

Awatar użytkownika
Ciapul
Maniak
Maniak

Re: DayTrading: Wtorek 04.03.2014

Nieprzeczytany post autor: Ciapul »

optyka Putina jest dziecinnie prosta, ale ponieważ wie, że będą tego słychały miliony amerykanów tłumaczy to jak idiotom :))

no i ma racje... niestety po raz kolejny
Fakt, że meduza przeżyła 650 milionów lat bez mózgu daje nadzieję wielu ludziom...

ZbychuM
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: ZbychuM »

pkubiu pisze:
BOCZEK pisze:Ja tam bym wysuną roszczenie co najmniej do Lwowa. Jak w załączniku.

Putin; Nasze manewry na zachodzie były zaplanowane od dawna.
Tak od dawna były zaplanowane, bo były igrzyska w soczi, wiec była bardzo dobra przykrywka do takich manewrów czy przegrupowania.

kat jest Boczek jak by była polska madra to by tak zrobiła a Putin by dał nam jeszcze darmowy gaz - Nie wykorzystaliśmy swojej szansy ! Największym zagrożeniem dla Polski sa sami Polacy!
Chyba nie wierzysz w to co piszesz...

Awatar użytkownika
Bemowo1
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: Bemowo1 »

kabel, kabel.

długa w czasie ta korekta....

Na ten moment jeszcze po S stronie mocy
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Awatar użytkownika
Ciapul
Maniak
Maniak

Budyn pisze:Rosja to dzicz, odbiegają od europy i reszty świata mentalnie. To jest nie do nadrobienia nawet przez kilka pokoleń. Mają niestety inny stan umysłu. Tu zgody nigdy nie będzie. Zresztą wystarczy popatrzeć na ich ryje: Putin, Janukowycz
nie masz człowieku zielonego pojęcia co piszesz... używasz MT4 ?
Fakt, że meduza przeżyła 650 milionów lat bez mózgu daje nadzieję wielu ludziom...

Awatar użytkownika
Kazimierz S
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Kazimierz S »

Moje podsumowanie zadymy Krymskiej:

Znowu nie udało się tym zgnuśniałym biurokratom z Brukseli czegoś nie spie*dolić i odciągnąć Ukrainę od wschodu. Więc w Waszyngtonie - widząc, że paru Ukraińców wciąż "protestuje" - pejsaci spakowali 5 000 000 000 $ do walizki i przyjechali do Kijowa robić politykę po swojemu. W upokorzonej Unii Europejskiej, niemieckie CDU także postanowiło się już tyle nie oglądać na kolegów, a przyznało Westerwellemu 500 000 000 $ i pozwoliło się przyłączyć do McCaina, przykazując jednocześnie, by przypilnował nad Dnieprem interesów Rzeszy - czego nie trzeba było dwa razy powtarzać, bo ten i tak od dawna już tam realizował swoją politykę.
A więc Banana - w porozumieniu z Makrelą - postanowili przesunąć linię demarkacyjną z Bugu nad Doniec, jednocześnie wymieniając Janukowicza na jakiegoś bardziej posłusznego klienta. Ta ad hoc przeprowadzona akcja - podobnie jak w Syrii - nie została poprzedzona właściwym rozplanowaniem i - podobnie jak w Syrii - nie przewidywała tak stanowczej reakcji Putina, pilnującego nie tylko przyznanych jemu zadań w czasie spotkania na minus 39 piętrze super-bunkra przeciw termojądrowego, ale także pilnującego już własnego podwórka, ba - własnego stołka! Więc Banana dzwoni w nocy do W.Władimirowicza i przez półtorej godziny kręci i się tłumaczy. Nic z tego, Putin jemu odpowiada, że skoro ma stracić stołek to najpierw wyda światu wszystko o przekrętach Banany - i wtedy jeszcze sam Banana może stracić stołek! Pozostała ostatnia nadzieja. Makrela. Stara "przyjaciółka" W.Władimirowicza musiała sama ratować reprezentowaną przez CDU politykę wschodnią Berlina, bo w rządzie wymienili jej ministra na SPD.

Tak więc obecnie stanęło na tym, że... :
a) nie ma już mowy o dobrowolnym oddaniu choćby skrawka "kontynentalnej" Ukrainy Moskwie.
b) jednakże - w nagrodę pocieszenia - Putin może zatrzymać sobie ten Krym, ale i to tylko pod warunkiem, że nie stanie on jemu w gardle tfu..., to znaczy jeżeli będzie bez rozlewu krwi - czyli tak by zachód nie musiał się tłumaczyć swoim wyborcom, dlaczego pozwolił na rzeź.
Mamy kompromis. A w polityce kompromis oznacza, że nikt nie jest zadowolony.
Na zachodzie krzyczą, że to jak drugie Munchen, a historia lubi się powtarzać (w rzeczywistości historia nie tylko "lubi", ale po prostu powtarza się do znudzenia).
Na wschodzie Putin wprawdzie zachował swoją posadkę, ale wie, że Krym to takie niepotrzebne jemu świecidełko do którego będzie musiał sporo dopłacać i to już od razu na początku! 90% prądu Krym ciągnie z Ukrainy, a z Rosją nie ma żadnej linii energetycznej, a to mało - bo Krym to w większości stepy i nie ma tam wody - 80% wody Krym sprowadza z Ukrainy. Także teraz Putin za darmo daje całemu państwu Ukraińskiemu gaz(sic!) i jeszcze napełnia jemu zbiorniki rezerwowe, żeby ci nie odcięli prądu i wody na Krymie! (jeszcze w piątek 28 lutego Ukraina pobrała od Rosji 20mlnm3 gazu - czyli tyle ile średnio przez zimę w tym i zeszłym roku, już w sobotę pobór znacznie przekroczył 30mln, a w niedzielę Kijów pobrał od Moskwy prawie 45mlnm3 gazu!)! Prawdziwe pieniądze leżą w Donbasie. A tam Makrela powiedziała "NEIN !!" i teraz nie wiadomo jeszcze jak albo lepiej - nie wiadomo jeszcze kiedy to nein obejść.
Pomijając już nawet całe upokorzenie z Krymem, nie są zadowoleni też sami Ukraińcy. Chociaż obecnie za darmo mają nielimitowany gaz od Rosjan oraz za darmo mają nielimitowane talary $ od amerykanów (o czym oficjalnie jeszcze nie wiemy, ale się dowiemy bo ukraińska waluta i ukraiński dług od czwartku się niezmiennie umacniają). Wszystko to jednak do czasu, bo później trzeba to będzie spłacić. Z należnymi odsetkami.

Kiedy możemy zacząć przypuszczać, że sytuacja nad Dnieprem się normalizuje ? Gdy Morze Czarne opuszczą okręty US Navy.
Miód kupuj tylko Polski.

Budyn
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Budyn »

Ciapul pisze:
Budyn pisze:Rosja to dzicz, odbiegają od europy i reszty świata mentalnie. To jest nie do nadrobienia nawet przez kilka pokoleń. Mają niestety inny stan umysłu. Tu zgody nigdy nie będzie. Zresztą wystarczy popatrzeć na ich ryje: Putin, Janukowycz
nie masz człowieku zielonego pojęcia co piszesz... używasz MT4 ?
tak i czytam cię od kilku miesięcy i w kwestii forex to ty raczej nie masz pojecia. A na tematy polityczne to nawet sie nie wypowiadaj

marciin
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: marciin »

Witam,
Może mi ktoś z fachowców powiedzieć co zrobiłem źle. Z drugiej pozycji jeszcze mnie nie wywaliło ale pewnie tylko kwestia czasu

Awatar użytkownika
Ciapul
Maniak
Maniak

Budyn pisze:tak i czytam cię od kilku miesięcy i w kwestii forex to ty raczej nie masz pojecia. A na tematy polityczne to nawet sie nie wypowiadaj
każdy ma prawo do swojego zdania i nikt mi nie bedzie mówił na jakie tematy mam sie wypowiadać a na jakie nie...
a jak ci sie nie podoba to co pisze to poprostu tego nie czytaj...

Awatar użytkownika
BOCZEK
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: BOCZEK »

PUTIN: Odziały na krymie to samowolne oddziały samoobrony.
Przeczytanie powyższej wypowiedz może doprowadzić do błędnej oceny sytuacji, spowodować przecenienie własnych możliwości, czego konsekwencją mogą być błędnie podjęte decyzje. Ofiarami mogą paść początkujący jak i doświadczeni inwestorzy.
Tak myślę!

Awatar użytkownika
Bemowo1
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: Bemowo1 »

marciin pisze:Witam,
Może mi ktoś z fachowców powiedzieć co zrobiłem źle. Z drugiej pozycji jeszcze mnie nie wywaliło ale pewnie tylko kwestia czasu
prawdopodobnie zamiast buy zrobiłeś sell i vice versa

edek wizja sprzeczna z kablem

Zablokowany