Strategia PITP brought to you by Kimkolwiek

Miejsce, gdzie każdy może prowadzić swój własny dziennik gry na FX.
Awatar użytkownika
ZielonaMgielka
Maniak
Maniak

Re: Strategia PITP brought to you by Kimkolwiek

Nieprzeczytany post autor: ZielonaMgielka »

Kimkolwiek pisze:Co do mojego tradingu to gram Spokojnie i bardzo rozwaznie a przynajmniej staram sie. To wejscie na edka Nadal uwazam za okej. Troszke wszedlem za wcześnie ale nie ma co sie bac bo w Przyszly tyg zobaczymy potzny 150 - 200 pipsowy spadek. Wuza ja jestem extremalnie rozwazny pod katem budzetu rodzinnego.
Rozwaznie?

Jesli przy "odrobinie" szczescia zamkniesz te pozycje na plusie to bedziesz utwierdzony w przekonaniu ze system masz swietny a reszta jest w bledzie. W przeciwnym wypadku doprowadzi to do MC i ponownie znikniesz na kilka dni.
To nie ty kontrolujesz zawartosc portfela tylko rynek. Poki portfel masz wirtualny to pol biedy ale jesli na fali szczescia postanowisz wejsc live to skonczy sie to bankructwem. Tu nie ma miejsca na arogancje i zamiast tak sie oburzac moze powinienes skorzystac z ktorego ze szkolen. :roll:

Naprawde myslisz ze Twoja gra na FX rozni sie czyms od gry na maszynkach?
1.png
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Awatar użytkownika
Trader1
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Trader1 »

Hey. Kiedys ktos bardzo madry napisal mi, !" szkolenia platne sa bez sensu. Jaki senens jest szkolic kogos za pieniadze skoro......,. jezeli potrafisz, to wejdziesz odpowiednia stawka w rynek,i on Ci to lepiej wynagrodzi." To tak poboerznie . Unikajcie platnych szkolen. Nic was nie naucza.
Jezeli traficie na kogos kto naprawde bedzi chcial wam pomoc..... zrobi to calkowicie za darmo!!!!!
Sorry za bledy... pisze z telefonu.
Dziekuje!!!!!

Awatar użytkownika
ZielonaMgielka
Maniak
Maniak

Trader1 pisze:Hey. Kiedys ktos bardzo madry napisal mi, !" szkolenia platne sa bez sensu. Jaki senens jest szkolic kogos za pieniadze skoro......,. jezeli potrafisz, to wejdziesz odpowiednia stawka w rynek,i on Ci to lepiej wynagrodzi." To tak poboerznie . Unikajcie platnych szkolen. Nic was nie naucza.
Jezeli traficie na kogos kto naprawde bedzi chcial wam pomoc..... zrobi to calkowicie za darmo!!!!!
Sorry za bledy... pisze z telefonu.
Nie wszystkie szkolenia sa za pieniadze a jesli nie zna sie podstaw MM to chyba powinno ustalic sie priorytety. James16 / Fail better / NBT itp... Nie wszyscy lasza sie na kase ze szkolen.
Nie mam nic przeciwko jesli ktos decyduje sie szkolic za pieniadze :) ... W przeciwienstwie do rynku szkolenia oferuja stale wynagrodzenie ... Czasami lepiej zainwestowac w nauke niz we wlasna intuicje :) ... kwestia intencji szkoleniowcow to sprawa dyskusyjna ale wrzucanie wszystkich do tego samego worka jest zwyczajnie nie rozsadne.

Kazda branza wymaga pewnego doswiadczenia, ekspertyzy ... FX nie jest tu wyjatkiem. Mozna byc upartym nowicjuszem i tracic czas/kase bedac swiecie przekonanym o wlasnej wyzszosci nad innymi albo zaakceptowac fakt ze jest sie leszczem i droga jest dluzsza niz sie moze wydawac. Jesli uwazasz ze nasze podworko to tylko brod i manipulanci to moze warto rozejrzec sie troche dalej :564:

Niektorzy latami ucza sie swojego fachu i z pewnoscia nie mialbys odwagi powiedziec doswiadczonemu szefowi kuchni ze jest zwyklym szarlatanem bo nie uczy za friko. Rozumiem ze fajnie jest byc hip i powtarzac modne frazesy na temat szkoleniowcow, chciwych brokerow i manipulowanych rynkow ale prawda jest taka ze w duzej wiekszosci przypadkow obwiniac mozna tylko siebie i wlasne ego ktore szuka problemow wszedzie tam gdzie ich nie ma ... do momentu w ktorym osiaga sie "prog bolu" i zaczyna sie siegac po bardziej trzezwe alternatywy :)

Pozdrawiam :564:

Awatar użytkownika
Trader1
Pasjonat
Pasjonat

Zielona Mgielko - podsumuje to kilkoma wyrazami wprost z swojego dossswiadczenia. Uczestniczylem w platnym szkoleniu - niestety nic z tego nie wynioslem - tak byc moze trafilem na osobe ktora robila to tylko dla pieniedzy - nie wiem czy ta osoba zarabiala.( ciesko to zweryfikowac)
Ttafilem tez na osobe ktora poswieca swoj czas bezinteresownie , cierpliwie odpowiadajac na moje pewnie czesto smiesznie proste dla niego pytqnia.
Pomiedzy tymi dwoma przypadkami z mojego doswiadczenia, jest jak przepasc jak niebo i pieklo.
Tez juz troche jestem na tym podworku - tez sledze na bierzaco zycie fx, byc moze zle trafilem na szkolenie platne ,byc moze, a raczej napenow jest szkolenie za ktore trzeba zaplacic i mozna cos z tego wyniesc , nistety bardzo trudno na takie w Polsce trafic,wiekszosc mowi o wszystkim i o niczym.- biorac za to gruby szmal liczony w tys.

Co do samej nauki o fx jestem zdania,ze pomoc kogos bardziej doswiadczonego jest tu bardzo wazna, napewno bardzo skraca czas naszej nauki.

Adrianoforex
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: Adrianoforex »

Trader1 pisze:Zielona Mgielko - podsumuje to kilkoma wyrazami wprost z swojego dossswiadczenia. Uczestniczylem w platnym szkoleniu - niestety nic z tego nie wynioslem - tak byc moze trafilem na osobe ktora robila to tylko dla pieniedzy - nie wiem czy ta osoba zarabiala.( ciesko to zweryfikowac)
Ttafilem tez na osobe ktora poswieca swoj czas bezinteresownie , cierpliwie odpowiadajac na moje pewnie czesto smiesznie proste dla niego pytqnia.
Pomiedzy tymi dwoma przypadkami z mojego doswiadczenia, jest jak przepasc jak niebo i pieklo.
Tez juz troche jestem na tym podworku - tez sledze na bierzaco zycie fx, byc moze zle trafilem na szkolenie platne ,byc moze, a raczej napenow jest szkolenie za ktore trzeba zaplacic i mozna cos z tego wyniesc , nistety bardzo trudno na takie w Polsce trafic,wiekszosc mowi o wszystkim i o niczym.- biorac za to gruby szmal liczony w tys.

Co do samej nauki o fx jestem zdania,ze pomoc kogos bardziej doswiadczonego jest tu bardzo wazna, napewno bardzo skraca czas naszej nauki.

Bardzo mądry post. Płatne w polskich realiach niestety ukierunkowane są na stopniowe .... dawanie kasy. Kilka szczebli skutecznie drenuje kieszeń ucznia. I oczywiście nie ma najmniejszej gwarancji, że się uda, nie ma zwrotu pieniędzy etc. Oczywiście robione jest zazwyczaj na firme z innego kraju przez skype.
http://www.forexfactory.com/adrianoforex?__r=4502#79

Jak z 10.000 zł zrobić 50.000 zł w ciągu 12 miesięcy. Troszkę forex, troszkę giełda wszystko w ramach jednego konta. Start 2.01.2015 r.

Awatar użytkownika
ZielonaMgielka
Maniak
Maniak

Gwarancja ? ... Zwrot pieniedzy ?

Przytocz mi chociaz jedna branze w ktorej spelniaja powyzsze warunki po ukonczeniu szkolen / studiow.

Szkolcie mnie za free a do tego chce miec gwarancje sukcesu .... FUCK LOGIC!

Awatar użytkownika
ZielonaMgielka
Maniak
Maniak

Trader1 pisze:Co do samej nauki o fx jestem zdania,ze pomoc kogos bardziej doswiadczonego jest tu bardzo wazna, napewno bardzo skraca czas naszej nauki.
Racja. Czasami lepiej wylozyc na nauke niz wtapiac kolejny depozyt nie wiedzac co sie wlasciwie robi zle.
Intencje i doswiadczenie szkolacego to juz kwestia wlasnego osadu. Szkolenia maja zla opinie takze dlatego ze niewielki odsetek osob potrafi trzymac sie wyznaczonych zasad/ regul ale za to potrafi zrzucac odpowiedzialnosc za swoje porazki na innych. Warto szukac szkolen u ludzi ktorzy maja juz pewna renome i doswiadczenie w interbanku badz na parkiecie tradingowym a takich wlasnie brakuje w Polsce. Wedlug mnie najlepszym wyjsciem dla poczatkujacych sa webinary prowadzone czesto za darmo przed doswiadczonych graczy.

Mozna spojrzec na to tez z drugiej strony. Wysokosc ceny szkolenia skutecznie zniecheca ludzi ktorzy nie traktuja tego na powaznie a nikt nie chce miec na glowie kilkunastu amatorow szukajacych szybkiej kasy i zadajacych glupie pytania. Dodatkowo dochodza koszty zwiazane z deweloperka i prowadzeniem strony / obsluga serwera / SEO itp...

Awatar użytkownika
Trader1
Pasjonat
Pasjonat

Problem ze szkoleniami na fx tkwi w tym, iz czesto zdaza sie ze szkolacy sami nie maja odpowiedniej wiedzy, ktora gwarantowala by odpowiedni poziom nauki.
Jezeli przytaczas kucharza to jego czesto mozna sprawdzic - gdzie sie uczyl jakie ma doswiadczenie ilu uczniow osiagnelo sukces, w przypadku fx to jest tak - Ty nam wpalc ,a my udzielimy Ci kilku lekcji. Jezeli zapytasz o referencje to jest czesto obraza , bo w jak Ty leszcz mozesz podwazac wieloletniego profesjonaliste ktory potrafi na wykresie narysowac serce odpowiednio ustawiajac plotki.
A po szkoleniu jezeli Ci sie nie uda to poprostu do tego sie nie nadajesz , bo przeciez szkolenie jest najlepsze....
Pisze z tel. Sorry za bledy i literowki

Nie neguje ,wszystkich platnych szkolen ,napewno sa ludzie ktorzyrobia to na wysokim poziomie,
Natomiast jestem mocno przeciwny przypadkowym szkolacym , ktorzy nie raz swoja forexowa praktyke moga policzyc w miesiacach...

P.s. niewtpliwie mozna znalezc wiele argumentow za jak i przeciw. Kazdy z nas musi jednak sam ocenic co bedzie dla nas najlepsze.
Wydaje mi sie jednak, ze w pewnym momen ie nauki ktos bardziej doswiadczony musi nas przepchnac przez ta niewidoczna granice pomiedzy traceniem a zarabianiem.
Ostatnio zmieniony 02 mar 2014, 12:42 przez Trader1, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
ZielonaMgielka
Maniak
Maniak

Trader1 pisze:Problem ze szkoleniami na fx tkwi w tym, iz czesto zdaza sie ze szkolacy sami nie maja odpowiedniej wiedzy, ktora gwarantowala by odpowiedni poziom nauki.
Jezeli przytaczas kucharza to jego czesto mozna sprawdzic - gdzie sie uczyl jakie ma doswiadczenie ilu uczniow osiagnelo sukces, w przypadku fx to jest tak - Ty nam wpalc ,a my udzielimy Ci kilku lekcji. Jezeli zapytasz o referencje to jest czesto obraza , bo w jak Ty leszcz mozesz podwazac wieloletniego profesjonaliste ktory potrafi na wykresie narysowac serce odpowiednio ustawiajac plotki.
A po szkoleniu jezeli Ci sie nie uda to poprostu do tego sie nie nadajesz , bo przeciez szkolenie jest najlepsze....
Pisze z tel. Sorry za bledy i literowki

Nie neguje ,wszystkich platnych szkolen ,napewno sa ludzie ktorzyrobia to na wysokim poziomie,
Natomiast jestem mocno przeciwny przypadkowym szkolacym , ktorzy nie raz swoja forexowa praktyke moga policzyc w miesiacach...
Przypadek ktory opisujesz to aktualnie ogolne wyobrazenie tego jak wygladaja szkolenia. Z pewnoscia mamy takich delikwentow wielu ale kiedy ktos oczekuje szybkiej kasy przy malym wysilku (wiekszosc kiedy zaczyna?) to przewaznie konczy jako subskrybent takich wlasnie podejrzanych szkolen.
Bylem uczestnikiem darmowych i platnych serwisow i zawsze najwieksza uwage przywiazywalem nie do statementow / referencji tylko do zwyczajnej gry. Publikacja setupow przed wejsciem / aktualizacje zwiazane z zarzadzaniem transakacja to najlepsze co mozna dostac od doswiadczonego tradera na szkoleniu. Do glowy przychodza mi aktualnie 4 serwisy w ktorych szkolacy graja badz grali w otwarte karty z bardzo dobrymi wynikami. :wink:

Awatar użytkownika
RoLudlum
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: RoLudlum »

W skrócie:

Chyba najważniejszą cechą jaką powinien posiadać trader to niezależność myślenia. Jeśli jesteś w swoim "ja" wystarczająco niezależny to będziesz potrafił przyjąć szkolenie takim jakim ono jest. Będziesz wiedział że to czy zarabiasz ostatecznie zależy od Ciebie, wtedy szkolenie płatne lub nie będzie jedynie porcją wiedzy ( więc po co jakieś gwarancje ?Tak, w ogóle to niby gwarancja czego? Czy na uniwerku ktoś daje pewność że zrozumiesz np. mechanikę kwantową? ). Wiedzy z rynku albo informacji wyssanych z palca skoro tak to równie dobrze możesz skorzystać na uczestnictwie w bezpłatnych bo da to jakiś punkt zaczepienia we własnych poszukiwaniach. Jeśli myślisz że możesz zarabiać bo ktoś objawi Ci sposób na bycie bogatym to będziesz dawał się doić wykładając cały czas kasę na szkolenia, doszkolenia, kursy uzupełniające itd.

Pozdrawiam

p.s. Osobiście uważam że korzystanie z jakichkolwiek szkoleń poza google i youtube jedynie przyśpieszy naukę jeśli trafisz na konkretną osobę która powie Ci co możesz przeskoczyć na czym się skupić itd.
"Unia Europejska uznała apokalipsę 21.12.2012 za niezgodną z dyrektywą Parlamentu Europejskiego."
Deklaracja Niepodległości USA - 1337słów.
Dyrektywa UE o przewozie cukierków karmelkowych 25911 słów

ODPOWIEDZ