Wszystkie pytania dozwolone-Dla początkujących Forexowców

Miejsce, gdzie początkujący mogą zadawać nawet najbardziej dziwne pytania.
Clyde
Bywalec
Bywalec

Re: Wszystkie pytytania dozwolone-Dla początkujących Forexow

Nieprzeczytany post autor: Clyde »

Witam,
Mam pewne pytania, które mogą wydawać się śmieszne dla starych wyjadaczy, mianowicie:
Jaka jest największa pozycja jaką można w praktyce zająć na forexie (intraday) ? Czy wielcy gracze zarabiający miliardy podlegają jakiemuś brokerowi typu Admiral ,Armada itp. czy może dogadują się jakoś z bankami, które oferują im lepsze warunki np. mozliwosc inwestowania większej gotówki ?

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

Nieprzeczytany post autor: raposo »

Teoretycznie nie ma limitu. Praktycznie ograniczeniem jest płynność na rynku i to wszystko zależy od niej.
Duzi gracze z reguły wybierają duże instytucje/pośredników, którzy oferują im całe spektrum możliwości i korzystniejsze warunki - jak to w życiu, duży może więcej.
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)

Zapraszamy do kontaktu

Awatar użytkownika
Pablo90
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Pablo90 »

No, ja jak robię transakcje po 1000 lotów na EUR/USD to trochę mi szarpie wykresem :/

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

Pablo90 pisze:No, ja jak robię transakcje po 1000 lotów na EUR/USD to trochę mi szarpie wykresem :/
Tylko wtedy serwer demo trochę zaczyna mulić... :D
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)

Zapraszamy do kontaktu

Awatar użytkownika
SuperFOREX
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: SuperFOREX »

raposo pisze:Jak najbardziej. Brokerzy często udostępniają wynalazki do tego np. One Click Trader (Armada Markets), Smart Orders (mForex)... A jeśli nie masz tam konta to możesz skorzystać z LVOE (Luktom Visual Order Editor - lub teraz już raczej FxCraft Visual Order Editor) bądź EA Swiss Army.
Również FXCM Trading Station oferuje taką opcję. Można to zrobić przy wystawianiu zlecenia w trybie normalnym, natomiast w trybach One-Click i Double-Click definiuje się wcześniej wielkość otwieranej pozycji, poziom profit targetu (Limit), stop lossa lub trailing stopa [Stop].
Pojedyncze lub podwójne kliknięcie w kwotowanie otwiera pozycję z aktywnymi zleceniami take profit i stop. W zależności od decyzji inwestora, trailing stop automatycznie może przesuwać się skokowo o zadaną wartość lub o każde 0,1 pipsa ruchu ceny na korzyść otwartej pozycji. Co ważne trailing stop przesuwa się, nawet jeśli platforma zostanie wyłączona i nie wymaga to serwera VPS.

Awatar użytkownika
Pablo90
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Pablo90 »

raposo pisze:
Pablo90 pisze:No, ja jak robię transakcje po 1000 lotów na EUR/USD to trochę mi szarpie wykresem :/
Tylko wtedy serwer demo trochę zaczyna mulić... :D
Damn it... Więc to jednak wina serwera... Muszę napisać maila do supportu, tym bardziej, że jest też problem z wypłatą kasy z konta...

Neumen
Uczestnik
Uczestnik

Nieprzeczytany post autor: Neumen »

Witam, zainteresowałem się rynkiem Forex jakieś dwa tygodnie temu. Od tego czasu trochę poczytałem i założyłem konto w plus500. Dostałem 100zł na początek na koncie live. Chciałem zamknąć transakcję przy bilansie konta 130zł, ale coś mnie podkusiło i oczywiście przeczekałem i straciłem. Napisałem o usunięcie konta, ponieważ doczytałem o opłatach za nieaktywność. Usunęli i w ogóle kulturka, tylko, że support za pomocą tłumacza. Ale nie o tym chciałem.

Czuje się nieco zagubiony w natłoku informacji dot. Forex-u. Moim aktualnym celem jest założenie konta DEMO u brokera, który:
a) Ma wszelkie wymagane certyfikaty itp. itd.
b) Posiada support, regulamin i wszelkie inne zasady w języku Polskim.
c) Nie ma w nim ukrytych opłat.(ponieważ w przyszłości planuję przejść na konto LIVE)
d) Jest po prostu uczciwym brokerem, który współpracuje z inwestorem.
e) Używa platformy MT4
f) Daje bonus na start lub minimalny depozyt to ok 50-100zł
g) Daje dostęp do materiałów pomocniczych, poradników etc.

Proszę o pomoc. Pozdrawiam, Artur

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

Neumen pisze:Witam, zainteresowałem się rynkiem Forex jakieś dwa tygodnie temu. Od tego czasu trochę poczytałem i założyłem konto w plus500. Dostałem 100zł na początek na koncie live. Chciałem zamknąć transakcję przy bilansie konta 130zł, ale coś mnie podkusiło i oczywiście przeczekałem i straciłem. Napisałem o usunięcie konta, ponieważ doczytałem o opłatach za nieaktywność. Usunęli i w ogóle kulturka, tylko, że support za pomocą tłumacza. Ale nie o tym chciałem.

Czuje się nieco zagubiony w natłoku informacji dot. Forex-u. Moim aktualnym celem jest założenie konta DEMO u brokera, który:
a) Ma wszelkie wymagane certyfikaty itp. itd.
b) Posiada support, regulamin i wszelkie inne zasady w języku Polskim.
c) Nie ma w nim ukrytych opłat.(ponieważ w przyszłości planuję przejść na konto LIVE)
d) Jest po prostu uczciwym brokerem, który współpracuje z inwestorem.
e) Używa platformy MT4
f) Daje bonus na start lub minimalny depozyt to ok 50-100zł
g) Daje dostęp do materiałów pomocniczych, poradników etc.

Proszę o pomoc. Pozdrawiam, Artur
Wszystkie warunki spełnia Armada Markets. No może z wyjątkiem połowy b), bo regulaminy ma w języku angielskim (jak wszyscy zagraniczni brokerzy). A co do g) to nie brałbym za bardzo tego pod uwagę, bo jest taka masa informacji w sieci, że możesz sam przebierać i wybierać bez konieczności wiązania się z jakąkolwiek firmą.
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI

Zapraszamy do kontaktu

Neumen
Uczestnik
Uczestnik

Nieprzeczytany post autor: Neumen »

Dziękuję za szybką odpowiedź. Pozdrawiam i dobranoc. Ps gdzie przeczytam informacje dot. rodzaju konta? Nie wiem który wybrać w mt4

MaciejWLKP
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: MaciejWLKP »

Witajcie!. Mam konto w mforex i nie wiem jak sprawdzić jaką mam dźwignię. Jakieś pomysły? i drugie pytanie: Chcę podpiąć konto do myfxbook, czy zostanie pobrana cała historia trejdów czy też nie?
"Jeśli nie ustalasz celów dla siebie, jesteś skazany na pracowanie przy osiąganiu celów kogoś innego."
"Ci, którzy nie pamiętają przeszłości, są skazani na jej powtarzanie."

ODPOWIEDZ