DayTrading: Środa 26.02.2014

Dyskusje na temat aktualnej sesji: komentarze, analizy, opinie.

Prognoza EURUSD na dzisiaj

Czas głosowania minął 27 lut 2014, 00:00

Wzrost
14
48%
Bez zmian
1
3%
Spadek
14
48%

Liczba głosów: 29

Awatar użytkownika
maniek74
Gaduła
Gaduła

Re: DayTrading: Środa 26.02.2014

Nieprzeczytany post autor: maniek74 »

Jones pisze:
maniek74 pisze:EURUSD- zastanawia mnie tylko dlaczego nikt nie bierze tego oznaczenia pod uwage? :roll:
a co to oznacza ?
konkretnie wzrost czy spadek ?
oznacza ono piecio-falowa strukture. jezeli wystepuje w impulsie wzrostowym, to wowczas po korekcie nastepuja kolejne wzrosty, zas jesli ta piecio-falowa struktura jest fala C w korekcie (ja bym obstawial, że obecnie jest nawet falą D w korekcie XABCD) to nastepstwem jest kolejna fala spadkow. innymi slowy po mocnym przebiciu 1.3710-1.3690 czekaja nas spadki do pierwszego mocniejszego oporu 1.3480.

-- Dodano: śr 26-02-2014, 21:55 --
roberttheus pisze:
maniek74 pisze:EURUSD- zastanawia mnie tylko dlaczego nikt nie bierze tego oznaczenia pod uwage? :roll:
dobra analiza i chyba już po korce abc więc można znów kupować a to by oznaczało ze indeksy dalej w górę też
ja bym widzial roberttheus raczej juz zakonczenie wzrostow :wink: zaraz pokaze dlaczego

Awatar użytkownika
Jones
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: Jones »

maniek74 pisze:
Jones pisze:
a co to oznacza ?
konkretnie wzrost czy spadek ?
oznacza ono piecio-falowa strukture. jezeli wystepuje w impulsie wzrostowym, to wowczas po korekcie nastepuja kolejne wzrosty, zas jesli ta piecio-falowa struktura jest fala C w korekcie (ja bym obstawial, że obecnie jest nawet falą D w korekcie XABCD) to nastepstwem jest kolejna fala spadkow. innymi slowy po mocnym przebiciu 1.3710-1.3690 czekaja nas spadki do pierwszego mocniejszego oporu 1.3480.
dzięki za wyjaśnienie bo ja nic z tego nie kumam poprostu cyferki
zawsze nie wiem jak interpretować na przyszłość
czyli jednak spadek hmm ja nadal myslę że dalej wzrost
ale to tylko moje zdanie
hej
Pamiętaj, że twoim celem jest grać dobrze, a nie grać często. Alexander Elder
http://www.forexfactory.com/jones_pl
https://www.myfxbook.com/members/Jones

Awatar użytkownika
krinvest
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: krinvest »

yareck1 pisze:
roberttheus pisze:w odpowiedzi na zainteresowanego na złocie sytuacja jest klarowna każda korekta w dól okazją do piramidowania eLek aż do 1800 przynajmniej podwójne dno i to by było tyle znów złoto zaczyna się poruszać we właściwym kierunku z fundamentalnego punktu widzenia
robertheus dzieki i potwierdzasz moja analize, pozdro
Ja też sie pod tym podpisuje obiema rękoma ,pisałem 2 dni temu , że nawet jak dojdzie do korekty , to z tego poziomu nie ma sensu już zaliczać tego dna na rejonach 1180 Bo w sumie jaki to by miało sens. Sztabki fizyczne w granicach 1400$ za uncje juz mniej więcej w mennicach. 17 grudnia ten sam dostawca przy giełdowej cenie za uncje w rejonie 1230-35 sprzedawał po 1280$ Więc zabawa przednia :D ceny w mennicach podobne , do 1440$. Ale można przywieźć jeszcze sporo taniej. Unia już nie utrzyma kolejnego bankruta w swojej strefie wpływów , a Kandydatów przybywa :564: trzeba w koncu powoli swój majątek na kilka lat zamrozić żeby bezpiecznie przeczekać :?:
Druga Sprawa to Rynek podróbek , srebro i złoto w sztabkach to teraz chyba najczęściej podrabiany towar :D

Awatar użytkownika
roberttheus
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: roberttheus »

zmieniam pogląd na daxa jest juz po korekcie abc teraz juz up sell stop moze nizej przesunę by przypadkiem nie dac brokerowi sie zlapac
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
windsurfing na falach trendu

Awatar użytkownika
Nowy123
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: Nowy123 »

roberttheus pisze:zmieniam pogląd na daxa jest juz po korekcie abc teraz juz up sell stop moze nizej przesunę by przypadkiem nie dac brokerowi sie zlapac

jutro CIe wytna spokojnie nastepna swieca na SP500 z gornym knotem

Awatar użytkownika
roberttheus
Maniak
Maniak

obaczymy czy i jaka będzie luka na otwarciu jutro

Awatar użytkownika
maniek74
Gaduła
Gaduła

EURUSD DZIENNY- potwierdzeniem spadkow jest taka oto wizja, jednakze sklaniam sie bardziej ku koncepcji z korekta XABCD ;)
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Awatar użytkownika
Jones
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: Jones »

maniek74 pisze:EURUSD DZIENNY- potwierdzeniem spadkow jest taka oto wizja, jednakze sklaniam sie bardziej ku koncepcji z korekta XABCD ;)
o nie tego nie mogę przyjąć zbyt odważnie zresztą spadki są mi nie na rękę :D
a czy to xabcd może dać wzrost ?
że niby wzrost
potem korekta xabcd
i dalej wzrost ?
czy jednak spadek :roll:
Pamiętaj, że twoim celem jest grać dobrze, a nie grać często. Alexander Elder
http://www.forexfactory.com/jones_pl
https://www.myfxbook.com/members/Jones

Awatar użytkownika
roberttheus
Maniak
Maniak

maniek74 pisze:EURUSD DZIENNY- potwierdzeniem spadkow jest taka oto wizja, jednakze sklaniam sie bardziej ku koncepcji z korekta XABCD ;)
ta analiza jest moim zdaniem błędna długość fal nie gra dołek wyższy niż szczyt i odwrotnie to jakaś abstrakcja

Awatar użytkownika
maniek74
Gaduła
Gaduła

Jones pisze:
o nie tego nie mogę przyjąć zbyt odważnie zresztą spadki są mi nie na rękę :D
a czy to xabcd może dać wzrost ?
że niby wzrost
potem korekta xabcd
i dalej wzrost ?
ok, rozumiem, masz swoja wizje techniczna, a fundamenty? narazie nic nie zapowiada za wzrostami, natomiast warto zauwazyc, ze nawet ciecia QE nie byly znacznie dyskontowane przez eurusd ;)

Zablokowany