[USDJPY]

Czyli co się już wydarzyło, co się dzieje obecnie oraz jaka będzie najbliższa i dalsza przyszłość na rynku Forex.
ramzes33
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: ramzes33 »

slotwina pisze:no coz wypada tylko zlozyc zlecenie sell stop i codziennie podnosic.
no w sumie.... bo w długie pakowac sie nie zamierzam chocby nie wiem co. wystarczy spojrzec na wszystkie bessy od lat 80 . tak ze chyba cierpliwosc mi pozostanie

Awatar użytkownika
magictrader
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: magictrader »

Zobaczcie z ciekawości wykres CHF/JPY,
ciągle bije historyczne rekordy.

ramzes33
Stały bywalec
Stały bywalec

widze ze wczorajsze proby wybicia na koszyku jena spełzły na niczym :lol: . i całe szczescie była okazja do dobrania e/j po 167 99(fuks ze weszło ) i pozniej wyłaczyłem to gówno zeby nie patrzeć . dla ciekawych:
http://stooq.pl/q/?s=jpy_b&c=5d&t=l&a=lg&b=0

mam nadzieje ze ten sygnał słabosci sie potwierdzi bo jak nie to.... mnie trafi :x

ramzes33
Stały bywalec
Stały bywalec

troszke pogrzebałem wczoraj w nocy i..... znalazłem kilka opini ze nadmierna słabosć jena obecnie wynika z oczekiań w sprawie podwyzszania stop przez banki centralne z wyłaczeniem BOJ ktory nie planuje w najblizszym czasie cieć stop procentowych . ALe jak to zwykle bywa pewnie pierwszy podwyzszy stopy bank japonii i bedzie jak zwykle wielkie zaskoczenie

Gerdziu
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: Gerdziu »

Japończycy są "sługasami" Amerykanów. Nie podejmą żadnej decyzji bez konsultacji z nimi. Amerykanie "przyjmują" japońskie towary ale wymagają ustępstw. Amerykanom teraz zależy na silnym dolarze. Wiadomo wakację a więc wyjazdy samochodami czy samolotami nie mogą obciążać budżetu obywateli amerykańskich. Silny dolar=tania ropa. Na japońskiej giełdzie nawet jest spółka, która robi palety dla amerykańskiego Wal-Mart.

baczniew
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: baczniew »

magictrader pisze:Zobaczcie z ciekawości wykres CHF/JPY,
ciągle bije historyczne rekordy.
w morde jeza jzu nie moge sie doczekac ogronego shorta na parach jenowych

to jest poprostu skandal zeby jen sie tak długpo utrezymywał :evil: :evil: :evil: :evil: :evil:
Skills pay the bill's

Ksyrax
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: Ksyrax »

Raczej może pójść w przeciwną jeśli ogłoszą podniesienie stóp procentowych :roll:

Awatar użytkownika
bbjurek
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: bbjurek »

baczniew pisze:w morde jeza jzu nie moge sie doczekac ogronego shorta na parach jenowych
Możesz napisać na jaki sygnał czekasz?
bbjurek

ramzes33
Stały bywalec
Stały bywalec

NARESZCIE WŁASCIWY kierunek :) juz nawet carry nie wytrzymali

Awatar użytkownika
magictrader
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: magictrader »

magictrader pisze:Witam,

co sądzicie o czymś takim? Zdaje mi się, że na shorty nadszedł czas - przynajmniej w krótkim terminie...
Poszło bardzo ładnie, oczywiście nie złapałem całego ruchu, ale cieszę się że w jakimś stopniu udało się przewidzieć zachowanie rynku w przyszłości :)

ODPOWIEDZ